• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmadan önce doktora gitmeli mi?

minikburun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
81
1
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar, 3 aydır hamile kalmayı planlıyorum. Sadece sağlık ocagına gidip kan testi kaptırdım bi sorun var mı diye. Onun dışında başka doktora gitmek gerekyor mu? yani smear testi yada alttan muayene hamile kalmadan şartmıdır?

yaşınız kaç ?
eğer daha 35'i geçmediyseniz 1 sene kendiniz denemenizi öneriyor doktorlar
birde testler yaptırmışsınız onlar ne testleriydi ?

yaşınız kaç ?
eğer daha 35'i geçmediyseniz 1 sene kendiniz denemenizi öneriyor doktorlar
birde testler yaptırmışsınız onlar ne testleriydi ?

canım 24 yaşındayım. Kansızlık, demir ve yağ ölçüm testleriydi. onlar gayet iyi çıktı hatta dokturum sonuçların sporcularla aynı derecede olduğunu söyleyince şaşırmıştım:)

önemlı bazı seyler ver tabı mesela kızamıkcık hastalıgı gecırıp gecırmedıgınız cok önemlı hamıelıkte bu hastalıga yakalanmak bebegın ölümüne sakat klamasına yol acabılıyor kanda rubella tetsı dıyede gecıyor hamıle kalmdan bu hastalık gecırmedıysenız asısı yapılıyor bu cok cok önemlı

canım bende 15 aydır evliyim bende yeni başladım bebek çalışmalarına aynı şeyi düşünüyordum acaba dr gitsem mi diye ben evlenmeden önce gitmiştim ultrasona girmiştim yumurtalıkalrıma falan baktırmıştım bi sorun çıkmamıştı şimdi de gitsem mi diye düşünüyordum ama dr 1 sene deneyin eğer olmazsa dr başvurun diyor bende bir kaç ay daha bekleyim diyorum 4,5 ay eğer olmazsa 1 sene dayanamam heralde giderim

Merhaba Arkadaşlar,

hamile kalmadan önce mutlaka gidilmeli..Evet kan testi yaptırmışsınız..Ama bence kan testinde TSH-T3 ve T4 de bakılması gerek.
Ve aynı zamanda yumurtalıklara falan..

Ben açıkçası bunun için doktorumu değiştirdim.. :) 2. aydan sonra bende adet düzensizliği oldu her defasında ilaç verip (adet söktrücü) oyle adet olabiliodum..1ay hiç adet olmadım..En sonunda doktorumu değiştirdim TSH'larımda problem oldugu ve bunun da det düzensizliği yaptıgını anlaşıldı..2 doktorora ekim sonunda gittim Ve şubat ayında mutlu haberi aldım :)

bence gitmeniz de yarar var.. :)

bende 3 yıllık hamileyim ve 6 aydır bebek istiyorum ve daha yen doktora gittim pişman mıyım evet.

ben hep o alttan muayenedn korktum birde yaşım kaçki dedim(27) bir sene bir geçsin sonra bakarım.
ama o düşünceyi bilinç altı koruyamıyor her ay acaba bu ay o müjdeli ay mı diye düşünmek sadece daha çok üzülmeme ve strese girmeme sebep oldu.sonra doktora gittim hatta beğenmedim ve dün itibariyle topla 3 doktorda muayene oldum.

ne korkulacak bir şey var nede huzursuzluk.

sonuçta tsh ve prolaktinimin yüksek olduğunu öğrendim ve ilaç tedavisine başladım.insan bir yerinde ağrı sancı yoksa kendini sağlıklı sanıyor halbuki neler neler olabilir.bence hayaller kurup beklemenin o acısını çekmektense bir doktora gidip hatta eşinizde duruma baktırın.genel bir kontrol gibi.ayrıca hamileliğkte demir vs gibi değil daha çok hormonlar vs bakılıyor.sağlık açısından farklı bir sorun görürse dahliliye ile birlikte başka bir çok testte istenebilir.ben tsh dan sonra dahiliyeye gidip troide falan baktırdım insülin direnci vb testlerde istediler(biraz kiloluyum benden farklı testler istemeleri o kilonun nereden kaynaklandığını anlamak)

yani kısaca ilk adetinizden önce doktora gidin muayenesini yapsın yumurtalıklara falan baksın kist varmı falan diye .adetinizin içinde istenen testleride isteyecektir sizden.içiniz rahat bir şekilde yolunuza devam edersiniz.

güzel haberler almanız dileğiyle...

Merhaba arkadaşlar, 3 aydır hamile kalmayı planlıyorum. Sadece sağlık ocagına gidip kan testi kaptırdım bi sorun var mı diye. Onun dışında başka doktora gitmek gerekyor mu? yani smear testi yada alttan muayene hamile kalmadan şartmıdır?

bence kesinlikle gitmelisin.
sağlık ocağında doktorlar kadın doğum uzmanının yerini tutamaz.
smear testi kesinlikle yaptır gene arkadasların dedigi gibi tsh lara da baktırmanı istiyorlar rubella ve onun dısına bri sey daha yaptırmıstım hatırlamıyorum.
en az 3 ay öncesinden folik asit içmeye baslaman da gerekli ayrıca. yani cok fazla öneriliyor artık cünkü yedigimiz hic bir seyden yeterli fayda saglayamıyoruz.

alttan muayenede de cekinilecek bir sey yokmus ben de cekiniyordum ama işinin ehli doktorda rahatsız olmuyorsunuz hic

Arkadaşlar Kadın doğum uzmanına gitmeye karar verdim. Bugünlerde bır arkadaşım bebğni aldırmak zorunda kaldı genetik bozukluk varmış :( hatta bu nedenle onun da testinı yaptırıcam. folik asit zaten 3 aydır kullanıyorum bir ay bebek denedik sadece. o da olmadı :( önümüzdeki aylara inşallah. Ama Kadın doğum uzmanına regl dönemım geçer geçmez gidicem. bu bir sorun mu bilmiyorum ama adet günüme 2-3 gün kala akıntım pembeleşiyor sankı adetin son gunlerındeymişim gibi 2-3 gün sonra da normal adet görüyorrum. bunu da doktora danışmak istiyorum :44:

Alttan muane varmi gittgmz zaman eyer adet liysek peki
adet donemınde gıttıgınde ozellıkle 2. ve 3. gun sana kadın hormonlarına bakmak ıcın kan tahlılı yapcak . alttan muayene yapılması uygun değil. bı kac gun sonra gel der gonderır. smear testı ıcın tamamen kansız olmalı.. bı rahatsızlıgın ve dınmeyen kanama sıkayetın varsa durrum degısebılır.

Adetinin 2.ve 3. Günü kan almaları gerekmektedir o güzden adet gününde gitmen gerekiyor

Tabiki gebelik planlıyorsan doktora gitmelisin, kan testleri vs tam kapsamlı bakılıyor kızamıkçık hepatit tsh vs bisürü, smeat testi istiyor özellikle , ben de bekledim 5 ay baktım olmuyor doktora gittim kronik haşimato yani tiroit hastasıymışım o yüzden hamile kalamıyor muşum yaklaşık 6 ay tedaviden sonra gebe kaldım ve şu an 6 haftalık hamileyim:) hala tiroit için aylık kontrolüm var ve ilaç kullanmaya devam ediyorum

Back