Bende size şöyle özetleyim kısaca :)
Geçen hafta rüyamda ultrasona girdiğimi ve kesenin gözüktüğünü gördüm . Doktorum hamilesin diyor bakıyorum ve çocuğumu görüyordum. Dediki bugün 5. Haftana girdin . Uykudan uyandığım zaman adet tarihimin başından hesapladım gerçekten tam 5. Haftama girdiğim gün idi . O gün eşimde rüyasında 3 yavru köpek sevdiğini görmüş ve anlamına baktığımızda baba olacağı yazıyordu :)
O kadar heyecanlı ve telaşlıyım ki size anlatamam . Ama kayınvalidem bana şey demişti "Sen ne kadar acele edersen et , varsa zaten içinde o . Kaçacak değil korkma :) ama yoksada vaktini bekliyor . Sende anneni 3 sene bekletmişsin " dedi . Aklım başıma geldi . İdrarda çıkması için döllenmenin gerçekleşmesi lazım. Eğer döllenme geç olmaz ise ; 35 günlük adet sürecinizde muhtemel 17 ve 23 ü arası yumurtlama dönemleriniz olabilir deyip bilimsel konuşmak istemiyorum :) siz 2 güne bir ilişkiye girin ve ben şey duydum denedim . Adetten 1 gün önce ve adetin bittiği gün muhakkak ilişkiye girin dediler bana . Adet bittikten sonra 5 gün her gün olmasa da 3 gün ilişkide bulunduk . Sanırım adetim bittikten sonraki girdiğim ilişkiden kalmış olabilirim :)
Misal diyelim böyle oldu sizinde ...
8 9 gün içerisinde döllenme gerçekleşiyor yani en az adetinizi yarılamış oluyorsunuz . Adetimi yarıladığımda hamile olduğumu hissettim . Acile gittim. Kasık ağrım nedeni ve şüphelerim ile . Beta hcg çıkmadı . Negatifti . Doktorum 2 hafta sonra test yap . Adetin düzensiz de olsa ; sanki 30 günde adet olduğunu düşün dedi . Çünkü çocuk 30 gün geçtikten sonra kanda çıkmış olur dedi . O 2 hafta içerisinde göğüslerim şişti damarları belli oldu çok özür dileyerek söyleyim rahat yatamıyorum dahi :)
Sabahları mide bulantım başladı . Kahvaltı yapana kadar geçmiyordu . Daha sonra uykuya zaten düşkündüm bir de kuru incir ve kayısı sürekli yediğim için idrarada çok giderm . Aklınızda bulunsun kuru incir ve kayısı ; kadında yumurtlamayı hızlandırıyor . Erkekte ise spermi çoğaltıyor . Günde 2 3 tane siz ve eşiniz muhakkak yiyin :)
Daha sonra anlıyacağnız adetin ortasında döllense dahi belli olmuyor çünküüüü çocuk yerleştikten sonra kanda çıkıyor . Daha sonra idrarda :)
1 haftalık gebeliğini öğrenen arkadaşlarım var :)
Benim adet ortası dönemde kasığımda batmalar olduğunu hissettim . Dedimki ufaklık galiba yerleşiyor . İnancımı yitirmedim. Tuhaf batmalardı . Yani öyle atma gibide oldu . Çekilme gibi de . Dedimki yerleşmesi 8 9 gün sürüyor ise dikkatli hareket edeyim yerleşme sırasında sıkıntı olmasın . Çünkü 2 ay önce bebeğim yerleşemediği için düştü :/
Daha sonra 3 haftayıda atlatınca belirtilerimi ve rüyalarımıda ele alarak test yaptım . İkisinde de silik çizgiyi gördüm :)
Acele edince üzülüyordum hep . Kafayı takmadım. Düşünmemeye çalıştım . Buradaki konu başlıklarını bırakın hiçbirini okumamaya başladım . 3 hafta boyunca eğlenceli şeyler ile uğraşıp gezdim. En son dedim ki haliba vakti geldi . Çünkü geç döllenme olursa yine negatif çıkacaktı 1 hafta fazladan bekledim . :)
Anlıyacağınız aşırı sabr işi . Çoook zor . İnanın pazartesi olsun diye çabalıyorum
Heleki bu testlerden sonra . Yoksa da o melek beni çok beklettiği için doğduğunda çok pişman olacak her yerini ısırmayı düşünüyorum
:)))
Dediğim gibi kendinizi dinlemeyin . Bu arada kusuruma bakmayın sizi çok iyi anladığım için uzun uzuunn yazdım :)
Kendinizi dinlemeden bir bakmışsınız ki vücudunuzda garip şeyler olmaya başlıyor . Adet sancısı gibi sancılarım var ama olmuyor . Sanırım bu da bir işaret olabilir . Ama bünyeden bünyeye değişiklik gösterdiği için . Derin bir nefes alın ve deyinkii seni hissedersem eğer süpriz olmayacaksın . Ama seni geçici süre unutuyorum . Doktor amcan müjdeyi verdiğinde havalara uçmak istiyorumm deyin :)