Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmadan önce folik asit kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dilaraozturk54

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
45
9
1
28
Merhaba hanımlar. Ben 1 yıllık evliyim ve artık çocuk sahibi olmak istyoruz . Bir kac yerden duyduklarımla yazıyorum. Hamilelik olmadan önce folik asit kullanımına başlanması gerekiyormuş bu konuda bilgisi olann yazabilir mi . Bunun icin doktora basvurmalı mıyım?

Merhaba hanımlar. Ben 1 yıllık evliyim ve artık çocuk sahibi olmak istyoruz . Bir kac yerden duyduklarımla yazıyorum. Hamilelik olmadan önce folik asit kullanımına başlanması gerekiyormuş bu konuda bilgisi olann yazabilir mi . Bunun icin doktora basvurmalı mıyım?

Her hangi bir eczaneden alabilirsiniz. Ben kullanmamıştım ama kullanan çok var

Canım bende 1 yıllık evliyim doktor bana çocuk istediğin 3 ay öncesinden başlaman depolarının dolması lazım dedi

Regenesıs max
Tum vitamin mineral iceriyor balık yagıda mevcut icinde tavsiye ederim
Yinede hormonların icin doktor kontrolune gitmelisin

Ben 1 ay evvel kullanmaya başladım foliği. Ama çok yüksek çıktı tahlilde. Yüksek bir doz kullanmış oldum gereksiz yere. Bence doktora sormak lazım. Ne kadarlık kullanmsm gerek die.

Yarin bi gideyim doktora o halde. Siz hala devam mi folik asit içmeye yoksa gebelik var mı ?
Canım bende iki ay oldu çocuk düşünmeye başladık ilk isim kadın doğuma kontrole gitmek oldu ve polikistik over olduğunu soledi ki ben her ay adet oluyorum d vitamini ve folik asite başlattı sana önerim mutlaka doktora görün ben iyiki gitmişim diyorum

Canım bende iki ay oldu çocuk düşünmeye başladık ilk isim kadın doğuma kontrole gitmek oldu ve polikistik over olduğunu soledi ki ben her ay adet oluyorum d vitamini ve folik asite başlattı sana önerim mutlaka doktora görün ben iyiki gitmişim diyorum
Tesekkur ederim yarın ilk işim doktora görünmek olacak 🤗

Bacım bende geniş çaplı bi kan tahlili yaptırmanı öneririm kan değerlerine bakılsın hangi değerlerinde düşüklük varsa ona göre takviye alırsın özellikle demir, d vitamini, B12 ve folik asit bebek sahibi olmak için önemli vitaminler...ben 2 hamileliğimdede öncesinde folik asit kullanmadım çok şükür bi sıkıntı yaşamadım sonrasında çok kısa süre kullanıp bırakmıştım takviye amaçlı halbuki kanımda folat yüksek çıkardı. 2.hamileliğim başka nedenlerden dolayı malesef kürtajla sonuçlandı😣 Rabbim hepimize sağlıklı bebeler nasip etsin🤲

Bugun gittim doktora 2 kutu kullanmamı gebelik olduğunda kullanmama gerek kalmayacağını söyledi. Daha ilaci almadım ne kadar bu ilacin fiyatları ?

MErhaba hanımlar. Ben 4 aylık evliyim korunmuyorum çocuk istiyoruz. Doktora gittim bana folik asit yazdı 3 ay kullan dedi.

Şöyle yapıyosun canım doktora gidiyosun ben bebek düşüyorum diyosun kontrllerini yaptrıyosun o sana uygun bi folik asit verir vermezse iste..ama mutlaka kanına hormonlarna baktr gebelik için sağlıklı bi adım at.. çnki bebek olunca zor oluyo ..

Bence önce gidin bir temel kan testi yaptırın. Vitaminler, kan sayımı, insülin direnci ve şekeri ölçtürün. Bunlarda birinde sorun barsa takviye gerekir, gebelik için hazırlıklı okursunuz

Şöyle yapıyosun canım doktora gidiyosun ben bebek düşüyorum diyosun kontrllerini yaptrıyosun o sana uygun bi folik asit verir vermezse iste..ama mutlaka kanına hormonlarna baktr gebelik için sağlıklı bi adım at.. çnki bebek olunca zor oluyo ..
Ben gittim işte kadın Doğuma bebek istediğimi de söyledim tahlillerimi herşeyimi etti 3 aylık evli olduğum için 1 sene olmadan birşey yapamam dedi folik asit verdi sadede işte

Back