• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmayla ilgili sorum var kızlar yardım lütfenn

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
Kızlar 4 aydır hamile kalmaya çalışıyorum henüz olmadı maalesef. sizlere birkaç şey sormak istiyorum,

1-adet bittikten ne kadar sonra hamilelik için girişimlere başlamak lazım?
2-2 günde 1 ilişkiye girmek lazım diye biliyoruz peki o günlerde 1 kere mi yapmak lazım daha fazla mı?
3-ilişkiden sonra ne kadar süre yatarak beklemem lazım?
4-dikkat etmem gereken başka birşey var mı sizce?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

canım öncelikle hayırlı olur inşAllah yalnız hamile kalmadan önce bşr genel kan sayımı yptırmanı ve kızamıkçık hepatit bağışıklığının olup olmadıgını kontrol ettir, ufak aşılar ama hamileyken hayat kurtarıyor denilebilir bagışıklığın yoksa bebişinde Rabbim herkesi korusun kalıcı sakatlıklara meydana gelebiliyor, kan testleri ok ise stressiz bir ay geçirki yumurtaların sağlam oluşsun stresde gebe kalmayı engeller yumurtlama dönemlerine en uygun hesaplamaları netten hamilleik sitelerinden bulmam mümkün son sat tarihini girince ve düzenini sana bilgi veriyor genelde kadının son sat tarihi yani adet tarihinin başından itibaren adetin bitmeden şöyle 14 gün sonra yeni yumurtlar oluşmuş oluyor evet gün aşırı ilişkiye girmeniz sperm kalitesi açısındanda önemli, hamile kalmak için poziyonlar mevcut fakat ben beklediğim aylarda değilde hiç beklemediğim bir ayda gebe kalmıştım, genelde yastık gibi birşeyle destekleyip 15 dk civarı öyle kalın denir, daha da kalanlar var, ağlıkla hayırlıısyla gelsin bebişiniz.

adetten 14 gün önce olayını biliyorum aslında ama yine de 2 günde 1 olayına çok daha önce başlamak gerekmez mi

1-adet bittikten ne kadar sonra hamilelik için girişimlere başlamak lazım:adetten sonrakı 12-16.günler arası yüksek ıhtımal
2-2 günde 1 ilişkiye girmek lazım diye biliyoruz peki o günlerde 1 kere mi yapmak lazım daha fazla mı:spermın bırıkmesılazım 1 kere gırın yeter bosuna harcamayın:)
3-ilişkiden sonra ne kadar süre yatarak beklemem lazım:eger spermler asırı sıvıysa yatmak hatta ayakları ayagı kaldırmak belının altına yastık fln konuyor sen ılıskıye gırdıkten sonra kalkma yat uyu derım tuvaletede kalkıcaksan yarım saat fln bekle ben kalkmıyodum denemelerde:))
4-dikkat etmem gereken başka birşey var mı sizce:eşin özellıkle cocuk ıcın bırlıkte oluyoruz dıye kedısını motıve edıp gırmeyın ılıskıye konsantre olayı azalıyor drda demıstı bıze yanı hamıle kalmakk düşüncesını kafanızdan atarak bırlıkte olun

tatlım biz de derslerden öğrendiğimiz kadarıyla iki adet döneminin ortası hamile kalınıyor.... Önce rahim bebek için yatağı hazırlıyor,sonra 3-4 gun kadar bebeğin gelmesini bekliyor sonra gelmeyince bu sefer sökülüyor ve tekrar adet başlıyor... istisnalar nedir bilmiyorum ama biyolojik olarak böyle bir döngüsü var her ay...

yumurtlama testi en iyisi her gun yapmana gerek kalmaz canim test sana ne zaman yumurtlicani söyler o gece bi kere
iliskiye girmen yeterli bi yarim saat yerinden kalkma
ve hayirli olsun hamilesin :)

dedıgın akdar kolay olsaydı keske hamıle kalmak ozaman tüpbebek merkezlerı dolup tasmazdı

ben yerinde olsam hiç beklemz dr gider ve gereklı
tetkikleri yaptırırdım artık okadar koalaykı muayene olmak
bişey kaybetmezsin sorun varsada innşşş.yoktur baştan önlem alınır
bebişn en kısa zamanda gelirr bide stres yapma diyolar ama elde değilll:37:

teşekkürler yardımlarınız için aslında doktora gitmiştim ama yumurtlama dönemim ne zaman diye sormadım bunun için test yaptırmadım. adet döngüsü 28-30 gün civarı olan birinin orta dönemdir heralde değil mi? o testler adetleri düzensiz olan kişiler için gerekli değil midir?

güzelıum hamıle kalmak ıcın bırsürü test var sadece yumurtlama günü degıl yumurtlama gününü son 3 aykı adet tarıhlerını gırerek ınternette yumurtlama hesaplayıcılardan hesaplayabılırsın ama ne bılım prolaktının yüksek olabılır buda mesela engel hamıleleıge yda sende bırsey yokt-ur eşinin sperm sayısı düşüktür fln birsürü muayne var hamıle kalmak ıcın engel olup olmadıgıyla alakalı buyönlerden dra gıdıp güzelce bır muyane oalbılırsın yaşta önemlı yasında 30 üzüerıyse cok bekleme derım bir dra görünmekte fayda var

herkese merhabalar...kızlar bişey sormak istiyorum 12 temmuz son adet günümdü dün korunmadan eşimle birlikte olduk.bugün sağ kasığımda sızı şeklinde bi ağrı var nedendir sizce dr.a gidicem ama döllenme esnasında böyle bi ağrı olurmu :49:

böyle şeylerin olabildiğini söyleyenler var ama bazen de insan kendini fazlaca dinlediği için psikolojikte olabiliyor sanırım. sabırla adet gününü bekleyip görmek gerekecek

böyle şeylerin olabildiğini söyleyenler var ama bazen de insan kendini fazlaca dinlediği için psikolojikte olabiliyor sanırım. sabırla adet gününü bekleyip görmek gerekecek

Back