• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmış olmaktan korkuyorum

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
203
Puanlar
103
Kızlaar yaa şu an feci derecede korkuyorumda aklımda karıştı normalde eşimle ilişkiye girdiğimizde eşim korunuyor ama en sonuncusunda korunmadı o da 2 hafta falan olmuştur ama şey olmadan hemen kendini çekti bir şey gelmedi eminim ama en son geçen ay sonu olup ay başında bitti adetim şu an takvime göre 3 gün gecikti dünde pembemsi kanama oldu hafiften hatta başta adet oldum ne güzel başında yakaladım bir yere bulaşmadan diye sevinmiştim ama regl olmamışım o pembe akıntı tarzında kanama beni çok şüphelendirdi zaten 10 aylık kızım var ben en azından 3-5 yaşa kadar düşünmüyordum test alıp yapmaktan da korkuyorum😭😭 iki haftada hemen hamile kalmak mümkünmü? Ama bir şey gelmedi bana bundan da eminim ama o pembe kanlı akıntı çokn şüphelendirdi 🤦🏻‍♀️ Bide üşüttüm sırtım ağırıyor nefesim ara ara darlanıyorda şimdi hepsini ona vurmaya başladım ya öyleysem diye

TEST YAPTIM VE NEGATİF VE AYRICA DOĞURGANLIĞIN EN DÜŞÜK OLDUĞU ZAMANA DENK GELMİŞTİ.

Son düzenleme:
Yani imkansız degil bunu test yapmadan nasıl bileceksiniz? Test yapın hemen içiniz rahat etsin

Bu şekilde binlerce hamile kalan insan var. Boşalma gerçekleşmeden gelen sıvıyla da hamile kalınabilir. İçime bir şey gitmedi eminim diyemezsiniz o yüzden.

Gönlünüze göre olsun inşallah.

Ne demek iki haftada hamile kalinirmi? Yani ovülasyan olayindan habersizmisin? 10 aylikta bebeğin var. Bebek nasil yapilir bilmen gerek?

Ve madem bu kadaar istemiyorsun, niye kormasiz sex? Spiralde var, iğnede. Zamaninda kondom alirsin, kutu bitmeden önce.

Ve hamilelik testi denilen şeyde var. Bu yazdiklarinla doktora gitsen, oda bilmez hamilemisin, değilmi diye. Test yam. Negatifse değilsin. Bir dahakinede ders olur, daima korunmali sex yaşarsin.

Yani hiçbir şeyin %100 garantisi yok. hamilelik haricinde bunu düşünme stresi, mevsim şartları, kist-miyom-polip gibi faktörler de şu an regl gecikmesi yapabilir. en garantisi test alıp yapmak ve çıkan sonuca göre hareket etmek. Eğer negatif çıkıp da regl gecikmesi devam ederse doktora randevu alırsınız.

Geçen aralık ayında aynı bu sekilde regl oldum ve aklım çıktı üstelik 3 gün değil tam 7 gün gecikmişti ilk 1-2 gün hafif kahveli pembeli çok az az kanama olmustu hatta bir arkadaşımla konusmutuk yerleşme kanaması olabilir test mi alsak falan demişti bizde de eşim korunuyor ama geri çekilme olarak değil... 3.gün tam anlamıyla regl oldum. Sanırım havalardan dolayı ayaklarımı vs. çok üşütüyorum o yüzden oluyor normalde ağrıda olmaz ağrılı olmustu.. 1-2 gün daha bekleyin bakalım

ortalama yumurtlama döneminde ilişki yaşamışsın. zaten hamile olsan bu tarihlerde belli olurdu. sağlıkla bir kadın ve erkekte tek bir sperm hamile kalmana yetiyor zaten. test yapmalısın yerleşme kanaması da yaşıyor olabilirsin yada hava soğuk üşütmüşsün stres vs öyle bişeyde olabilir test yapmadan anlayamazsın. kesinlikle gebelik düşünmüyorsan daha somut korunma yöntemleri denemelisin

Bu kadar korkuyosan niye korunmadinız bi kereden bi sey olmaz diyemi.yumurtlama doneminde iliski yasamissin simdi buralarda aglamanin bi anlami yok

Yani hiçbir şeyin %100 garantisi yok. hamilelik haricinde bunu düşünme stresi, mevsim şartları, kist-miyom-polip gibi faktörler de şu an regl gecikmesi yapabilir. en garantisi test alıp yapmak ve çıkan sonuca göre hareket etmek. Eğer negatif çıkıp da regl gecikmesi devam ederse doktora randevu alırsınız.
Negatif az önce yaptım zaten ovulusyon döneminede denk gelmemişti 2 haftada olur mu hemenden kastım oydu en düşük seviyede bir gündeydi yani hamile kalma ihtimali çok düşük bir dönemdi ondan 2 haftada olur mu vs dedim demem gibi beni kurcalayan tek nokta o pembe akıntıydı yoksa endişelenmiyordum onu görene kadar

Bu kadar korkuyosan niye korunmadinız bi kereden bi sey olmaz diyemi.yumurtlama doneminde iliski yasamissin simdi buralarda aglamanin bi anlami yok
Yumurtalama dönemi değildi canım onları takip ediyorum hamile kalma ihtimali doğurganlığın en en düşük dönemiydi o yüzden boş yapma. Ayrıca negatif sadece beni rahatsız eden pembe akıntı olmuştu

ortalama yumurtlama döneminde ilişki yaşamışsın. zaten hamile olsan bu tarihlerde belli olurdu. sağlıkla bir kadın ve erkekte tek bir sperm hamile kalmana yetiyor zaten. test yapmalısın yerleşme kanaması da yaşıyor olabilirsin yada hava soğuk üşütmüşsün stres vs öyle bişeyde olabilir test yapmadan anlayamazsın. kesinlikle gebelik düşünmüyorsan daha somut korunma yöntemleri denemelisin
Test yaptım negatif çıktı.. ilişkiye girdiğimiz dönem en zayıf dönemdi doğurganlıkta falan programım var hep ondan takip edip ona göre hareket ediyorum kızıma hamile kalmadan öncede o zamanlar denedik olmadı eşim istiyordu bende istemiyordum bilerek o dönemlere getiriyordum en düşük olduğu için olma ihtimali çok az olsun diye sonradan bende istemeye başlıyınca doğurganlığın yüksek olduğu zamanlara denk getirmiştik yani bunlara çok dikkat ediyorum sadece o pembe akıntı kanama beni rahatsız etti korkuttu hani yerleşme şeyi falan diye ama üşütmüşte olabilirim bilemiyorum yalın ayak geziyorum bazen üşüyorum ama soğu sevdiğim için aldırış etmiyorum

Geçen aralık ayında aynı bu sekilde regl oldum ve aklım çıktı üstelik 3 gün değil tam 7 gün gecikmişti ilk 1-2 gün hafif kahveli pembeli çok az az kanama olmustu hatta bir arkadaşımla konusmutuk yerleşme kanaması olabilir test mi alsak falan demişti bizde de eşim korunuyor ama geri çekilme olarak değil... 3.gün tam anlamıyla regl oldum. Sanırım havalardan dolayı ayaklarımı vs. çok üşütüyorum o yüzden oluyor normalde ağrıda olmaz ağrılı olmustu.. 1-2 gün daha bekleyin bakalım
Test yaptım negatif çıktı. Bide doğurganlığın en düşük döneminde olmuştu sadece o kanama beni korkuttu dedim acaba yerleşmemi diye ama test negatif çıktı doğurganlığın yüksek olduğu zaman olsaydı korunmasız yapmazdım ben dikkat ediyorum ama galiba daha farklı yöntemlere başvurmam gerek🤦🏻‍♀️ Bende çok üşütüyorum çorap giyemeyi asla sevmem ayaklarım şu an üşüyor ama bir şey giymeyi sevmiyorum ayağıma belkide ondandır bilemedim umarım tez zamanda adetlenirim😅

Iceri bosalma olmamissa bile kondom kullanmamissaniz oyle bir ihtimal var.
Test yapmadan bilemezsiniz.
Test yapın. Yapmadiginiz sürece hamile degilseniz de stresten gecikecek.

Test yaptım negatif çıktı.. ilişkiye girdiğimiz dönem en zayıf dönemdi doğurganlıkta falan programım var hep ondan takip edip ona göre hareket ediyorum kızıma hamile kalmadan öncede o zamanlar denedik olmadı eşim istiyordu bende istemiyordum bilerek o dönemlere getiriyordum en düşük olduğu için olma ihtimali çok az olsun diye sonradan bende istemeye başlıyınca doğurganlığın yüksek olduğu zamanlara denk getirmiştik yani bunlara çok dikkat ediyorum sadece o pembe akıntı kanama beni rahatsız etti korkuttu hani yerleşme şeyi falan diye ama üşütmüşte olabilirim bilemiyorum yalın ayak geziyorum bazen üşüyorum ama soğu sevdiğim için aldırış etmiyorum

O appleri bende kullaniyorum, adetimi az çok takip etmek için, ama lütfen bu kadar güvenme ona. Hormon, hastalik, hava değişimi, stress,.. birçok şey o ovülasyon zamanini etkiler. En düşük dönem dediğin, o kadar düşük olmayabilir.

Yani eş ile beraber iyi düşünün ve iyi bir korunma yöntemi seçin. Şimdiye kadar şans eseride hamile kalmamiş olabilirsin. Ancak risk çok fazla. Yani sadece takvime güvenme.

Adetinizden 2 hafta öncesi tam olarak ovülasyon döneminize denk geliyor.. yani hamile kalmanızın en kolay olduğu dönem.
10 aylık demişsiniz bebeğiniz. Adet döngünüz normale binmişmiydi?
Test yapmaktan başka çare yok🤷🏻‍♀️

10 aylık bebeğiniz var, birkaç yıl çocuk düşünmüyorsunuz güya ama korunmasız ilişki yaşıyorsunuz, çok cesur buldum sizi.

Back