Hamile kalmak için neler yapıyorsunuz

Benim hiçbir şikayetim yoktu ama beş tane miyomum olduğu ortaya çıktı. Onları aldılar. Ameliyattan sonra regl olmadan bir gün önce ve bir gün sonra koyu renk akıntım olmaya başladı. Bu sefer gittiğimde dört aydır olmadığını ve akıntıyı söyledim. Yani ben bir şeyin yolunda olmadığının farkındayım dedim. Kan testi yaptırdı. Testosteron seviyem üst sınıra yakın. Diğerleri normal. Benim istenmeyen tüyüm biraz fazla ama bu yapısal yani anneme çekmişim. Hormon testi yaptırmak zor değil. Bence yaptırın. Hatta hamile kalmadan tüm rutin testleri yaptırmak lazım. Hamileliğe hazırlık için. Mesela bazı kadınlar ancak hamile kalınca kontrol olmak akıllarına geliyor. Sonra kansızlık çıkıyor, b12 eksikliği çıkıyor. İlaç kullanmaya başlıyorlar. En iyisi önceden gitmek. Tavsiye ederim. Hatta daha önce de yazmıştım. Ben dişçiye bile gittim kontrole. Hamileliğin ilk üç ayında kesinlikle diş tedavisi yapılmıyor.
cok gecmis olsin. Dort aydir olmadigini demissiniz. Yani adetiniz olmuyor ama akinti mi geliyor? Benim de son iki seferdir adetimin basinda camur gibi kahverengi akinti oluyor sonrasinda 3-4 gun kanamam geliyor. Bizim bu ay 3. deneyisimiz olmazsa ben de bir doktora gidicem. En son 6 ay kadar once gitmistim bir sorun cikmamisti. Hayirlisi diyelim. sizin bat ne zaman?

cok gecmis olsin. Dort aydir olmadigini demissiniz. Yani adetiniz olmuyor ama akinti mi geliyor? Benim de son iki seferdir adetimin basinda camur gibi kahverengi akinti oluyor sonrasinda 3-4 gun kanamam geliyor. Bizim bu ay 3. deneyisimiz olmazsa ben de bir doktora gidicem. En son 6 ay kadar once gitmistim bir sorun cikmamisti. Hayirlisi diyelim. sizin bat ne zaman?
Hayır dört aydır bebiş olmadı. Altı yedi aydır reglden önce bir gün boyunca ve bitiminde iki gün çamur gibi akıntı geliyor. Bu aslında miyom belirtisiymiş ama daha yeni ameliyat oldum. Tekrar miyomlarım oluştu diye çok korktum. Cumartesi günü doktor rahminiz pürüzsüz dedi. Yumurtalıklarımı gösterdi. Altı yedi tane yumurta vardı ikisinde de. Pko hastalarında yumurtalıklarda ondan fazla yumurta oluyor. O yüzden benimki çok hafif düzeyde. İnşallah çatlatma ipnesi falan verir. Yoksa birkaç ay daha uzayacak. Çünkü ramazan olduğu için eşime sperm testi de yaptıramıyoruz. Bir sorununuz yoksa acele etmeyin. Bir yıl içinde olur. Tam on ikinci ay hamile kalan arkadaşlarım var. Allah ın takdiri işte. Benim hem beş tane miyom alındı hem de pko çıktı. O yüzden ilaç tedavisi istiyorum artık. Böyle sorunlarınız yoksa içinizi ferah tutun. Olur mutlaka yaş kırka yakın değilse aceleye gerek yok. En güzel zamanda verecektir Allah. İleri derecede Pko hastası olan arkadaşımda insülin direnci var. Tiroid var. Testosteronu yüksek. O bile bir yılda hamile kaldı. İkinciye üç ayda falan hamile kaldı. İsteyen herkese verir inşallah :)

Cocuk istegini uzaklastirip ozgurce yasamak mutlu olmakk
bunun disinda fiziksel bi problem varsa onlemini almak
Erkege bol vitamin protein yuklemek
Kadina folik asit icirmek pko ise karbonhidrati kesmek
Corek otu yemek

Bunlar faydali olacaktir

Dr sorun olmaz dedi ama bilemiyorum ki erken diye Dr a gidemiyorum zaten :)
Selam kızlar benim önümüzdeki ay ovilasyon tarihim temmuz 6 yani en yüksek tarihmiş hamilelik için peki ben 6 sındamı ilişkiye girneliyim 5 demi çatlama 6 oluyosa 5 de sipermlerin hazır bekliyor olmasımı gerekiyo yoksa 6 sında çatlamanın olduğu günmü yapmalıyım ilişkiyi

Selam kızlar benim önümüzdeki ay ovilasyon tarihim temmuz 6 yani en yüksek tarihmiş hamilelik için peki ben 6 sındamı ilişkiye girneliyim 5 demi çatlama 6 oluyosa 5 de sipermlerin hazır bekliyor olmasımı gerekiyo yoksa 6 sında çatlamanın olduğu günmü yapmalıyım ilişkiyi
Slm bence 5 inde ilişkiye girmelisin zaten spermler 72 saate kadar yasayabiliyorlarmis bi gün önce olmasında fayda var bence

5 de olsun 6 da oluversin nolcak bir seferlik iki gun ardaeda olsun :)) ben de gun asiri deniyordum ama bu ay ovu testi ile yumurtlama gunum ve onceki gun ve sonraki gun yaptim valla. Hem catlamadan hem catlarken hem de catlamisken :110: bu ay 4. Ayim artik olmazsa doktor kontrolunde yapicam sanirim :KK43:

5 de olsun 6 da oluversin nolcak bir seferlik iki gun ardaeda olsun :)) ben de gun asiri deniyordum ama bu ay ovu testi ile yumurtlama gunum ve onceki gun ve sonraki gun yaptim valla. Hem catlamadan hem catlarken hem de catlamisken :110: bu ay 4. Ayim artik olmazsa doktor kontrolunde yapicam sanirim :KK43:
Olur inşallah canım. Doktor bir yıl deneyin diyecektir. Her yıl kontrolünü olup smear testi yaptırıyorsan bir sorun olsa söylerdi doktor.

O gün demek için yumurta takibi yaptırmak lazım. Hatta yumurta takibinde bile doktor üç gün içinde der. Tek gün verilmez yani. Siz iki günde bir değerlendirin

bayanlar canınızı sıkmayın lütfen ben evlendiğimde 2 yıl vajinismus sorunu yaşadım bunu yenip (bu forum sayesinde diyebilirim) bebek sahibi olmaya karar verdiğimizde mamografiden hsg çekimine kadar her kontrolüm yapıldı ve temiz çıktı ancak hamile kalmak için 2.5 yıl beklemem gerekti en iyi zamanda çok güzel bebişlere sahip olacaksınız istemekten asla vazgeçmeyin biliyorum kafanıza takmayın lafı külliyen bir yalan ama olumsuz düşünmemeye çalışın azından güzel düşünün her şey güzel olsun inşallahHoppa

3 arkadasimda ovulasyon testi kullanarak hamile kaldı...artık tesadüfmüdür bilmiyorum.. ama bende bu ay ovulasyon testi takibiyle hamile kalmayı hedefliyorum bakalım ise yarayacakmı:KK57:?

şu ovulasyon testi nedir nasıl kullanılır
yumurtlama bir gün müdür?

Merhaba arkadaşlar. Tekrar doktora gittik. bu sefer eşime de test yaptılar ve değerleri çok düşük çıktı. yani bu ihtimali hiç düşünmemiştim ama hem benim hem de eşimin bebeği olmuyor :KK43: doktor enfeksiyon olduğu için spermler bu kadar az çıkmış olabilir dedi. şimdi antibiyotik kullanıyor. Bunları yaşayacağımız hiç aklıma gelmezdi :KK43:
ağustosta varikosel ameliyatı olacak eşim. inşallah o fayda sağlar.
bu arada sperm testi yaptırmak hiç de zor değilmiş. direkt özel hastanenin laboratuvarına giderek spermogram yaptırmak istiyoruz dedik. bizim amacımız spermler normal çıkarsa hemen kadın doğuma gidip bana klomen başlanmasıydı. ama spermler çok kötü çıkınca eşim için ürolojiye gittik ve ameliyat olması gerektiğini öğrendik :KK43:

Merhaba arkadaşlar. Tekrar doktora gittik. bu sefer eşime de test yaptılar ve değerleri çok düşük çıktı. yani bu ihtimali hiç düşünmemiştim ama hem benim hem de eşimin bebeği olmuyor :KK43: doktor enfeksiyon olduğu için spermler bu kadar az çıkmış olabilir dedi. şimdi antibiyotik kullanıyor. Bunları yaşayacağımız hiç aklıma gelmezdi :KK43:
ağustosta varikosel ameliyatı olacak eşim. inşallah o fayda sağlar.
bu arada sperm testi yaptırmak hiç de zor değilmiş. direkt özel hastanenin laboratuvarına giderek spermogram yaptırmak istiyoruz dedik. bizim amacımız spermler normal çıkarsa hemen kadın doğuma gidip bana klomen başlanmasıydı. ama spermler çok kötü çıkınca eşim için ürolojiye gittik ve ameliyat olması gerektiğini öğrendik :KK43:
üzülme arkadaşım. bazen başımıza gelenlere inanamıyoruz ama geliyor işte. Allah yardımcınız olsun inşallah gönlünüzce olsun herşey..

üzülme arkadaşım. bazen başımıza gelenlere inanamıyoruz ama geliyor işte. Allah yardımcınız olsun inşallah gönlünüzce olsun herşey..
Çok teşekkür ederim. Garip bir durumdayım. Sanki rahatlamış gibiyim de . Bir buçuk yıldır her ay bir bekleyiş yordu beni. Şimdi sebebini de biliyoruz. Aşılama ya da tüp bebekle de çözülür inşallah. Allah şifası olan dert versin. Buna da şükür. On üç yıldır birlikteyiz. Beş yıldır evliyiz. Bu kadar birbirini seven iki insanın bebeği olmuyorsa bu da bir sınavdır belki.

Ya kizlar ben birinden duydum ve gercekten hep hamile kalan olmus bu yontemle( tabi rabbimin rizasiyla). Sutu kaynatip, icine maydanoz koyup bir 5 dakika daha kaynatip altini kapatiyosunuz. Sonra onun uzerine ciplak comelip etrafniza havlu sarip bekliyorsunu. O buharda bekleme cok onemliymis. Ondan sonra hemen yatip iliskiye giriyorsunuz. Bunu yumurtlama doneminde yapmak lazimmis. Ben ramazandan sonra denicem. Acaba aranizda bunu yontemi deniyen varmi?

kızlar soğan kürü ve testere dişli aslan pençesi kullanmanızı tavsiye ederim.birde telefonunuza yumurtlama takvimi indirin mutlaka ya da internetten hesaplayın her ay. bu arada biliyorum çok zor ama bebek fikrini aklınıza çok takmamaya çalışın.prolaktin hormonunuzu mutlaka ölçtürün.

Ahmet Maranki nin verdiği bir macun tarifini hazırlattım. Bu sitede de tarifini vermiş biri ve çok işe yaradığını söylemiş. Sperm sayısı 4 milyondan az olursa aşılama bile yapılmıyor. Eşimin 2 milyon çıktı maalesef :KK43: ama doktor enfeksiyon yüzünden bu kadar azdır dedi. İnşallah öyledir. Maydanoz suyu ile ilgili olanı hiç duymadım ama inşallah işe yarar. Ama size tavsiyem altı ay olmazsa siz kadın doğuma gidin. Eşiniz de ürolojiye gidip test yaptırsın. Kimsenin sonuç bizim gibi çıkmaz inşallah

2 senelik evliyiz 18 aydir korunmuyoruz ama hic birsey olmadi doktora gittik hic bir sorun yok 2 aydir klomen kullaniyorum bu ay cok umutlandim ama yine hüsrana ugradim bugun adet oldum. Her iliskiden sonra belimin altina yastik koyuyorum 20 25 dk kalkmiyorum ama yinede bisey yok. Ben cok takıyorum ya o yüzden olmuyor herhalde cok istiyorum amaa

2 senelik evliyiz 18 aydir korunmuyoruz ama hic birsey olmadi doktora gittik hic bir sorun yok 2 aydir klomen kullaniyorum bu ay cok umutlandim ama yine hüsrana ugradim bugun adet oldum. Her iliskiden sonra belimin altina yastik koyuyorum 20 25 dk kalkmiyorum ama yinede bisey yok. Ben cok takıyorum ya o yüzden olmuyor herhalde cok istiyorum amaa
Eşin de ürolojiye gitti m
Eşin de ürolojiye gitti mi canım?

X