- Konu Sahibi OLSUNARTIK
-
Ben bu ay tedavi gördüm ayın ikisinde iğne yapıldı 17 si adet tarihimdi fakat olmadı 2 gün geçti kan testi yaptırdım 1.20 cıktı yani yok ama hala adet olmadım kafam karıştı geç döllenmeden falan bassediyorlar acaba tekrar test yapsam çıkar mı başına gelen var mı buarada doktor ayın sonuna kadar bekleyebiliriz dedi
bence kesınlıkle beklemelisin canım tam ne zaman oldugunu hiç kımse bilemez az daha bekle
bence kesınlıkle beklemelisin canım tam ne zaman oldugunu hiç kımse bilemez az daha bekle
ya cok kafam karıştı benim 1 hafta önce falan bi kahverengi leke geldi ertesi gün afedersin balgam bibi açık pembe bi leke daha geldi sonra bi kahverengi leke daha sonra bitti devamı gelmiyor adet iki gün geçikti kanda çıkmayınca bende üzüldüm ama kasıklarım agrıyor bide karnım şişti yediklerim hazımsızlık yapıyor sanki korkuyorum tekrar kan ttahlili yaptırmaya sen ne dersin
canım bıraz daha bekle baktın adet gelmiyor o zaman tekrar yap tahlıl ben kendımden ornek vereyım son adet tarıhım 26 agustos du adetım 4 gun gecınce kanda gebelıge baktırdım negatıf doktor adet sokturucu tarlusal verdı ben onu kullandım yıne adet olmadım aradan bır 5 gun daha gectı yıne adet olmayınca doktora gıttım yanı 10 ekımdı adetım yarım ay gecıktı doktor vajınal ultrason yaptı gebelik yok dedı ama yine de kanda bakıcam dedı baktı ve hamıle oldugumu soyledı degerlerımı takıp ettı ve yukseldi yarında inş keseyı gorecegız yanı demem o ki bu işler belli olmuyor allahın takdırı ben adet olacagım tarıhlerde hamile kalmısım oysa o yuzden mutlaka bekle tatlım inş hamilesındır allah gonlune gore versın
canım bıraz daha bekle baktın adet gelmiyor o zaman tekrar yap tahlıl ben kendımden ornek vereyım son adet tarıhım 26 agustos du adetım 4 gun gecınce kanda gebelıge baktırdım negatıf doktor adet sokturucu tarlusal verdı ben onu kullandım yıne adet olmadım aradan bır 5 gun daha gectı yıne adet olmayınca doktora gıttım yanı 10 ekımdı adetım yarım ay gecıktı doktor vajınal ultrason yaptı gebelik yok dedı ama yine de kanda bakıcam dedı baktı ve hamıle oldugumu soyledı degerlerımı takıp ettı ve yukseldi yarında inş keseyı gorecegız yanı demem o ki bu işler belli olmuyor allahın takdırı ben adet olacagım tarıhlerde hamile kalmısım oysa o yuzden mutlaka bekle tatlım inş hamilesındır allah gonlune gore versın
[ı]tedavi darken tam olarak durumunu ben anlayamadim... Fakat kendi basima geleni anlatayim...
Ben ramazan basinda adet gormustum en son ve normal olarak bayramda adet olmam gerekiyordu. Olmadigimda ise test yaptim, negative cikti. Bende gecikiyor diye yorumladim. Daha sonra 15 gun kadar bekledim, hala adetim gelmedi, bir daha test yaptim, yine negative cikti. Moralim cok bozulmustu, adet duzensizligine verdim bu durumu. 15 gun daha bekledim ve yine test yaptim (bu arada yaptigim testler idrar testleri) positive cikti. Dogal olarak doktora gittim, kan testi yaptirdim. Doktor bana `hamile olmayabilirsin, degerler cok dusuk, ultrasonda bir kese var ama bos kese de olabilir` dedi. Cok kotu hissetmistim kendimi, 2 gun sonra yine kan testi yaptirdim baska bir hastanede ve pozitif cikti.
Netice olarak su an 3 aylik hamileyim....
Ne zaman doctor kontrolune gitsem ve son adetimi ramazan basinda gordugumu soylesem, her doktordan aldigim cevap `adet gordugun tarihi hatirlamiyorsundur, o tarihte olman mumkun degil` cumlelerini duyuyorum. Ama mantiken sudur ki, ben adet gormem gereken zamanda dollenme olustugu icin hamile kalmisim. Fakat doktorlarin matematigi daha farkli isliyor bu anlamda...
Kendini bu anlamda sakin sıkıntıya sokma, biraz daha bekle 10 -15 gun kadar ve ondan sonra tekrar test yap. Umarim sonuc istedigin gibi olur... [/ı]
[ı]tedavi darken tam olarak durumunu ben anlayamadim... Fakat kendi basima geleni anlatayim...
Ben ramazan basinda adet gormustum en son ve normal olarak bayramda adet olmam gerekiyordu. Olmadigimda ise test yaptim, negative cikti. Bende gecikiyor diye yorumladim. Daha sonra 15 gun kadar bekledim, hala adetim gelmedi, bir daha test yaptim, yine negative cikti. Moralim cok bozulmustu, adet duzensizligine verdim bu durumu. 15 gun daha bekledim ve yine test yaptim (bu arada yaptigim testler idrar testleri) positive cikti. Dogal olarak doktora gittim, kan testi yaptirdim. Doktor bana `hamile olmayabilirsin, degerler cok dusuk, ultrasonda bir kese var ama bos kese de olabilir` dedi. Cok kotu hissetmistim kendimi, 2 gun sonra yine kan testi yaptirdim baska bir hastanede ve pozitif cikti.
Netice olarak su an 3 aylik hamileyim....
Ne zaman doctor kontrolune gitsem ve son adetimi ramazan basinda gordugumu soylesem, her doktordan aldigim cevap `adet gordugun tarihi hatirlamiyorsundur, o tarihte olman mumkun degil` cumlelerini duyuyorum. Ama mantiken sudur ki, ben adet gormem gereken zamanda dollenme olustugu icin hamile kalmisim. Fakat doktorlarin matematigi daha farkli isliyor bu anlamda...
Kendini bu anlamda sakin sıkıntıya sokma, biraz daha bekle 10 -15 gun kadar ve ondan sonra tekrar test yap. Umarim sonuc istedigin gibi olur... [/ı]
seni de tebrik ederim canım saglıklı sıhhatli bebişini eline alırsın inş. Ilk gebeliğin mi?
evet canım ilk bebegım benımde bıraz bekle be stres yapma bence ya adet olursun yada iyice gecıkme yasarsın oyle kan tahlili yaparsın yoksa hayal kırıklıgı yasarsın inş bardır bebişin
inş. Ben en iyisi bugün de bekleyeyim benim ikinci gebeliğim lacak 6 yaşında bi kızım en çok ondan dolayı istiyorum arada bir gelip karnımı öpüp anne kardeşim ne zaman gelecek bi daha doktora git ya da başka doktora git o doktor kardeşimi göremiyor dedi o böyle yaptıkça daha çok üzülyorum bende polikistik over var o yüzden gebelik zor oluyor 10 ay olacak bebişimizi bekliyoruz ailecek babamızı hiç söylemiyorum
bende polikistik over var onun için yumurtalarım büyüymüyor önce 5 gün ilaç kullandım 3 güne bir yumurta kontrolüne gittim sonunda bir yumurta büyüdü ayın ikinde göbekten iğne yapıldı ayın 17 si de eylül adet tarihimdi bugun 4 gün geçmiş oldu ama ben korkuyorum iki kere tahlil yaptırdım çıkmadı ya son tahlil iki gün önce yapıldı daha bekleyip de mi yaptırsam bi taraftan da merak
senin de gebeliğin sağlıklı bi şekilde devam eder inş. Rabbim eline versin bebişini
Anladim, gecmis olsun canim... 4 gun olmussa daha cok erken, o yuzden biraz daha sabirli olmani tavsiye ederim. 10-15 gun beklersen daha saglikli sonuc alirsin. Cunku bebegin varliginin kan tahlilinde cikmasi 1 haftayi buluyormus, idrarda ise daha da uzun bir sure. Doktorum soylemisti bana da. Ilk kanda cikarmis, daha sonra idrar tahlilinde belli edermis kendini. Biraz kafani baska seyler ile mesgul et bence, kendine bir ugrasi bul, bir nevi hamile olup olmadigin sorusunu kafandan uzaklastir... Insallah hayirlisi ile hamilesindir ve bizimle de mutlu haberini paylasirsin...
Amin insallah, cok tesekkur ederim. Rabbim sana da tez zamanda bebis haberi almayi, sonrasinda da saglikla kucagina almayi nasib etsin insallah..[/QUOTEne
ne bileyim kanda çıkar sanmıştım kanda çıkmayınca 4 gün geçikmeyle bende yok tamam dedim ama bu kadar adet belirtisi olmadan tertemiz olmak bide adet tarihine bi hafta kala yaşadıgım lekenme kafamı karıştırdı evet ugraş konusunda rabbim yardımıma koştu dogum günü organizasyonu yapıyorum bu haftasonu için de iş geldi ona hazırlanıyorum bu günlerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?