• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamıle mıyım acıl :(

sevilay25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
23
0
1
İstanbul
Kızlar, 18 yaşımdan küçüğüm. Erkek arkadaşım ilişki esnasında içime menin kaçıp kaçmadığından emin değildi korunmasız olunduğu için hemen ilk 4 saat içinde doğum kontrol hapı aldık (norlevo) iki tanesini aynı anda içtim. ilişkiye girdiğimiz zaman regl tarihim yeni bitmişti. ayın 1inde oluyordum genellikle. 5 gün falan sürüyordu. ilişkiye de 6sında girdik. ilaçtan sonraki gün kahverengi akıntı geldi. dahada geldiğinde kırmızılaştı. 5 gün sürdü bu. şimdi ne yapmalıyım, ayın 1ini yada 7sini regl olmak için beklemeli miyim yoksa dahada gecikme ihtimali var mı? (diğer okuduğum forumlara göre gecikiyormuş) bilgilendirirseniz sevinirim. ilacın çok fazla yan etkisi olmadı, başım döndü arada bir o kadar. yardımcı olursanız sevinirim :30:

Kızlar, 18 yaşımdan küçüğüm. Erkek arkadaşım ilişki esnasında içime menin kaçıp kaçmadığından emin değildi korunmasız olunduğu için hemen ilk 4 saat içinde doğum kontrol hapı aldık (norlevo) iki tanesini aynı anda içtim. ilişkiye girdiğimiz zaman regl tarihim yeni bitmişti. ayın 1inde oluyordum genellikle. 5 gün falan sürüyordu. ilişkiye de 6sında girdik. ilaçtan sonraki gün kahverengi akıntı geldi. dahada geldiğinde kırmızılaştı. 5 gün sürdü bu. şimdi ne yapmalıyım, ayın 1ini yada 7sini regl olmak için beklemeli miyim yoksa dahada gecikme ihtimali var mı? (diğer okuduğum forumlara göre gecikiyormuş) bilgilendirirseniz sevinirim. ilacın çok fazla yan etkisi olmadı, başım döndü arada bir o kadar. yardımcı olursanız sevinirim :30:

Yavrucuğum; niye içtin iki tane?
Ya aşırı doz zarar verseydi sana?
Yanılmıyorsam; doğum kontrol hapı ilişkinin öncesinde alınmalı diye biliyorum. Bir kadın doğumcuya gidip muayene ol bence. Reglin bitmiş ve senden 5 gün boyunca yine kanama gelmiş? Gebelik değil de; bence başka sorunlar olabilir.

Yanılmıyorsam; doğum kontrol hapı ilişkinin öncesinde alınmalı diye biliyorum. Bir kadın doğumcuya gidip muayene ol bence. Reglin bitmiş ve senden 5 gün boyunca yine kanama gelmiş? Gebelik değil de; bence başka sorunlar olabilir.

bencede cok haklısınız erken kanama var direk kadındogum doktoruna gitmen daha doguru olur

ilaç ara kanama yapıyormuş döngüyü bozduğundan dolayı ama bu 2 gün sürüyormuş daha uzun sürer ise regliymişsin... zaten bu ihtimale karşılık yinede endileşendim, ilaçtan sonra olan yeni regl tarihine göre bekliyorum yoksa testler......

Bildiğim kadarıyla norlevo zaten iki tane içiliyor bunda problem yok.
Ben internette araştırdım şimdi. O kanama ilacın yan etkisiymiş bir sürü başka kadın aynı şeyi yazmış. Yanlız normalde bu ilaçtan sonra kanama 5-7 gün içinde oluyormuş, sende erken olmuş biraz. Bence hamile değilsindir. Zaten ilişki zamanı da pek hemen hamile kalmaya müsait bir zaman değil bence. Sonraki adetin de biraz geç gelebilirmiş.
Ama tabii eger doktora gitme imkanın varsa gidip sorman iyi olur. Dikkat et yalnız, galiba bazı doktorlar aileyi arayıp haber veriyor.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bak kizim sen bu yasta neden boyle seyler yapip hayatini karartiyorsun hamile kalsan o cocugu aldiracaksin degil mi? Hem 5 dakikalik zevkin icin katil olacaksin hem de bu yasta sanki o adam seni alacak mi.Anan baban var mi bilmuyorum onlar duysa ne der.Sen ana olsan yavrun nikahsiz elin adamina gida olsa hosuna mi gidecek.zararin neresinden donersen kardir bir daha boyle seyler yaoma ben bir buyugun olarak uyaririm hicbir sey icin acele etme evlen yuvanda esinle birlikte ol yarin cok pisman olursun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

norlevo ıcmısın bırsey olmaz ılerde bıkacaksın ılıskıden yazık günah ne acelen var daha 18 bıle degılken cahıl olmayın bukadar yapıyuorsanda düzenlı doğu kontrol hapı kullan bu norlevo cok yan etkılı bır ılac öyle zırt pırt ıcılmez erkek arkadasın bulmuş cıtır kızı oh keyfıne baksın yanlış anlama bır ablan belkıde teyzen olarak bızlerı dıkkate al harcatma kendını böyle ılerde evlendıgınde ılıskıye gırersın bol bol bır hamıle kalsan kürtajda yaptıramazsın yasın tutmuyo gıdersın yasa dışı yapan bıryere saglıgınıda tehlikeye atarsın

Eklemek istedim, norlevo gerçekten sık sık kullanamayacağın bir ilaç yılda bir maksimum 2 kez o da 6 ay falan geçmesi gerek. Dikkat et yapma böyle şeyler

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

kınamıyorum asla ama rabbim azcık akıl vermiş bize 1-2-3 tamam ama devamlı yapmayın nolur evlendiğinzde eşinizin yüzüne bakamazsınız :19:

Back