Hamile kalmak için sizlere ne gibi tedavi yapıldı,bizimle paylaşırmısınız??

E

EU2

Ziyaretçi
SELAM KIZLAR sizden isteğim HAMİLE KALMAK İÇİN size ne gibi tedavi uygulandı???..Çünkü biliyosunuz her doktor aynı değil bazıları çok testler yaptırıyo bazılarıda hiç test yapılmadan direkt rahim filmi yada laparoskopi öneriyolar..benim amacım hem kendimi bilgilendirmek hemde ilk defa doktora gidenlerin ne gibi tedavi yolları uygulanılıcak bilmeleri.. BEN İLK DOKTORA GİTTİĞİMDE ÖNCE YUMURTA TAKİBİNİ ÖNERDİ ..YANİ YUMURTALIKLARIM HANGİ GÜN OVALASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİNİ ÖĞRENMEKTİ..ADETLERİM DÜZENLİ GÜNÜNDEN HEP 2 GÜN ÖNCE OLUYORUM HATTA..YUMURTALIKLARIMDA TAKİBİ SONUCUNDA ( o ayki piskolojime bağlı genelde )13.GÜNDE ÇATLIYO..SONRADA DOKTORUM GÜN AŞIRI İLİŞKİ ÖNERDİ VE ONUN YANINDA progestan İLACINI VERDİ ..NEYSE BU DOKTOR BİZİ HER İKİ GÜNDE BİR ÇAĞIRDINDAN DOLAYI ANLADIKKİ TAMMAMEN MADDİYATA ÇOK ÖNEM VERİYOMUŞ..VE DOKTORUMUZU DEĞİŞTİRDİK..ŞİMDİKİDOKTORUMDANDA ÇOOK MEMNUNUM.. DR.DA BENİ KONTROL ETTİKTEN SONRA BİR SÜRÜ KAN TESTİ İSTEDİ BUNA AİDS DE DAHİLDİ VE EŞİMİN SPERM KALİTESİNİDE..BENDE TEK ANEMİ ÇIKTI EŞİMDEDE HİÇ BİR PROBLEM YOKTU..SONRADAN ADETİMİN 5.GÜNÜNDEN İTİBAREN SEREPHONE İLACINI KULLANMAMI İSTEDİ (yumurtalıklarımı geliştirmek içinmiş daha verimli olmaları içiN)TABİ BENDE KÜÇÜK ÇİKOLATA KİSTİ DE VARDI SOL YUMURTALIĞIMDA..serephone ilacını kullandıktan sonra 11.günde beni tekrar çağırıp yumurtalığımın geliştiğini fark edince yumurta çatlatma iğnesi oldum ve gün aşırı ilişki önerdi YİNE OLMADI:sm_confused:NEYSE TEKRAR DOKTORUM BİDAKİ ADETİMİN 5.GÜNÜMDE BANA GHONAPHENE İLACINI KULLANMAMI İSTEDİ AYNI ŞEKİLDE ÇATLAMA İĞNESİ FALAN ODA OLMADI..:1no2:SONRADA RAHİM FİLMİNİ İSTEDİ .ONDADA RAHMİMDE ÇOK AZ ÇÖKÜKLÜK VARI(onun anlamı ben eğer hamile kalırsam diğer kadınlardan düşük oranım daha fazlaymış)o düzeltilebilirmiş..birde sol tüpümde rahim filmi esasında verilen sıvı zor geçmiş ama yapışık değil(onun anlamı da kistin yaratmış olduğu ilthab)Kİ RAHİM FİLMİNDEN SONRA VERİLEN KURUTUCU ANTİBİYOTİKLE BERABER KİSTİM PATLAMIŞTI..a.s..rahim filminden sonra BUSEFER DOKTORUM BENİM PİSKOLOJİME ÖNEM VEREREEK AŞILAMA YAPTI MALESEF ONDANDA SONUÇ ALAMADIK DOKTORUM ISRARLA BANA BUNU KAFAMDAN ATMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ AMA TABİ BU ELİMİZDE DEĞİL..aşırı derecede pimpirikli olduk eşimle:çok üzgünüm:KK70:OKTORUM EĞER ARALIK AYINA KADAR DOĞAL YOLLA HAMİLE KALAMAZSAN;SANA LAPAROSKOPİ YAPALIM DEDİ BELKİ RAHİMDE YAPIŞIKLIK FALAN OLUR, ULTRASYONDAN GÖRÜLMEYEBİLİR DİYE..ŞİMDİ ben bekliyorum tabi takviye olarak ta kürleri deniyorum HAYIRLISI İLE ALLAHIN DOĞRU ZAMANDA BENİ ANNE YAPICAĞI GÜNÜ MELEĞİMİ CENNET KOKULUMU,SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM..LÜTFEN SİZDE YAŞADIKLARINIZI PAYLAŞIN BEN BAZI DUYUMLAR ALIYORUM TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEN ÖNCE KARINA BİR JEL VARMIŞ O SÜRÜLÜYOMUŞ AYNI ZAMANDA ORAL YOLDAN BİRŞEY ALINIYOMUŞ!!NEDİR O ACEBA BANA UYGULANMAYAN BİŞEY DAHA MI KALDI??CADIARZU ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN SAĞLICAKLA KALIN sevgilera.s.:enbuyukkk:

Yokmu kızlar tedavilerini bizimle paylaşmak isteyeeen??

Yokmu kızlar tedavilerini bizimle paylaşmak isteyeeen??

canım önce ben başlayayım istersen.3yıllık evliyim ve hiç korunmadık.artık 2 yılın sonunda dr a gitmeye karar verdik ..smear testi,hormon tahlili,yumurta takibi,ve rahim filmi çekildi ama dr bir problem yok dedi eşime sperm testi yapıldı.benim dr.uma göre vitamin takviyesi gerekiyordu.üroloji dr.una gösterdik sonucu oda bişey demedi.onların bize söyledigi tek şey yeteri kadar istememişsiniz dediler::1shok:tabi ben kala kaldım daha ne kadar isteyecem.yada daha ne yapcam.şuan başka bir dr.a gidiyoruz o ise eşimin tahlil sonuçlarını begenmedigini söyledi.eşim yarın üroloji dr.una gidecek.bu ay klomen kullandım.ve perşembe günü yumurtalarıma bakacak dr.um....bu ay hamiş olacagıma inanmıyorum..önümüzdeki ay aşılama yapacaklar...bakalım hayırlısı sabırsızlıkla aralıgı bekliyorum...a.s.

Ben 5 senelik evliyim ama 16 aydır uğraşıp duruyorum bebek için..3 ay yumurta takibi yapıldı, 3 ay klomen+çatlatma iğnesi tedavisi yapıldı,rahim filmi çekildi,1 kez aşılama yapıldı ama sonuç negatif maalesef şimdi dinlenmedeyim kendi haline bıraktım ama ocak ayı gibi 2. aşılamayı düşünüyorum,herşeyin hayırlısı..

canım bende 1senedir tedavi görüyorum: eşimin sperm tahlili,benim hormon tetkiklerim, rahim filmi sonrasında
1- klomen+çatlatma iğnesi+yumurtlama takibi olmadı.
2- puregon iğne+yumurtlama takibi+çatlatma iğnesi+aşılama olmadı
2ay ara verdim.
3- dün 2. aşılama için yola çıktım gonal-f iğnesine başladım bununla birlikte yumurtlama takibi sonrasında da inş aşılama.. çekirge 3kere zıplasın bu son olurda tutar inş.:Saruboceq:
ayrıca ibrahim saraçoğlunun sitesinde gördüm biri yazmış sperm sayım normal değildi diye,orada yazan keçi boynuzu kürünü kullanmış eşi 42.günde hamile kalmış:CüvCüv:

benim ilk tedavimde sadece klomen kullandı dr.ne çatlatma iğnesi verdi ne rahim filmi çektirdi.üstelik süt hormonum çok yüksekti ben prolaktinin düşmesini bekleyemediğim için düşürülmeden olmazmı dedim.doktorumda olur dedi
ilk ay klomen 1 tane içtim 1 yumurta oluştu
2. ay 1 klomen hiç oluşmadı
3. ay dozu 2ye çıkardı 1 yumurta oluştu
4. at 2 klomen hiç yumurta yok
5. ay 3 klomen içtim 2 yumurta oldu o ay hamiş kaldım
ne çatlatma iğnesi ne rahim filmi :uhm: ya tüplerim kapalı olsaydı boşu boşuna klomen kullanmış olacaktım bide üstelik özeldi çok para gidiyodu her ay taksit öder gibi bayılıyoduk doktora:eek:klava:
şansım varmışki tüplerim kapalı değildi allaha şükür
buda sana allllülülülülülü
şimdiki doktorum kızılayda görev yapıyor .gittim bebek istiyoruz dedim herşeyimi anlattım ........kadın vajinal muayene,smeer testi,hormun testleri yaptırdı .adetin 5. günü gel dedi.gittim 5. günü gel demiştiniz dedim.evet rahim filmi için çağırdım rahim filmi çektirmemiz lazım dedi.oraya yığılıp kalacaktım çünkü rahim filmi tecrübesi olanlardan çok kötü şeyler duymuştum.:roflol:
çıktım dışarı eşime sordum çektirmen gerekiyosa çektir dedi.parayı yatırdık(100 ytl)akşam gittim çektirdimsenağlama çok acı çektim zor geçti
yine klomenle başladık .vücudum ilaca dirençli çıktı yanıt vermiyor .oluşan yumurtaların gelişmesi için glukophene kullanıyorum.ilk zaman iyi geliştirdi ama bünyem o ilacada alıştı
klomen hakkım bitti şimdi iğneye geçecez puregon:nazar:
ilkim kolayca olmuştu bunda denemediğim kalmıycak heralde
biraz uzun anlattım hikaye gibi oldu ama demek istediğim ilk doktorum bence para için beni öyle oyaladı diyorum naniknanik

arkadaşlar ben yanlış yolda mıyım ağustosta dra gittim 8 aydır istiyorduk o zaman dr vajinal muayene yaptı rahimde kuruluk var iltihap falan yok dedi daha sonra hormon testleri yapıldı herşey normal dedi eşim spermiyogram yaptırdı onunda sunuçları normaldi dra tekrar gittiğimde adetin 21. günü yumurtlama testi yapalım bakalım yumurtluyor musun dedi onu da yaptırdım normaldi en sonunda 4-5 ay sonra gel bekleyelim biraz dedi bu arada eşim kendi isteğiyle test yaptırdı dr istememişti şimdi benim yumurtam çatlıyor mu bilmiyorum tüplerde tıkanıklık var mı bilmiyorum bunlara da bakılması gerekmez miydi bena yumurtlama takibi yapmalıydı değil mi dr mu değiştirsem doğrusu hangisi kafam karıştı

slm arkadaşlar,
12 yaşında bir kızım var . ikincisi için dr gittim. yaşım 40 olduğu için testler yapıldı . eşim ve benim tüm testlerimiz normaldi. laparoskopi oldum sol tuba enfeksiyondan dolayı tıkalı imiş birde yapışma varmış. sorunun giderildiği söylendi .klomen ve iğne.yumurtalar hep kistedönüştü bir işe yaramadı. ara verdim . rahim filmi de çektirdim tüpler açık. bu kez dr değiştirdim. yine klomen ama bu kez aşılama önerildi. ilaca başlamadım. normalde en basit ağrı kesiciler bile bende yan etki yapıyor dolayısıyla ilk klomende bile sağ mememde kist oluştu. bu nedenle ilaç falan kullanmak istemiyorum belki doğal yolla hamile kalabilirim. zaten klomen kullanırken strese girdim. yumurtalık rezervim oldukça iyiymiş yaşıma göre ama allahın takdiri olmayınca olmuyor. yaşımın ileri olması sebebi ile tüp bebek öneriyorlar.bende maddiyatçılık ön plana çıkıyor düşüncesine kapılıyorum.benim öyküm de bu şekilde kızlar.
herşeyin hayırlısı allahtan .
Sevgiyle kalın.

arkadaşlar ben yanlış yolda mıyım ağustosta dra gittim 8 aydır istiyorduk o zaman dr vajinal muayene yaptı rahimde kuruluk var iltihap falan yok dedi daha sonra hormon testleri yapıldı herşey normal dedi eşim spermiyogram yaptırdı onunda sunuçları normaldi dra tekrar gittiğimde adetin 21. günü yumurtlama testi yapalım bakalım yumurtluyor musun dedi onu da yaptırdım normaldi en sonunda 4-5 ay sonra gel bekleyelim biraz dedi bu arada eşim kendi isteğiyle test yaptırdı dr istememişti şimdi benim yumurtam çatlıyor mu bilmiyorum tüplerde tıkanıklık var mı bilmiyorum bunlara da bakılması gerekmez miydi bena yumurtlama takibi yapmalıydı değil mi dr mu değiştirsem doğrusu hangisi kafam karıştı

ne demek 4-5 ay sonra gel bakarız allah allah
sen değiş canım bence doktorunu bebek isteyenlerin birdizi testten geçmesi gerek bak benim ilk doktorumda bana rahim filmi falan çektirmedi ya kapalı olsaydı tüplerim deneme tahtasına dönecektim eğer gerçekten bebek istiyorsan bekleme hemen yeni bir doktor bul kendine
hemen pat diye ilk gittiğin ay hamiş kalamıyosunki burda senelerce çabalayanlar var vakit kaybetme derim ben

Kızlaar çok ama çok teşekkürederim paylaşımınız için..farkındaysanız herkeze genelde aynı tedavi şekkilleri uygulanmış amma doğru amma yanlış..bu tupiği açmamın sebebi tedaviye yeni başlamış kişiler okusun okusunki geç kalınmasın yada doktorlarını ona göre değerlendirsinler..kimbilir kaç kişiyi doğru yola yönlediriceksiniz ..DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SAĞLICAKLA KALIN HERŞEY GÖNLÜNÜZCE BİRAN ÖNCE OLSUN .....sevgiler...

arnavut güzeli çok güzel bir konu açmışsın tebrik ediyorum. umarım bebeğine tez zamanda kavuşursun.

PSİLOKUM ben teşekkürederim yorumun için..keşke biraz daha ilgi gösterselerde herkez bilgilense..ben inanıyorumki herkez birbirini takip ederek yapılıcak olan tedavileri bile doktorlardan biz istiyecez.. sevgiler

bende anlatayim bari tedavi yöntemlerini
3,5 yillik evliyim.hic korunmadik.evliligimin 1.yilinda doktora gittim kontrol etti hormon testleri yapti hersey normal henüz erken 1 yil daha bekleyin dedi.bizde o sira simdiki gibi bebek diye delirmiyoduk zamana biraktik.
aradan 7 8 ay zaman gecti baska bir doktora gittim.cok iyi bir doktor kime sorsan onu tavsiye edio.oda kontrol etti yine herseyin normal dedi hormonlarda bi problem yokmus..ama esiminde sperm testi yaptirmasini söyledi.yapttirdik.aslinda sadece%20 si yavas haereketli olan spermler icin ürologda hersey normal olur bebeginiz tesla etmeyin dedi..tabi bu sirada biz 2.5 yillik evli olduk..hala bekle babam bekle cocugumuz olacak.
daha sonra bi tüp bebek merkezine gitmeye karar verdik.esimin ilk sperm testinle birlikte simdiki doktorumuza gittik.kadin bir bakti bu sekile hamiloe kalma ihtimali cok az ürolog sizi yanlis bilgilendirmis dedi..yeni test yaptiralim dedi yaptirdik esimin durumu yine pek parlak sayilmazdi..ama bu sirada bana kan testleri yapildi..cocukken gecirdigim hastaliklara bakildi.(kizamik,kabakulak,kizamikcik,su cicegi,toxoplasma,hertürlü hormon ve aids)
ALLAH a sükür sadece testesteron hormonum normalin cok az üstünde cikti ama düzenli adet oldugum icin ve killanma problemi falan oladigi icin önemli degil dedi.zaten türk kadinlarinda testesteron hormonu genelde yüksek cikarmis..genlerimizden dolayi..esmer irktan oldugumuzdan dolayi.neyse doktor benim saglikli oldugumdan yola cikarak esime 3 ay süre ile sperm güclendirici ilac tedavisi yapti.bu arada esim yasam tarzini degistirdi yemek aliskanliklarini degistirdi.bolbol meyve yedi ve 3 ayin sonunda spermlerinde hersey harikaydi..ama yinede hamile kalamadim.o sorunu atlatti sira geldi bana.belki tüplerim tikalidir diye laparoskopi tekif etti.eylül 15 te ameliyat oldum.ve ameliyatta esas sorunun bende oldugunu endometrioz oldugumu ögrendim.ama kistler laserle yakildi..amelyatin hemen sonrasinda asilama denedik.clomen kullandim.5 yumurtam gelisti.ovitrelle vuruldum asilamam oldu ama sonuc hüsran.
bizde tedaviye ara verdik bu ay.bitkisel biseyler denedim simdi sabirsizlikla haftaya gelicek adetimi bekliorum...tabiki bizde bu sirada 3.5 yillik evli bebek hasretiyle yanip tutsan bir cift haline geldik..
hhakimizda hayirlsi
allah insallah bizimde gönlümüze göre verecek

vaaybee koca 3,5 yııl dile kolay..çok etkilendim gerçekten nedenir ki bilmiyorum bu doğa gücüne allah herşeyin hayırlısını bilir..vardır bir sebebi diyorum öyle avutuyorum kendimi ama busefer diğer hamile kadınları görünce kendimi onlarla kıyaslayınca çok üzülüyorum hatta ve hatta bebekleri eskiden gördümü öperdim hemen kucağıma alırdım şimdi ise bana gösterdiklerinde ise görmemezlikten geliyorum bakmıyorum bilee onlar bana şaklabanlık yapıyolar busefer kendimi zor tutuyorum..ELİFATİHEFU ACEBA BENDEMİ LAPAROSKOPİ OLASMMI Kİ??RAHİM İÇİNDE YAPIŞIKLIK FALAN OLABLİR DEMİŞTİ DR.O YÜZDEN SPERMLERİN TÜPLERE ULAŞMASI ZORLANIR DEMİŞTİ...AÇIKÇASI BEN FAZLA ORALARI KURCALAMAK İSTEMİYORUM AMA İYİ OLACAKSA NEDEN OLMASIN!!!ALLAHIM LÜTFEN HERKEZİN DUASINI DUY..BİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ET LÜTFEEN..bazı kişilerin kız çocuğu oluyo diye boğup öldürüyolar bu ne biçim bir adalettir ben çözemedim yaa neyssee..:KK43:(

39 aylık eviyim.13.ayımızda baktık olmuyo gittik.dr test falan derken yumurta takibi yapıldı 2 kere...yumurtlama vardı küçüktü biraz.
ara verdik...ardarda 3 aşılama denedik hepsi hüsran.neticede kistler buldu beni o kadar ilaç ilaç...
ardından 1 tüpbebek.o nihayet tutu ama malesef bu sefer de kalbi atmadığı için alındı.şimdi 19 gün oldu bu olay olalı.sanki ben yaşamadım bunları...garibim yani...dinleniyorum şu annnnn

Geçmiş olsun ARZUHALİM..çok üzüldüm canıım ama allah dağına göre kar verirmiş sabır sabır sabır allahtan tek isteğimiz oo..paylaşımın için teşekkürederim ..belki bebişlerimiz biraz geç olucak ama ben yinede sizin gibi arkadaş kazandığıma çok mutluyum iyiki varsınız..ha gayret kızlaar sabır:))

ne demek 4-5 ay sonra gel bakarız allah allah
sen değiş canım bence doktorunu bebek isteyenlerin birdizi testten geçmesi gerek bak benim ilk doktorumda bana rahim filmi falan çektirmedi ya kapalı olsaydı tüplerim deneme tahtasına dönecektim eğer gerçekten bebek istiyorsan bekleme hemen yeni bir doktor bul kendine
hemen pat diye ilk gittiğin ay hamiş kalamıyosunki burda senelerce çabalayanlar var vakit kaybetme derim ben

cevabın için teşekkür ederim ben de ocak ayında tekrar dra başlıyacağım şu anki drum 1 senenin dolması için 4-5 ay bekle dedi yani 1 sene olmadan rahim filmi olayına girmeyelim diye o nedenle bekliyorum yoksa 1 seneyi geçmiş olsaydık hemen film çekilirdi hepimize kolay gelsin Allah en yakın zamanda bebişlerimizi kucağımıza alıp koklamayı nasip etsin bir de efkarlıyım ki bugün sormayın ağlayasım var nedendir bilmem

:) bekle bakalım o zaman 2009 sana uğur getirsin bende 2009a kaldım:çok üzgünüm:

umarız her isteyene rabbim verir sanada kolay gelsin
ocakta gidersen doktoruna ne gibi tedavi uygulayacak burdan paylaşırsan seviniriz

Son düzenleme:
X