• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Kalmadan once Aspirin ve Folic Acid kullanimi kacinilmaz

iradecim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
114
40
28
34
Arkadaslar merhaba. 1,5 sene once bir hamileligim oldu ve 6 haftalikken dusukle sonuclandi. Ogun bugundur surekli arastirmalar icerisindeyim , cunku yeniden denemelerimize ragmen tekrar hamile kalamiyorum. Bu gidisle tup bebege dogru gidecez ama, sizlerle cok onemli bir konuyu paylasmak istedim. Yaptigim arastirmalara gore : tedbirli ve planli hamilelik olusursa dusuk riski cok azdir. Bir kere lutfen hamileligi dusunuyorsaniz calismalariniza baslamadan 2 ay once Folic Acid ve Aspirin kullanimina baslayiniz. Yabanci bir siteden bugun okudum MTHFR gen mutasyon sonucu dusuk yasayanlarin yuzde 70i Folic Acid ve Aspirin kullanmayanlarda olurmus, ki benim hamileligim plansiz programsizdi hicbir ilac ve vitamin kullanmadan hamile kalmistim , dolayisiyla bende dusuk sebebim buyuk ihtimal bundan dolayidir. Yasi 35i gecmis hanimlar hele cok daha dikkat etmeli ve bu yas grubuna Aspirin zaten sart, doktorunuz onermiyorsa ne dayali onermedigini mutlaka sorun sorusturun. Doktorunuz onermemekte israr ediyorsa kendiniz emin olma adina gidin kan testi yaptirin Trombofili Paneli Kan testi. Bu testi 3 dusuk yasayanlara onerirler ama bence sacmalik. Yani, bendeki gercek sorunu anlayabilmek icin neden 3 dusuk yapmayi bekleyecem ki. Ya da icleri rahat etsin diye , yalan soyleyin evet 3 dusuk yasadim deyin bu size haram degil helal olur. Kaninizdan emin olmak istiyorsaniz size tavsiyem hamileligi planlamadan once henuz bunyeniz hicbir ilaca alisik degil iken bu testleri yaptiriniz : MTHFR (Methylenetetrahydrofolate reductase), Protein C, Protein S, Protrombin (Factor2), Leiden (Factor5). Belki Turkiye de bu testleri yaptirmak biraz pahali gelebilir ama, inanin ki doktor kapilarinda zamaninizi ve paralarinizi harcamaktan cok daha faydali olacaktir, herseyden once psikolojiniz fazla yipranmamis olur. Bazi doktorlar sormazsaniz bilgi vermek istemezler. Bu testleri yapmadan tup bebek yoluna gidenler var dunya para harca, zaman harca , sonunda tup bebege hamile kal ama 2 ay sonra karninda oluversin. olusunu laboratuara gotur sana cok basit bir sebep soylesinler aaaa kan pihtilasmasi varmis, veya aaaa gen mutasyonu varmis. Halbuki onceden tedbiri alinsa da bu kanimiza bakilsa bizi cook yipratan bu manevi ve maddi kayiplar olmayacaktir. Herkese bol sans diliyorum .

https://www.counsyl.com/services/family-prep-screen/diseases/mthfr-deficiency/

Cnm konuyu acali cok olmus ama merak ettigim bisey var aspirin kani sulandiriyo ya onu kullanincada bebek dusmezmi

Back