Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dilandilan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
836
1.759
63
30
Merhaba kızlar buralarda yeniyim şimdiden bi hatam olursa affola :)
1 senedir evliyim son 4 aydır korunmasız ilişkiye giriyorum ama ne yazık ki hala hamile değilim şu an da kasıklarımda ağrı var adet sancısı muhtemelen bu ay da olmadı. Son bir sene içerisinde psikolojik olarak çok zor süreçlerden geçtim (evimle ailemle ilgili sıkıntılar değil çok şükür) ve ister istemez sürekli böyle stresli olmama bağlıyorum hamile kalamayışımı. Son bir ayda birçok arkadaşımı tanıdığımı toprağa verdim onlar da çok etkiledi en son geçen hafta bir arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik bunlar cinsel hayatımızı de etkiliyor tabi ve eşimin vardiyalı çalışması en büyük sıkıntı bir hafta gececi bir hafta gündüz :) çok karışık yazdım ama amacım dertleşmek ve teselli istiyorum ki hemencik olsun bi bebiş :)

Canım benim ya. Umarım tez zamanda kucağınız dolar. Arkadaşların için başın sağolsun, zor süreç. Psikolojik olarakta etkiler. Ama adetini takip et, düzenli mi? Kaç güne bir oluyorsun? Ne kadar sürüyor? Yumurtlama tarihin ne zaman? Sinir stresten uzak durmalısın. Doğum kontrol hapı kullandın mı uzun süre? Prolaktinin yüksek mi? Tiroidler ne alemde? Eşinin spermi nasıl? Aktif? Az? Çok? "Kalitesi"? Genel kontrol yaptırın. Sonra yiyecek ve içecekler de etkiler. Doğurganlığı artıran besinler tüketin.

Kendimi bildim bileli adetim her zaman düzenliydi 31 günde bir olurum hep. Evlendikten sonra Doğum doktoruna kontrol amaçlı gitmiştim Rahim ağzımda yara olduğunu söylemişti lazerle yaktırdık Mart ayında ondan sonraki aylarda adetim düzensizleri geçen ay 15 gün gecikti mesela.. Doğum doktoru herhangi bir tedavi vs için en az 1 sene korunmasız denemiş olman gerekir dedi ondan önce bir sorun var veya yok diyemeyiz dedi. Kocaeli’de yaşıyorum Doktorum biraz tutarsız zaten değiştireceğim bu adetimden sonra başka doktora gideceğim. Eşimle ilgili de herhangi bir test ölçüm vs yapılmadı dediğim gibi en az 1 sene denememiz gerekiyormuş. Ama eşimin ailesinde herkes geç çocuk sahibi oluyor kaynın evliliğinin 5.senesinde çocuğunu kucağına aldı

1 senedir evliyim son 4 aydır korunmasız ilişkiye giriyorum ama ne yazık ki hala hamile değilim şu an da kasıklarımda ağrı var adet sancısı muhtemelen bu ay da olmadı. Son bir sene içerisinde psikolojik olarak çok zor süreçlerden geçtim (evimle ailemle ilgili sıkıntılar değil çok şükür) ve ister istemez sürekli böyle stresli olmama bağlıyorum hamile kalamayışımı. Son bir ayda birçok arkadaşımı tanıdığımı toprağa verdim onlar da çok etkiledi en son geçen hafta bir arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik bunlar cinsel hayatımızı de etkiliyor tabi ve eşimin vardiyalı çalışması en büyük sıkıntı bir hafta gececi bir hafta gündüz :) çok karışık yazdım ama amacım dertleşmek ve teselli istiyorum ki hemencik olsun bi bebiş :)
Canim adetine kac gun var. Kasik agrin varsa yumurtlama döneminde olabilirsin.

Kayıp larınız için başınız sağolsun Allah sabırlar versin..hormon testleriniz normalse ovulasyon testi öneririm,internetten çoklu alıp denerseniz yumurtlama günleri ni tespit ederek hamile kalma şansını artırabilirsin

Kayıp larınız için başınız sağolsun Allah sabırlar versin..hormon testleriniz normalse ovulasyon testi öneririm,internetten çoklu alıp denerseniz yumurtlama günleri ni tespit ederek hamile kalma şansını artırabilirsin
Valla açıkçası hormon testi falan istemedi doktor dediğim gibi 1 seneye kadar normal görünüyor doktorlara gebeliğin gerçekleşmemesi ama doktorumu değiştireceğim o zaman bunu da soracağım çok teşekkürler 💕

Valla açıkçası hormon testi falan istemedi doktor dediğim gibi 1 seneye kadar normal görünüyor doktorlara gebeliğin gerçekleşmemesi ama doktorumu değiştireceğim o zaman bunu da soracağım çok teşekkürler 💕
Adetin üçüncü günü gidip hamilelik için tüm hormonlarıma baktırmak istiyorum diyeceksin hatta alttan bakıp yumurta varmı yokmu dıye bakılıuor canım,bazı sağlık ocaklarında bile yaptırabiliyorsun,fazla beklemek istemiyorum dıyorsa eşin 4 gün perhiz sonrası sperm testi yaptırsın, duruma göre ilaç takviye kullanabilirsin,yani hamilelik için bir engel varsa önce onları ortadan kaldırıp sonra denemelere devam edersin,inşallah gönlüne göre olur🤗

Adetin üçüncü günü gidip hamilelik için tüm hormonlarıma baktırmak istiyorum diyeceksin hatta alttan bakıp yumurta varmı yokmu dıye bakılıuor canım,bazı sağlık ocaklarında bile yaptırabiliyorsun,fazla beklemek istemiyorum dıyorsa eşin 4 gün perhiz sonrası sperm testi yaptırsın, duruma göre ilaç takviye kullanabilirsin,yani hamilelik için bir engel varsa önce onları ortadan kaldırıp sonra denemelere devam edersin,inşallah gönlüne göre olur🤗
Amin canım çok teşekkür ederim dediğiniz her şeyi araştıracağım

Canim adetine kac gun var. Kasik agrin varsa yumurtlama döneminde olabilirsin.
Ve adet oldum
ve adet oldum.. ☺️

Merhaba, doktora gittin mi hic 😊

Canim internetten toplu ovulasyon testi siparis et. Adet bitimi yapmaya basla. Hakkinda hayirlisiyla Rabbim en kisa surede sana bi bebis nasip etsin ins
Amin teşekkür ederim canım ben de şimdi onlara bakıyordum tam bakalım herşeyin hayırlısını diliyorum ne zaman hayırlısı olacaksa o zaman olsun sabırlıyım bu konuda 🥰

Çok çeşit ve marka var 20 TL’ye de var 100 TL’ye de ben nasıl birşey alsam bilemedim
Canim laboquik yada innovita alabilirsin. Bunlar uyguna geliyo.
Laboquik 30 lu yaninda da bi erken gebelik 2 de normal gebelik testi 30 lira. Kurallara uygun yaparsan isini gorur. Adet bitimi baslarsin ilk defa kullanacagin icin. Gunde bir tane yaparsin. Koyulasma olunca iki tane yaparsin yumurtayi kacirmamak icin.

Back