- 2 Haziran 2015
- 291
- 162
-
- Konu Sahibi Uykucu Sirin
Yok gayet anlatabiliyosunuz bende anlıyorum zaten. Hatta suan hemşire arkadaşımla folik asit konusunu konuşuyorduk yarın doktora gidip kontrollere başlıyorum. Eşimi sürekli diretmemdeki neden biz evlendikten sonra başka bir ile taşındık ve biz bu ile yabancıyız haliyle. Bu sebepten dolayı tek başıma doktora vs. gitmiyorum bayagi uzak hemde yanlız olmak istemiyorum. Yoksa anladım tabiki ilk etapta bunların benimle ilgili olduğunu sadece dediğim gibi bu ayrıntıyı yazmadıgımdan dolayi anlatamadıgınızı dusundunüz sanırım. :) Yazdıklarınız çok yararlı bilgiler sag olun teşekkür ederim gerçekten.Bakın misal bir bilgi folik asitle ilgili:
Folik asit, bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için kilit öneme sahip olduğundan hamile kalmadan önce alınmaya başlanması gerekir. Yapılan araştırmalar sonucunda, gebelik planlanmaya başlandığı zaman, diğer bir deyişle en az gebelikten 3 ay öncesinden başlayarak, gebeliğin 3. ayının sonuna kadar günlük 400 mikrogram folik asit kullanılması önerilmektedir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; folik asitin vücutta depolanmadığıdır. O yüzden her gün alınması gereklidir.
Yani sizin şu anda bunu kullanıyor olmanız gerekiyor.
Ay inşallah inşallah :) o zaman direk paylaşırım burda yine. Artık isim fikirlerinizi alırım :))ıns tez zamanda guzel haberlerını beklıyoruz bak bıde ben kısmet acarım benımle tanısan gebe oluyo bı sure sonra cok da surrmuyo yanı
ınsallah ınsallahhhAy inşallah inşallah :) o zaman direk paylaşırım burda yine. Artık isim fikirlerinizi alırım :))
Amin canım benim inşallah çok sağ ol. Allah olmayan herkese versin inşallah hayirliysaHer ayin 23 ünde regl oluyorsan 30 günde bir oluyorsun demektir. Reglinin ilk gününden itibaren 12-14-16-18. günleri değerlendirin. Allah en kisa zamanda nasip etsin.
ben korundum 2 ay ama doktora gıttım prolaktın yuksektı 2 katı doktor yumurtlaman gerceklesmez dedı sızde bence bı kan tahlılı yapın hıcbısey kaybetmezsınız bırde ıdrar tahlılı yaptırın enfeksıyon da bebek sahıbı olmayı engeler bazen bende cok arastırdım bu konularıKizlar biz yaklaşık 1 senedir evliyiz. Bebeğimiz olsun istiyoruz düğünden beri hiç korunmadik böyle burda tek birlikte olmada çocuk sahibi olanlari okudukça da endiseleniyorum doğrusu. Ben bugun bi ebe arkadaşıma danistim bunun günlere bağlı olduğunu o günler dışında birlikte olunca gebe kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi geri çekilmese bile. Ben tamam böyle günlerin olduğunu biliyodum da bu kadar olmazsa olmaz olduğunu bilmiyodum. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yumurtlama dönemi içinde mi illa ki olmasi gerekiyor? Sonuçta o tarihte birlikte olmamışta olabiliriz diye mutlu oldum açıkçası çünkü 1 senedir çok üzülüyodum çocuğum olmuyor diye. Yazım hatası varsa kusura bakmayın şimdiden teşekkürler. :)
Bugün doktora gidiyorum canım kan idrar tahlili için dua edin nolur bir sorun olmasın da bende bebek sahibi olabileyim. .Zaten gideceğim yerde de hemşire arkadaşım var bütün gereken tahlilleri yapacaklar bakalım hayırlısı olsun..ben korundum 2 ay ama doktora gıttım prolaktın yuksektı 2 katı doktor yumurtlaman gerceklesmez dedı sızde bence bı kan tahlılı yapın hıcbısey kaybetmezsınız bırde ıdrar tahlılı yaptırın enfeksıyon da bebek sahıbı olmayı engeler bazen bende cok arastırdım bu konuları
Amin canım benim inşallah olur bakalım bugün testlerde sonuç ne çıkacak. Bir de ne biliyim hamile birini görmek benim için çok zor çok üzülüyorum. Veya yeni doğan bi cocuk falan. Hani 5 6 yaşlarında bi cocuk olur ve sahip olamayacağı ama çok istediği bişeye hayranlikla bakar ya bazen o şekilde buluyorum kendimi. Ama dediğin gibi belkide hayırlı zaman değildi şu ana kadar. Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diyorum artık. Ama yinede hayırsızsa da hayirliya cevirsin hemen olsun istiyorum :)Önemli olan günler var evet.ama kendini o günlere göre şartlarsan kendini kastığın içinde olmaz.rahat olmak çok önemli.akışına bırak kendini şartlama.illede bebek olsun diye yapma.sen adetten sonra düzenli olarak iki güne Bir şey yap:) sonra ayağını kaldır yat 15dk. Ve bebek olsun diye sartlanma.dua et bol bol hayırlısını iste rabbim zamanı gelince hiç ummadığın bi anda verir.birde evliliğin 1.yılı zaten alışma yılıdır normal hemen olmaması, o hemen olanlarada rabbim vermiş karşılaştırma kendini.bende istemşdim o günleri takip ettim denedim olmadı hiç ummadığım bi anda oluvermiş.inşallah hayırlısıyla olur
Canim önemli bu tarihler tabi ama ben yumurtlama gunlerim gectikten sonra hamile kaldim ve boyle olan bi cok insan var yani olmaz diye bisey yok sadece olma ihtimali daha düşük ben böyle seylerin nasip kismet olduguna inaniyorum illaki bi zamani vardır
tabi elinden geleni yap gerisini Allaha havale et dua et baska yapilcak bisey yok rabbim hayırlı zamanda hayirli sekilde nasip etsin inşallahHaklısın canım illaki vardır veya bunda da bi hayır vardır diyorum. Folik asit diye bahsedilen ilacı aldım başlıyorum bugün kullanmaya bakalım herseyin hayirlisi
Bende bunu anlamiyorum hangi günler onlar bilelim ki o zamanlar yapalimKizlar biz yaklaşık 1 senedir evliyiz. Bebeğimiz olsun istiyoruz düğünden beri hiç korunmadik böyle burda tek birlikte olmada çocuk sahibi olanlari okudukça da endiseleniyorum doğrusu. Ben bugun bi ebe arkadaşıma danistim bunun günlere bağlı olduğunu o günler dışında birlikte olunca gebe kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi geri çekilmese bile. Ben tamam böyle günlerin olduğunu biliyodum da bu kadar olmazsa olmaz olduğunu bilmiyodum. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yumurtlama dönemi içinde mi illa ki olmasi gerekiyor? Sonuçta o tarihte birlikte olmamışta olabiliriz diye mutlu oldum açıkçası çünkü 1 senedir çok üzülüyodum çocuğum olmuyor diye. Yazım hatası varsa kusura bakmayın şimdiden teşekkürler. :)
Bu ay regl oluyorsak önümüzdeki ayın 3.ve 9 u arası ilişkiye girmek gerekiyor yanı öyle miSoyle dedi mesela ben her ay 23 ünde regl oluyorum bu tarihten sonraki ayin 3 üyle 9 u arası birlikte olmanız gerekiyor dedi. Bu tarihlerin disinda ne zaman birlikte olursaniz olun olmaz bebek dedi.Böyle kesin olduğunu bilmiyordum
Regl tarihine göre değişiyor canım benim için bu günler olduğunu söyledi ebe arkadaşım.Bu ay regl oluyorsak önümüzdeki ayın 3.ve 9 u arası ilişkiye girmek gerekiyor yanı öyle mi
Him benim hasta olmam yakın,ama inşallah olmamRegl tarihine göre değişiyor canım benim için bu günler olduğunu söyledi ebe arkadaşım.
Amin canım herseyin hayirlisi ne diyelim... Ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah herkes için. .benım annemle babamın 2 sene kendılıgınden hıcbı sorun yokken olmamıs
annem tam doktora gıtmeye karar verdıgın gun hamıle kalmıs :)
doktorlar ılk 1 sene tedavı bıle vermıyor
bende 8 aylık evlıyım
ılk 6 ayım vajınısmusla gectı
yendıgım o 2 ay hıc korunmadık 2 gunde bır bebek ıcın calıstık
adet bıter bıtmez basladık tekrar adet olana kadar günasırı
sımdı hamişim
tutacagı varsa kısmetı varsa herturlu olur
dua et sabretcanım
herseyın hayırlısı
Bende hep dua ediyorum inşallah olmiyim regl diye ama her ay aynı hüsranı yaşamak insanı yoruyor uzuyor ...Him benim hasta olmam yakın,ama inşallah olmam
Aynen canım ya umutla olmam ins.diyorum bende ama yine aynı husranBende hep dua ediyorum inşallah olmiyim regl diye ama her ay aynı hüsranı yaşamak insanı yoruyor uzuyor ...