- Konu Sahibi Chickennova
-
Amh degerin kac
Korkulacak hic bir sey yok bir yila yakin ugrasiyorum. Sakin sakin moralini bozma. 2 subatta tuplerimden ameliyat oldum ölümden döndüm. Hicbirsey canimizdan kiymetli degil. Dr ler ameliyattan ciktigim gibi aileme bilgi vermeye geldiler aguzliklari dahi agzindaydi. Kapali ameliyatta karin zarlarim o kadar yapisikmis ki bagirsaklarimi karin zarindan ayiriyorlar, sol tupum de sorun vardi bagirsagima yapisik oldugu icin alamamislar. Tupum tikali genisleme var icindeki sivi allah tarafından gitmis. Geliyorlar rahme rahmimde karin zarima yapisikmis acarlarken bir kanama oluyor açık ameliyat a geciyorlar. İki ameliyat birden oluyor. Kanama zarla zorla durduruluyor. Allahtan hayirlisini isteyecegiz.merhaba arkadaşlar,
normalde adetimde ve miktarında bir şaşma olmazdı ama 2 aydır adet miktarımda bir azalma görünce doktora gittim. 2 aydır da bebek istiyoruz ama olmuyor. doktor bana hormon testi yaptı ve sonuçları okuyunca moralimi bozdu. yumurtalıklarım yavaş çalışıyormuş ve bu sonuçlar sorun olduğunu gösteriyor dedi. sonuçlarım şu şekilde;
prolaktin: 19,51
FSH : 11,47
LH : 9,01
estradoil e2: 7,37
deneyimli ve biligisi olan çok burada lütfen yardımcı olur musunuz çok korkuyorum...
Amh degerin önemli. Fsh benim gibi hafif yuksek ama korkulacak gibi degil. Tsh degerin kac?AMH değerime bakmamış canım
Korkulacak hic bir sey yok bir yila yakin ugrasiyorum. Sakin sakin moralini bozma. 2 subatta tuplerimden ameliyat oldum ölümden döndüm. Hicbirsey canimizdan kiymetli degil. Dr ler ameliyattan ciktigim gibi aileme bilgi vermeye geldiler aguzliklari dahi agzindaydi. Kapali ameliyatta karin zarlarim o kadar yapisikmis ki bagirsaklarimi karin zarindan ayiriyorlar, sol tupum de sorun vardi bagirsagima yapisik oldugu icin alamamislar. Tupum tikali genisleme var icindeki sivi allah tarafından gitmis. Geliyorlar rahme rahmimde karin zarima yapisikmis acarlarken bir kanama oluyor açık ameliyat a geciyorlar. İki ameliyat birden oluyor. Kanama zarla zorla durduruluyor. Allahtan hayirlisini isteyecegiz.
Amh degerin önemli. Fsh benim gibi hafif yuksek ama korkulacak gibi degil. Tsh degerin kac?
Dr ler bile bile moral bozmaya calisiyorlar. Yumusak karnimizi bulmuslar. Fsh tabiki yukselecek benimde fsh 12 ama hayit kullaniyorum. Ben hamile kaldim ayrica düştü. Tsh degerin iyi ama amh degerine baktir. Amh degerin onemli. Bu arada kac yasindasinöyle mi korkmayayım mı yani şimdi. 10 un üstünde olması hiç iyi değil deyince aklım gitti sanki başımdan. TSH 2,94 çıkmış
Dr ler bile bile moral bozmaya calisiyorlar. Yumusak karnimizi bulmuslar. Fsh tabiki yukselecek benimde fsh 12 ama hayit kullaniyorum. Ben hamile kaldim ayrica düştü. Tsh degerin iyi ama amh degerine baktir. Amh degerin onemli. Bu arada kac yasindasin
benim ilk yaptırdığım değerlerim;
tsh 2.68 ref:0,20-4,95
prolaktin 34,28 ref:1,2-29,93
LH 4,65 ref: 2,39-6,6
FSH 6,36 ref:3,39-21,63
serbest T3 3,00 ref:1,7-4,4
serbest T4 1,37 ref:0,7-1,7
estradiol 26,75 ref:21-251
bu sonuçlara göre dostinex başladım 15 gün haftada 2 tane yarım içtim. sonraki ay adetimin 3.günü tekrar başka bi yerde test yaptırdım onun sonuçları da şöyle;
prolaktin 10,63 ref:3,34-28,7
LH 6,84 ref:2,12-10,89
FSH 8,38 ref:3,85-8,78
estradiol 69 ref:24-114
bu sonuçlara göre doktor bi sorun olmadığını söyledi. ancak e2 neden bir ayda bu kadar yükselmiş anlam veremedim. sonuçları yorumlarsanız sevinirim.
bu ay testere dişli aslan pençesi kürü yaptım... ama sanki adet olacak gibi hissediyorum. bu ay da olmazsa rahim filmi çektireceğim.
Ben 35 yasindayim. Fsh icin mutlaka hayıt otunu kullan. Amh saglik ocagi yapmaz hangi ilde yasiyorsun?
Cnm aylik dalgalanmalar olabilir. Dr ler yüksek cikan degeri baz aliyor. Ama senin degerlerin iyi amh ne mutlaka baktır. Amh önemli hamile kalmani amh sagliyor. Uzun uzun yazmak isterim iyileşince yazisalim detayli anlatayim. Rahim filminden de ayrica sakin sakin korkma cok basit bi islem. Eger istanbuldaysan sana gittigim merkezin ismini verebilirim. Cok uygun agrisiz yapiyorlar.
Ankarada rahim filmini cok pahali cekiyorlar. Yazik gunah o paralara. Cnm aktara git hayıt al. Zaten hayit tohumdur. Yanliz cok cok cok etkili bi ottur. Yarin cay kasigi kesinlikle fazla degil yada cay kasigi ucuyla al. Sonra hayıt otunu catlat ez. Bir cay bardagi ( icme suyu olacak) suya hayiti at ocagin alti kısık bir iki taşım kesinlikle fazla degil kaynat. Ocaktan al bi kenarda 15 dakka beklet süz iç. Tadi kotu degil. Sabahlari ac karnina yarim saat sonra kahvalti et. Aksamlarida yatmadan once yap.ankarada yaşıyorum. özel hastanede de yaptırabilirim. siz hangi ildesiniz ? hayıt otunu şimdi baktım da su şeklinde olanı da var ot şeklinde olanı da. sence hangisi daha iyi ?
Ankarada rahim filmini cok pahali cekiyorlar. Yazik gunah o paralara. Cnm aktara git hayıt al. Zaten hayit tohumdur. Yanliz cok cok cok etkili bi ottur. Yarin cay kasigi kesinlikle fazla degil yada cay kasigi ucuyla al. Sonra hayıt otunu catlat ez. Bir cay bardagi ( icme suyu olacak) suya hayiti at ocagin alti kısık bir iki taşım kesinlikle fazla degil kaynat. Ocaktan al bi kenarda 15 dakka beklet süz iç. Tadi kotu degil. Sabahlari ac karnina yarim saat sonra kahvalti et. Aksamlarida yatmadan once yap.
Ben artik dr lerimle arkadas oldum. Yakinda kitap yazcam diyorum yaz yaz deyip gülüşüyoruz. Hepimiz bu yolda mucadele veriyoruz. Su an yazarken bile agliyorum. Birbirimize destek olacagiz moral olacagiz. Dua edeceğiz. Cok zor süreçler. Ama inanin ben moralimi asla bozmayacagim. Sadece tavsiyem su asla ese dosta akrabaya asla asla bu konu hakkında hic bir sey anlatmayin. Ben o hatayi yaptim su an asla asla anlamıyorum. Ameliyatimi dahi kimseye anlatmadim.AMH ı yarın yaptırıcam ve değeri sana ileteceğim muhakkak. samimiyetin için çok teşekkürler. ben anarada yaşıyorum. medicana hastanesine gideceğim inşallah. simir testim düzgün çıkmıştı ama rahim filmi çektirmedim yavaş yavaş öğreniyorum bu tarz şeyleri :)
Cnm tadi kötü degil rahatlikla icebilirsin. Posetleri yapilmis posetlerini kullanma.tamam canım onu da deneyeceğim her şey bebiş için tadı kötü de olsa içerim :)
Ben artik dr lerimle arkadas oldum. Yakinda kitap yazcam diyorum yaz yaz deyip gülüşüyoruz. Hepimiz bu yolda mucadele veriyoruz. Su an yazarken bile agliyorum. Birbirimize destek olacagiz moral olacagiz. Dua edeceğiz. Cok zor süreçler. Ama inanin ben moralimi asla bozmayacagim. Sadece tavsiyem su asla ese dosta akrabaya asla asla bu konu hakkında hic bir sey anlatmayin. Ben o hatayi yaptim su an asla asla anlamıyorum. Ameliyatimi dahi kimseye anlatmadim.
Her zaman irtibatta oluruz. Asla anlatma. Benim su am durumumu gorseniz karnim hem acik hep kapali ameliyatli, dr ler cok sordu ameliyatin cok riskli dediler. Ben herşeyi göze aldim yapalim deyince yaptilar ameliyatimi. Ben bu yolda ölümü göze aldim ki ölümden döndüm. Fakat o kadar iyi dr lerim var ki benle ağlayıp gülüyorlar. Allah onlardan razi olsun. Sonucta bu yol kutsal bi yol bizler istiyoruz mucadelemizi edecegiz.aynen ben de ağlıyorum duygusal bir süreç ve çok hassas bir konu bu bizim için. ben de kimseye anlatmıyorum. kendi içimde ve Rabbime sığınıyorum. mucizeler içinde mucize şansımız çok yüksek inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?