• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmak isteyen buraya

ovulasyon testi ile hamile kaldınız mı

  • evet kullandım ve hamileyim.

    OY: 2 16,7%
  • hayır hiç kullanmadım.

    OY: 3 25,0%
  • evet kullandım ama bir faydasını göremedim.

    OY: 7 58,3%

  • Ankete Katılan
    12

cetrina

Aşkmış adı oğullarımın
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
6.316
9.382
148
34
gebelik belirtileri olup BAT ı yakın olannn anne adayları neredesiniz_?
 
Son düzenleme:
kızlar o sitede yoğunluk varrrrrrrrrrrrrrr
 
Gebelik
Hızlı Gebe Kalmak İçin öneriler

Rahat olun, strese girmeyin .Gebe kalamayacağınız korkusuna kapılmayın.
Adet düzeninizi takip edin, gebe kalabileceğiniz muhtemel günlerde cinsel ilişkide bulunmaya özen gösterin.
Eşinizin sigara ve alkolü bırakmasını sağlayın, hayatını düzenlemesine yardım edin.



Eşinizin kalın ve sıkı pantolon,iç çamaşırı giymesini engelleyin.Sauna ve sıcak banyolardan kaçınmasını tavsiye edin.
İlişkiden 2 saat önce eşinizin sert bir kahve içmesi sperm hareketlerini uyaracaktır.



En uygun pozisyonda cinsel ilişkiye girin.
İlişki sonrası belinizin altına yastık koyup bir saat yataktan kalkmayın,yatak odasının fazla sıcak olmamasını sağlayın.
Sabah erken saatlerde cinsel ilişkiye girmeye çalışın.Sabahları sperm kalitesi en iyi durumda olmaktadır.
Cinsel ilişkiyi bir ev ödevi olarak görmeden isteyerek eşinizle birlikte olun.Orgazm olmak vagina salgısının ph derecesini değiştirmekte ve spermin rahim ağzından daha hızlı geçmesini sağlamaktadır.Gereğinden fazla, sık cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
Daha önce gebelikten korunmak için değişik yöntemler kullanmışsanız bunların olası etkileri için doktorunuza danışın.
Adet düzensizliği var ise gereken tedavi ile adet düzenini sağlayın.
Servikal mukus gereğinden koyu ise inceltici özel ilaç kullanmak gerebilir.
Günlük beslenmenize dikkat edin.Dengeli ve düzenli beslenin.Süt ürünlerinin içindeki galaktose ismi verilen madde yumurtlama fonksiyonunu arttırmaktadır.Bol miktarda süt,süt ürünü ve yoğurt tüketin.Enginar ve taze fasulyeyi tüketmeyi unutmayın.Aşırı kırmızı et ve yağlı yemek tüketmeyin ,östrojen düzeyini olumsuz etkileyebilir.
Aşırı olmamak şartıyla hafif eksersiz yapın.
Doktorunuzun haberi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.
Adetlerim düzensiz,yumurtlamam ne zaman olmakta?
Bu soruyu bir çok kadın kendi kendine veya hekimine sormaktadır. Ne zaman yumurtlamam oluyor? Yumurtlama gününü anlamak için bazal vücut ısısı ölçümü yapılabilinir,düzenleyici ilaçlar kullanılabilinir, bitkisel içerikli haplar alınabilinir veya yumurtlamayı gösteren özel testler yapılabilinir.
Adet düzensizliği var diyebilmek için adetlerin 7 günden fazla bir süre erken veya geç olması gerekmektedir.Başka bir ifade ile 21 günden daha sık veya 35 günden daha seyrek olması adet düzensizliği anlamına gelir.Her 10 kadından 2 tanesinde adet düzensizliği görülmektedir.Adet düzensizliğinin en sık sebepleri kötü beslenme ,kontrolsüz diyet,kronik yumurtlama bozukluğu,hormon bozuklukları,guatr ve bazı böbrek üstü bezi hastalıkları,polikistik over,yumurtalıkover kistleri varlığı,aşırı eksersiz ve kontrolsüz spor vs.dir.
Adetleriniz düzensiz ise ve gebe kalmayı planlıyorsanız kolay gebe kalabilmek için doktorunuzla görüşüp öncelikle adetlerinizi düzene sokun.
Bazal vücut ısısının ölçümü ile yumurtlama zamanı tespit edilir mi?
Bazal vücut ısınızı ölçerek yumurtlama gününüzü tespit edebilir, luteal fazın ne kadar sürdüğünü saptayabilirsiniz.Vücut ısısı yumurtlamanın oluşmasıyla birlikte yükselmektedir.Bu şekilde adet düzeninizdeki yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz.
Kendinize dijital iyi bir termometre alın.Uyanır uyanmaz yataktan daha çıkmadan vücut ısınızı ölçün, çünkü hareket etmeniz ısıyı yükseltir ve bu yanıltıcı olur.
Adetinizin ilk günü itibariyle ölçüme başlayın.Her gün aynı saatte ölçüm yapmaya özen gösterin.Ölçümden elde ettiğiniz değeri kartınıza işaretleyin.Isıda ani bir artış 0.4-0.6 derece gibi olur ise bu yumurtlamanızın 24 saat içinde olacağını gösterir.Bu ısı artışından sonra ölçmeyi bırakmayın, devam edin ve yeni adet ile tekrar yeni kartınıza işaretlemeye başlayın.
Aynı işlemi 3-4 ay yaptıktan sonra yumurtlama gününüzü keşfedecek ve luteal faz dönemizin uzunluğunu hesaplayacaksınız.Eğer yapamıyorsanız mutlaka doktorunuzdan size öğretmesi için yardım isteyin.
Progesteron gebe kalmayı kolaylaştırır mı?
Progesteron bir kadınlık hormonu olup birden fazla etkisi vardır.Rahmi, rahim ağzını, vaginayı ve tiroid bezlerini direkt olarak etkilemektedir.Hamile kalmayı kolaylaştırmakta ,bebeğin gelişimine ve büyümesine katkı sağlamaktadır.Progesteron seviyesindeki düşüklük luteal faz ıyumurtlamadan sonraki 14 günlük süre bozup hamile kalmayı zorlaştırmaktadır.
Progesteron kremleri,vaginal tabletleri vücudun günlük ihtiyacını karşılayıp östrojen dengesini düzenlemektedir.
Kadınlarda yumurtlama esnasında 2 tane hormon yapılmaktadır.Bunlar östradiol ve progesterondur.Bu iki hormon birlikte bir denge içinde hamile kalmayı ve gebeliğin devamını sağlamaktadır.Progesteronun en büyük etkisi yumurtlama sonrası mukus u rahim ağzı salgısıdeğiştirmek ve rahim içini döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlamaktır.Bu esnada progesteron etkisine bağlı olarak vücut ısısı da artmaktadır.Kısa sürede gebe kalamayan veya daha önce düşük yapmış hastalarda sağlıklı bir gebelik başlangıcı için yumurtlama tarihi itibariyle doktorunun tavsiye ettiği şekil ve sıklıkta kullanmaları faydalı olabilmektedir.
Gebe kalmayı zorlaştıran faktörler nelerdir?
Kadının 35 yaşından büyük olması
Düzensiz adetler
Endometriyozis hastalığı
Cinsel ilişki ile geçen hastalık hikayesi
Genital organlarda geçirilmiş ağır iltihabi hastalık öyküsü
Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak
Devamlı değişik nitelikte ilaç kullanımı,sigara ve bağımlılık yapan alışkanlıklar
Kronik hastalıkların varlığı kalp ,karaciğer şeker ve guatr hastalığından herhangi birinin olması
Epilepsi ve psikolojik rahatsızlıklar
Erkeğin testislerinden kaza geçirmiş veya ameliyat olmuş olması
 
HAMİLE KALMA ZAMANI (DÖNEMİ)
GEBE KALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN VE GÜNLER
Kadınlarda yumurtlama sadece belli zamanlarda yani adet döneminin belli günlerinde olduğu için hamile kalma yeteneği her gün mevcut değildir. Adet (mens) kanamasının başladığı ilk gün adet döngüsünün başlangıcı kabul edilir, bir adet döngüsü bir daha ki adet kanaması başladığında son bulur.

Hamile kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır.

Yumurtlama gününe yakın bu günlerde kadında rahim ağzı (serviks) ve vajina salgılarında artış olur, sıvılar daha akışkan hale gelir. Kadın vücudu adeta spermin rahim içerisine doğru daha rahat ilerleyebilmesi için hazırlanır.

HAMİLE (GEBE) KALMAK İÇİN UYGUN DÖNEM:
En uygun gün yumurtlama zamanına yakın günlerdir: Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı yumurtlama gününüzü hesaplamaya yardımcı olabilir ancak kesin bilgi için mutlaka doktorunuza danışınız. Yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında gün aşırı (2 günde bir) ilişkiye girilerek gebe kalma şansı arttırılabilir. İlişkiden sonra 15 dakika sırt üstü yatılması tavsiye edilir. her gün ilişkiye girmek tavsiye edilmez çünkü sperm sayısı çok azalır bu şekilde, o nedenle iki günde bir ilişki uygun olandır.


Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin, kadın adet gördükten sonra 10, 12., 14. ve 16. günlere dikkat etmesi gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Bazı kadınlar vücutlarını çok iyi tanırlar ve en küçük bir değişikliği farkedip baştan itibaren anlayabilirler. Diğerleri ise ilk adetlerini kaçırana dek hiç bir şey anlayamazlar.

Hamile olup olmadığınızı anlamanın en kesin yolu hamilelik testidir. Ancak test yaptırmanız için size ipucu verecek erken belirtiler vardır. Eğer bu belirtileri bilirseniz gebelik testi yaptırıp yaptırmamaya daha kolay karar verebilirsiniz.

Bütün Kadınlar İlk Ortaya Çıkan Belirtilerden Etkilenir Mi?









..



İlk belirtiler kişiden kişiye, hatta hamilelikten hamileliğe değişir. Adet olmadan önce hangi semptomlar görülüyorsa, benzerleri hamilelik öncesinde de görülür ve bundan dolayı hamilelik belirtileri kolay fark edilemez.

Gebe olup olmadığınızı anlamanızda size yardımcı olmak için hamileliğin en yaygın belirtilerini sizler için derledik. Lakin bu semptomları kendinizde görmeniz kesinlikle hamile olduğunuz anlamına gelmez, başka durumlar da aynı semptomlara sebep olabilir. Kesin sonucu öğrenmek için hamilelik testi yaptırmanız gerekir.

1) Kas Kasılmaları ve Benekler

Gebe kalınmasından itibaren birkaç gün içerisinde döllenmiş yumurta rahim duvarına tutunur. Bu da hamileliğin ilk belirtilerinden olan beneklenme ve kas kasılmalarının oluşmasına neden olur.

Beneklenme ve kas kasılmaları yumurta döllendikten sonraki 6 ila 12 gün içerisinde vücudun her yerinde gerçekleşebilir.

Kas kasılmaları adet döneminde meydana gelen kramplarla, vajinal kanama da adetin başlangıcı ile kolayca karıştırılabilir. Adet başlangıcı, adet düzeninde değişiklik, kullanılan doğum kontrol hapının değiştirilmesi, enfeksiyon veya cinsel ilişki kökenli aşınma gibi daha farklı durumlar da bu belirtilere neden olabilir.

Kanamanın yanı sıra, vajinadan beyaz ve kıvamlı bir sıvı aktığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni rahim duvarlarınızın kalınlaşması ve vajinanızdaki hücrelerin büyümesidir. Bu akıntı hamileliğiniz süresinde devam edebilir. Genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Eğer bu akıntı kötü kokuyorsa ve yanma - kaşınma hissi oluşturuyorsa doktorunuza başvurun. Vajinal bir enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz.

2) Göğüslerdeki Değişiklikler

Göğüslerdeki değişiklikler de erken oluşan belirtilerin en yaygınlarındandır. Hamile kaldığınızda, vücudunuzdaki hormonlar hızlı bir değişim içine girer. Bu da göğüslerinizin bir kaç hafta içerisinde büyümesine, hassaslaşmasına ve gıdıklanma hissinin oluşmasına yol açar. Göğüs uçları etrafındaki alanın rengi koyulaşabilir.

Göğüslerdeki değişikliklere neden olan tek şey hamilelik değildir. Hamileliğe bağlı olmayan bir hormonal dengesizlik de bu değişikliklerin sorumlusu olabilir. Ayrıca değiştirilen doğum kontrol haplarının ve adet başlangıcının da bu etkileri gösterdiği görülmüştür.

Eğer göğüslerinizdeki değişiklikler hamilelikten kaynaklanıyorsa, vücudunuzdaki yeni hormon dengesine alışmanız birkaç hafta sürebilir. Birkaç hafta sonrasında yeni durumunuza alıştığınızda eskisi kadar rahatsızlık hissetmediğinizi fark edeceksiniz.

3) Yorgunluk Hissi

Yorgunluk hissi gebeliğin ilk haftasından itibaren etkisini gösterir. Aşırı bitkinlik genellikle yüksek progesteron hormonu seviyesi ile ortaya çıkar. Lakin kan şekeri ve tansiyon düşüklüğü veya kan üretiminin artması da aynı hissi verebilir.

Hamilelik kaynaklı olmayan bitkinlik stresten, fiziksel yorgunluktan, depresyondan veya herhangi bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir. Eğer yorgunluğunuz gebelikten kaynaklanıyorsa bol bol dinlenin ve protein ağırlıklı besinler tüketin.

4) Sabah Bulantıları

Östrojen hormonunun artması, midenizin boşalmasını yavaşlatabilir. Bu da başka bir hamilelik belirtisi olan sabah bulantılarını ortaya çıkarır. Her ne kadar bazı kadınlarda sabah bulantıları oluşmasa da hamilelik dönemindeki kadınların birçoğunda günün her saatinde mide bulantısı oluşmaktadır.

Hormonlarınız dolayısıyla, en sevdiğiniz yemeğin kokusu bile sizi tiksindirebilir, daha önce sevmiyor olduğunuz yiyeceklere dahi aşerebilirsiniz.

Hamilelik dışındaki başka durumlar da bu semptomlara sebep olabilir. Beslenmenizde değişiklikler olduğunda, depresyondayken veya adet öncesi dönemdeyken de yiyeceklerden tiksinip başka yiyeceklere aşermeniz mümkün.

Bazı şanslı anne adaylarında aşerme ve tiksinmeler 13.-14. haftalardan sonra normale dönsede aşerme ve tiksinmeler bütün hamilelik boyunca devam edebilir. Bu dönemde doktorunuz ile bir beslenme listesi oluşturup bebeğinizin gerekli besinleri aldığından emin olmanız oldukça önemli.

5) Adet Görmeme

Hamilelikte en belirgin ve kadınları test yaptırmaya iten belirti adet görmemektir. Ama her görülmeyen adet hamilelik kaynaklı değildir. Ayrıca her hamilelikte adet kesilmeyebilir.

Kadınlar hamilelik sırasında kanamalarla karşılaşabilir. Eğer gebeyseniz doktorunuza kanamanın sorun yaratıp yaratmayacağını sorabilirsiniz. Örneğin "kanama ne zaman acil bir durumun işaretidir?" gibi.

Birçok nedenden dolayı adet görmeyebilirsiniz. Aşırı kilo değişimi, hormonal problemler, halsizlik, stres veya tansiyon adeti etkileyebilir. Bazı kadınlar doğum kontrol haplarını bırakınca da adet görmeyebilirler. Eğer adetiniz geciktiyse ve hamile olma ihtimaliniz varsa, bir test yaptırmanız yerinde olur.

Hamileliğin Diğer Belirtileri:

Hormonal düzende hamilelik ile oluşan değişiklikler bir çok semptoma neden olabilir.

Sık İdrara Çıkma

Bir çok kadın, gebelikten dolayı çok sık idrara çıkmakta. Lakin çok sık idrara çıkmanın başka nedenleri de olabilir: İdrar yolu iltihapları, şeker hastalığı, aşırı idrar sökücü kullanımı, vd. Eğer gebeyseniz sık idrara çıkmanızın nedeni hormon seviyelerinizin yükselmesidir.

Kabızlık

Yüksek progesteron seviyeleri kabızlığa yol açabilir. Progesteron yiyeceklerin bağırsaklardan geçişini yavaşlatır. Bol su tüketmek, hareket etmek, lif ağırlıklı yiyecekler ile beslenmek bu problemi çözmeye yardımcı olur.

Ruh Hali Değişimleri

Ruh halinin ani değişimleri hamileliğin ilk 3 ayında sık sık olabilmekte. Bu da hormon kaynaklı bir semptomdur.

Bayılma

Damarların genişlemesi, düşük tansiyon ve şekerden dolayı bayılma hissi oluşabilir. Bazı kadınlar bayılma hissinden dolayı doktora gidene kadar hamile olduklarının farkına varamayabiliyor.

Ağrı

Baş ve sırt ağrısı da hamilelik ile beliren şikayetler arasında yer almaktadır.

Eğer hamileyseniz, bu semptomların bir veya birkaçı sizde görülebilir. Herhangi biri sizi rahatsız edecek kadar artarsa doktorunuza başvurarak problemi çözmek için bilgi alabilirsiniz.
 
Gebelik
Hızlı Gebe Kalmak İçin öneriler

Rahat olun, strese girmeyin .Gebe kalamayacağınız korkusuna kapılmayın.
Adet düzeninizi takip edin, gebe kalabileceğiniz muhtemel günlerde cinsel ilişkide bulunmaya özen gösterin.
Eşinizin sigara ve alkolü bırakmasını sağlayın, hayatını düzenlemesine yardım edin.



Eşinizin kalın ve sıkı pantolon,iç çamaşırı giymesini engelleyin.Sauna ve sıcak banyolardan kaçınmasını tavsiye edin.
İlişkiden 2 saat önce eşinizin sert bir kahve içmesi sperm hareketlerini uyaracaktır.



En uygun pozisyonda cinsel ilişkiye girin.
İlişki sonrası belinizin altına yastık koyup bir saat yataktan kalkmayın,yatak odasının fazla sıcak olmamasını sağlayın.
Sabah erken saatlerde cinsel ilişkiye girmeye çalışın.Sabahları sperm kalitesi en iyi durumda olmaktadır.
Cinsel ilişkiyi bir ev ödevi olarak görmeden isteyerek eşinizle birlikte olun.Orgazm olmak vagina salgısının ph derecesini değiştirmekte ve spermin rahim ağzından daha hızlı geçmesini sağlamaktadır.Gereğinden fazla, sık cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
Daha önce gebelikten korunmak için değişik yöntemler kullanmışsanız bunların olası etkileri için doktorunuza danışın.
Adet düzensizliği var ise gereken tedavi ile adet düzenini sağlayın.
Servikal mukus gereğinden koyu ise inceltici özel ilaç kullanmak gerebilir.
Günlük beslenmenize dikkat edin.Dengeli ve düzenli beslenin.Süt ürünlerinin içindeki galaktose ismi verilen madde yumurtlama fonksiyonunu arttırmaktadır.Bol miktarda süt,süt ürünü ve yoğurt tüketin.Enginar ve taze fasulyeyi tüketmeyi unutmayın.Aşırı kırmızı et ve yağlı yemek tüketmeyin ,östrojen düzeyini olumsuz etkileyebilir.
Aşırı olmamak şartıyla hafif eksersiz yapın.
Doktorunuzun haberi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.
Adetlerim düzensiz,yumurtlamam ne zaman olmakta?
Bu soruyu bir çok kadın kendi kendine veya hekimine sormaktadır. Ne zaman yumurtlamam oluyor? Yumurtlama gününü anlamak için bazal vücut ısısı ölçümü yapılabilinir,düzenleyici ilaçlar kullanılabilinir, bitkisel içerikli haplar alınabilinir veya yumurtlamayı gösteren özel testler yapılabilinir.
Adet düzensizliği var diyebilmek için adetlerin 7 günden fazla bir süre erken veya geç olması gerekmektedir.Başka bir ifade ile 21 günden daha sık veya 35 günden daha seyrek olması adet düzensizliği anlamına gelir.Her 10 kadından 2 tanesinde adet düzensizliği görülmektedir.Adet düzensizliğinin en sık sebepleri kötü beslenme ,kontrolsüz diyet,kronik yumurtlama bozukluğu,hormon bozuklukları,guatr ve bazı böbrek üstü bezi hastalıkları,polikistik over,yumurtalıkover kistleri varlığı,aşırı eksersiz ve kontrolsüz spor vs.dir.
Adetleriniz düzensiz ise ve gebe kalmayı planlıyorsanız kolay gebe kalabilmek için doktorunuzla görüşüp öncelikle adetlerinizi düzene sokun.
Bazal vücut ısısının ölçümü ile yumurtlama zamanı tespit edilir mi?
Bazal vücut ısınızı ölçerek yumurtlama gününüzü tespit edebilir, luteal fazın ne kadar sürdüğünü saptayabilirsiniz.Vücut ısısı yumurtlamanın oluşmasıyla birlikte yükselmektedir.Bu şekilde adet düzeninizdeki yumurtlama gününüzü tespit edebilirsiniz.
Kendinize dijital iyi bir termometre alın.Uyanır uyanmaz yataktan daha çıkmadan vücut ısınızı ölçün, çünkü hareket etmeniz ısıyı yükseltir ve bu yanıltıcı olur.
Adetinizin ilk günü itibariyle ölçüme başlayın.Her gün aynı saatte ölçüm yapmaya özen gösterin.Ölçümden elde ettiğiniz değeri kartınıza işaretleyin.Isıda ani bir artış 0.4-0.6 derece gibi olur ise bu yumurtlamanızın 24 saat içinde olacağını gösterir.Bu ısı artışından sonra ölçmeyi bırakmayın, devam edin ve yeni adet ile tekrar yeni kartınıza işaretlemeye başlayın.
Aynı işlemi 3-4 ay yaptıktan sonra yumurtlama gününüzü keşfedecek ve luteal faz dönemizin uzunluğunu hesaplayacaksınız.Eğer yapamıyorsanız mutlaka doktorunuzdan size öğretmesi için yardım isteyin.
Progesteron gebe kalmayı kolaylaştırır mı?
Progesteron bir kadınlık hormonu olup birden fazla etkisi vardır.Rahmi, rahim ağzını, vaginayı ve tiroid bezlerini direkt olarak etkilemektedir.Hamile kalmayı kolaylaştırmakta ,bebeğin gelişimine ve büyümesine katkı sağlamaktadır.Progesteron seviyesindeki düşüklük luteal faz ıyumurtlamadan sonraki 14 günlük süre bozup hamile kalmayı zorlaştırmaktadır.
Progesteron kremleri,vaginal tabletleri vücudun günlük ihtiyacını karşılayıp östrojen dengesini düzenlemektedir.
Kadınlarda yumurtlama esnasında 2 tane hormon yapılmaktadır.Bunlar östradiol ve progesterondur.Bu iki hormon birlikte bir denge içinde hamile kalmayı ve gebeliğin devamını sağlamaktadır.Progesteronun en büyük etkisi yumurtlama sonrası mukus u rahim ağzı salgısıdeğiştirmek ve rahim içini döllenmiş yumurtanın yerleşmesi için hazırlamaktır.Bu esnada progesteron etkisine bağlı olarak vücut ısısı da artmaktadır.Kısa sürede gebe kalamayan veya daha önce düşük yapmış hastalarda sağlıklı bir gebelik başlangıcı için yumurtlama tarihi itibariyle doktorunun tavsiye ettiği şekil ve sıklıkta kullanmaları faydalı olabilmektedir.
Gebe kalmayı zorlaştıran faktörler nelerdir?
Kadının 35 yaşından büyük olması
Düzensiz adetler
Endometriyozis hastalığı
Cinsel ilişki ile geçen hastalık hikayesi
Genital organlarda geçirilmiş ağır iltihabi hastalık öyküsü
Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak
Devamlı değişik nitelikte ilaç kullanımı,sigara ve bağımlılık yapan alışkanlıklar
Kronik hastalıkların varlığı kalp ,karaciğer şeker ve guatr hastalığından herhangi birinin olması
Epilepsi ve psikolojik rahatsızlıklar
Erkeğin testislerinden kaza geçirmiş veya ameliyat olmuş olması




Sizleri çok özledimmmm :2::2::2::2::2:
Ama burası beni kötü etkiliyor çok rahatım aklıma bile gelmiyor istediğimiz zaman ilişikye giriyoruz kendimizi sıkmıyoruz Rabbim isteyen herkese verin ama olduğunu ğrendiğim de ilk buraya yazıcam sizleri seviyorum...
 
Sizleri çok özledimmmm :2::2::2::2::2:
Ama burası beni kötü etkiliyor çok rahatım aklıma bile gelmiyor istediğimiz zaman ilişikye giriyoruz kendimizi sıkmıyoruz Rabbim isteyen herkese verin ama olduğunu ğrendiğim de ilk buraya yazıcam sizleri seviyorum...

Azize niye arkadaşlıktan çıkardın beni anlamış değilim birde sana özelden birsürü mesaj attım nasılsın sesin çıkmıyor diye nesilde diye anlamadım bu davranışlarını
 
Bana yardin edin lutfen
1 yildir asik oldugum adamla 2 gece once ilk defa birlikte olduk 2 kere icime 2 kere disari cikti tamda donemimdi adetim biteli 5 gun oldu tam riskli donem hic ilac falanda almadim sizce olma olasiligim yuksekmi insallah olurum nezaman nasil anlicam erkek arkadasim sehir disinda ayda bir ztn gorusebiliyrz bana yardin edin


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Son düzenleme:
Back