Hamile kalmak için neler yapıyorsunuz

Arkadaşlar ne kadar kötü bir şeymiş bu bekleyiş. kimseyle konuşamıyorum. Bebek istediğimizi söylesem ve birkaç ay olmasa sürekli bir sorun mu var diye soracaklar.
pazartesi günü doktora gitmeye karar verdim. İnşallah bir şey çıkmaz.

canım ben ovulasyon testiyle hamile kalmıştım.mutlaka edin ama internetten temin et çok daha uygun fiyata alıyorsun.ayrıca herkesin yumurtlama dönemi farklıymış ben adet bitiminin ertesi günü uygulamaya başladım.ilk idrar asla olmayacak unutma hayırlısı olsun...

canım ilk önce hayırlısı olur inşallah.ikincisi ben hamile kaldığım ay aklıma bebek konusu geldikçe başka şeyler düşünmeye çalışmıştım çünkü yumurtalıklarla beyin doğru orantılı ilerler unutma.ne kadar az takarsan o kadar kolay hamilelik yaşarsın.

Canım teşekkür ederim tavsiyelerin için.
İnternetten testi aldım ve bu ay kullandım ama maalesef göğüslerim çok feci acıyor. yani üç gün içinde regl olacağım muhtemelen.
bazen isyan etmeden duramıyorum. 7 ay önce açık miyom ameliyatı oldum, 20cm bir kesiğim var ve maalesef acı eşiğim o kadar düşükmüş ki ağrıdan acıdan öleceğimi sandım. Hâlâ öksürünce, hapşırınca, üşüyünce bile acıyor.
her ay regl olmadan bir hafta önce göğüslerim çok acımaya başlıyor. giyinmek için bile kolumu kaldıramıyorum. psikolojim bozuluyor. 2 gün hüngür hüngür ağlıyorum.
Bu kadar çok sıkıntı çekmeme rağmen niçin olmuyor diye düşünmeden edemiyorum. Dördüncü denememiz. Biliyorum daha çok erken ama olduğum ameliyat da yapışıklık olma ihtimali çok yüksek. Yani asıl tekrar ameliyat olmaktan korkuyorum.
beş yıldır hiç bebiş istemedik ama şimdi kadın hastalığından ameliyat olunca herkes konuşmaya başladı. herkes bebiş olmadığı için ameliyat oldum sanıyor.
En en en kötüsü bunları kimseyle konuşamıyorum. Eskiden insanların dediği umrumda olmazdı ama bu konu o kadar farklıymış ki bir söz bile yakıp geçiyor :/

Kızlar bendeki son durum; verdiğim kanda 6.1 ve gebesin dedi hemşire, ama haftaya tekrarlayalım testi dedi. Sevinmek istemedim ne olur ne olmaz diye.. 2 gün inanılmaz kokular burnuma kötü koktu. Garip bi şekilde iğrenç koktu yanii. Midemi bulandırdı falan. Ama adet oldum pazar günü. ve belirtiler puf olup uçtu gitti. tabiiki üzüldüm ama salağa döndüm. ne çok üzülüyorum ne çok iyi moralim. bi daha araştırma yapmıycam. akışına bırakıcam.

Folic asit alınmalı mutlaka ben Folbiol almıstım haftasına hamile kaldım :) Normal süreç hamilelikten 3 ay öncesi folic asit kullanılıyor. Bebek olduktan 3 ay sonrasına kadar kullanıyorsun. (Hamilelikten sonra doktorum Folbiol u FOLIC-1 ile değişti)

Benim de adetime 4 gün var inş bu sefer olmuştur ama hiç sanmıyorum çünkü hiçbir belirti yok. Zaten benim göğüslerim falan adetten önce çok fazla acımaz hatta bi kaç aydır acıdığını hissediyorum o da bebek istediğim için kontrol ettiğimden sanırım. Sadece biraz iştahım açık o da her adetten önce oluyor zaten. Beklemek çok zor ama artık daha rahatım sanki ilk aylar sanki hemen isteyince olacak diye düşünüyodum ve hayal kırıklığına uğruyodum. Artık kendimi alıştırdım olmayabilir fikrine. Ama insan ister istemez tedirgin oluyor bi kaç olmayaınca acaba hiç olmayacak mı sorun ne diye.

Bır seyı ne kadar cok ıstersen olmazmışya. Bazen herseyı oluruna bırakmak lzm benım planlı olmadı. Doktorum basla anca tutar bı rkac aya dedı haftasına tuttu. Jınekolog muayenesınden gectın mı? Oncelıkle testlerını yaptır ıcınde suphe kalmasın renklı rontgen fılmı varmıs 2 arkadasım yaptırdı. Eslerı sperm testı yaptırdı. Ikısınde de sorun cıkmadı cok sukur bebeklerını 7-8 ay ugrastıktan sonra kucaklarına aldılar. Doktor bu kdr zaman almasının sebebi tamamen psıkolojık demıs. Ilacta doktor folıc asıte basla dedı sadece onu kullandılar. Mutlaka Troıdıne baktır. Folık asıt e basla. Insallah hayırlısıyla kucagına alırsın bebegını :)

Hiç düşünme bile benimde öyle oluyordu olmıcakmı diye ama ne zaman kafamı rahatlattım o düşünceyi attım hiç beklemediğim anda olmuştu şok oldum 6 ay zaten vücut kendini zor hazırlıyormuş doktorum öyle diyordu birde ben klomen kullandım bittiği ay hamile kaldım

Teşekkürler inş siz de bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben jinekolojik muayene oldum bi sorun çıkmadı smear testi falan yaptı iltihap da çıkmadı. Ama eşim henüz bi test yaptırmadı. Ağustosa kadar kendime müddet verdim eğer ozamana kadar olmazsa eşimle beraber gidicem zaten tam 6 ay dolacak. Folik asiti yaklaşık 2 buçuk aydır kullanıyorum. Yani şimdilik bi sorun yok gibi duruyo ama dediğiniz gibi stresten olabilir.İnş daha fazla stres olmadan gebe kalmayı başarıcam.

allah isteyen herkese nasip etsin inşallah herşeyin zamanı var olur ama senin istediğin zamanda değil rabbim ne zaman yazdıysa o zaman hayırlısı de geç sıkma canını ben geçen yaz bütün bu testleri yaptırdım eşimide götürdüm bir sorun yoktu ondan sonra klomen verdi dediğim gibi o ay hamile kaldım herşeyin tadına bak keyfini sür kafan rahatlasın bence herşeyden önce sorun bu inşallah haberini alırız :)

Amin inşallah. Darısı sana :) Normalde folık asıt ı kullandıktan sonra 3. ayda hamıle kalma olasılıgın artıyor bıldıgım kadarıyla.. Eger senı rahatlatıcaksa sımdı den esınle gıdebılırsın en azından ıcınız rahat eder. Birde benım 4. haftamda yerlesme kanamam olmustu doktorum Crinone jel verdı bebegı koruma amaclı prospektusunu okudugumda hamıle kalmayı kolaylastırdıgı yazıyordu. Bır doktoruna sorarmısın?

Crinone hakkında bilgi buldum;

İlacın etken maddesi Progesteron’dur. Crinone Vajinal Jel, hamilelik başlangıcında rahim iç düzeyinde değişimler meydana getirerek, döllenmiş olan yumurtanın rahimde tutunmasını ve vücudun gebeliği sürdürmesini sağlayan önemli bir kadınlık hormonudur. Bu ilaç, östrojen hormonu tedavisi alan kişilerde ikincil olarak görülen adet görememe (regl olamama) durumu, östrojen hormonu yerine koyma terapisi sırasında ek tedavi olarak, olası hormonal dengesizliğe bağlı bozuklukların tedavisinde ve kısırlık tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

CRİNONE VAJİNAL JEL HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR :
  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Hamilelik başlangıcında rahim iç düzeyinde değişimler meydana getirerek, döllenmiş olan yumurtanın rahimde tutunmasını ve vücudun gebeliği sürdürmesini sağlayan önemli bir kadınlık hormonudur.
  3. Bu ilaç kalp krizi ve göğüs kanseri, kan pıhtılaşması ve felç (inme) riskini arttırmaktadır.
  4. Eğer geçmişinizde kan pıhtılaşması veya dolaşım problemleri durumu varsa veya karaciğer hastalığı, meme veya rahim kanseri gibi hormon ilişkili bir kanser var ise , şiddetli vajinal kanama gibi bir rahatsızlığınız varsa, yakın zamanda dış gebelik veya tamamlanmamış düşük geçirdiyseniz bu ilacı kullanmayınız.
  5. Bu ilaç doğurganlık tedavisinin bir parçası olarak kullanılacaksa 12 hafta olarak kullanılır. Vajinal bazı durumlarda ise yalnızca bir dönem için 6 ila 12 günlük olarak kullanılır. Doktorunuzun kullanım talimatını önemle dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir dozu atlamamaya özen göstermelisiniz.
  6. Böbrek hastalığı, şeker hastalığı, kalp hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, astım, migren, epilepsi (sara), porfirya, geçmişte depresyon öyküsü gibi durumlarınız var ise bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.
  7. Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde bu ilacı kesinlikle kullanmayınız.
CRİNONE VAJİNAL JEL’İN KULLANIM ŞEKLİ :
  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Oturur vaziyette dizlerinizi yukarı doğru bükerek aplikatörü vajinanın en derinine ilerletiniz.Aplikatörün içindeki itici kolu yavaşça en sonuna kadar itiniz. Boşalan aplikatörü vajinadan yavaşça çıkarıp atınız.
İLACIN OLASI YAN ETKİLERİ
  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Ellerde, bileklerde ve ayaklarda şişme, ayaklardan birinde veya ikisinde de ağrı veya şişme, depresyon belirtileri gibi yan etkilerden birine sahipseniz derhal doktorunuzu arayıp acil tıbbi yardım almalısınız.

Enteresan olan hamılelık donemınde de verılen bır ılac olmasına ragmen "Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde bu ilacı kesinlikle kullanmayınız." yazmıs anlamadım :s

Şimdilik hormanal bir sorunum olmadığı için düzenimi bozmak istemiyorum ama doktoruma danışabilirim eğer gerek görürse verecektir zaten çok sağol

Arkadaşlar folik asit hamile kalmayı kolaylaştırmıyor. bebekte çeşitli sakatlıkların olmasını engellediği Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanıtlanmış. Bunlar damak yarığı, omurilik açıklığı gibi sakatlıklar.
Bir hastanenin sitesinde ya da doktorun kendi sitesinde yazıyorsa güvenilirdir.
Ama sakın internette herhangi bir sitede yazanlara inanmayın. Benim arkadaşım bu işi yapıyor. Yani internet sitelerine bilgi verici yazılar yazıyor. Site şu konuda yazı yaz diyor. O da kopyala-yapıştır yaparak bir şeyler yazıyor. 250 kelime için de 1TL alıyor. Yani konu hakkında kesinlikle bilgi sahibi değiller. Sanal ortamda çok fazla bilgi kirliliği var.
Bu sayfada deneyimlerimizi paylaşıyoruz ve gerçekten işe yarıyor. En güzel yanı da bu. Yaşayan bilir ancak.
Daha da güzel paylaşımlar yapmak dileğiyle :) İnşallah hepinizin güzel heberlerini kısa sürede duyarız

Ozmn doktorlar neden hamılelıkten once baslanmasını ıstıyor? cevremde 3 arkasımda folık asıt kullanmaya basladıktan sonra hamıle kaldı? Artık neye ınanıcagımızı sasırdık :s

Çünkü vitaminlerin çoğu vücuttan 3-4 saat içinde atılır. Yani depolanmaz. Önceden başlatıyorlar ki hamile olduğumuzu anladığımızda geç kalmış olmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…