• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kahvesevenkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
833
1.327
63
Arkadaşlar merhaba,

daha önce de bu tarz sorularım olmuştu ama şu sıralar çocuk konusunu ciddi düşünmeye başladım ve korkularım var. 1,5 yıldır hatta 2 yıl olacak korunmuyoruz. En son bu ay hormon testlerim yapıldı. Total testesteron sınırın biraz üstünde, estradiol 36, Lh 3.20, fsh 4.40 çıktı. beta hcg ise 1.2 çıkmış. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum, nereden başlayacağımı, kime gideceğimi bilmiyorum. Doktorların ilgisizliklerinden sıkıldım.

Arkadaşlar merhaba,

daha önce de bu tarz sorularım olmuştu ama şu sıralar çocuk konusunu ciddi düşünmeye başladım ve korkularım var. 1,5 yıldır hatta 2 yıl olacak korunmuyoruz. En son bu ay hormon testlerim yapıldı. Total testesteron sınırın biraz üstünde, estradiol 36, Lh 3.20, fsh 4.40 çıktı. beta hcg ise 1.2 çıkmış. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum, nereden başlayacağımı, kime gideceğimi bilmiyorum. Doktorların ilgisizliklerinden sıkıldım.
Canm benim hiç sıkma canını olur inşallah bende senin gibiyim 1bucuk yiilk evliyim ve evlendiğimden beri hiç korunmadık ama olmadı sonra ben doktora gittim her şey yolunda dedi doktor tabi niye olmuyor diye kendimi çok hırpaladım çok ağladım ama artık bende okadar da takmiyorum demek ki daha zamanı gelmemiş unuttuma ne zaman rabbim isterse ozaman olur bizim elimizden dua etmekten başka bir şey gelmez

Arkadaşlar merhaba,

Merhaba bulunduğunuz yerde birkaç kadın doğum doktoruna görünün kesinlikle birine güvenmeyin. Sağlam adımlarla başlamak çok önemli ve en doğru doktoru bulmakta. Sonucunda sizde ve eşinizde herhangi bir problem olup olmadığına baktırın. Sizde hormonlar tüpler yumurtlama vs. Elinizde sipermiyogramina baktırın. Sonuçlar doğrultusunda vakit kaybetmeden sorunlar varsa tedavi sürecine girin ilaç olur bu rahim filmi olur bu yada ameliyat belli olmaz. Benim önerim bu şekilde. Umarım yolunda gider herşey arkadaşım

Slm kizlaryeni uye oldumm bende 7 aylik evliyim cidden bebek isi zor demislerdi ilk cocuk icin bu cumleyemi takildim ne bi turlusonuc alamadim ama umitliyim olacak 😊benimde bi sikintim var danismak istedim gecen kan tahlili yaptirdim hcg 0.05 cikti ama saniyem degismezdi adet gunumde maalesef 8 gun gecikmesine ragmen halen olmadim nedeni ne anlamiyorum streste yapmadim doktor ultrasonda bakti kistte olusmamis ama ben adethalen olmadim😊ne yapmaliyim

Arkadaşlar merhaba,

Canım bizde 1.5 yılı aştık evlilikte 1 yıldır da korunmuyoruz bu ay doktora gidicem bende hormonlarımdan şüpheliyim

Şuan hormon dengeliyici olarak testere dişli aslanpençesini içiyorum inşallah faydası olur
İ.sraçoğlu öneriyor hormonları dzene sokamsı için

Slm kizlaryeni uye oldumm bende 7 aylik evliyim cidden bebek isi zor demislerdi ilk cocuk icin bu cumleyemi takildim ne bi turlusonuc alamadim ama umitliyim olacak 😊benimde bi sikintim var danismak istedim gecen kan tahlili yaptirdim hcg 0.05 cikti ama saniyem degismezdi adet gunumde maalesef 8 gun gecikmesine ragmen halen olmadim nedeni ne anlamiyorum streste yapmadim doktor ultrasonda bakti kistte olusmamis ama ben adethalen olmadim😊ne yapmaliyim

Canım umut olmadan olmaz bende inanıyorum inşallah olacak diye içime doğuyor hep her ay ümitle bekliyorum
Geçen ay soğan suyu yaptım adetim 2 gün gecikmeyle geldi
Bu ay tam 10 günün üstüne geldi ama 10 günde acaba hamile miyim diye yedim kendimi
Ne zaman ki kan testimi negatif gördüm ertesi günü adet oldum

Ama inşallah sen hamilesindir ve geç döllenme olmuştur 😊😊

Yaaa olur mu ki bilmiyorum resmen fizik kurallarina aykiri diye dusunuyordum amma burda okudumki neler varmis neler kan idrar tahlili yapip negatifi gordugu halde daha sonrasinda hamile kalanlari okudum😊 Allah Allah bellimi olur😉 ama hamileysem doktorun benden çekecegi varrr dunya kadar para veriyorum begatif dedi ne uzuldum parami yol kopru olarak geri alirim 😊🤗 tabi saka bi yana hamile oldugumu dusunmuyorum ama niye hasta olmuyorum bu cok garip

Yaaa olur mu ki bilmiyorum resmen fizik kurallarina aykiri diye dusunuyordum amma burda okudumki neler varmis neler kan idrar tahlili yapip negatifi gordugu halde daha sonrasinda hamile kalanlari okudum😊 Allah Allah bellimi olur😉 ama hamileysem doktorun benden çekecegi varrr dunya kadar para veriyorum begatif dedi ne uzuldum parami yol kopru olarak geri alirim 😊🤗 tabi saka bi yana hamile oldugumu dusunmuyorum ama niye hasta olmuyorum bu cok garip

Hiç sorma benimd normalde hiç gecikmez bu ay bende çok ümitlendim resmenn 10 gün ve 9 güne kadar adet belirtim hiç yoktu ne ağrı ne bişey 10.güj bi girdi ağrı dedim tamam geliyor pat bi saate geldi bugünde söküldüm 😣😣

Biraz rahatlat kendini olursun inşallah
Olmak da ni nimet
Belirsizlik çok zor

Ben hayatimda stres olmazdim bi dugun zamanim oldum geciktirici verdiler olamayayim diye ben geciktiriciye ragmen adet olmus kisiyim😂 o yuzden ilkez biyle olmasi umidimi tavan etti resmen vallahi kiz olursa nazli koyacam adini geliyorsan gel yavrum isimiz gucumuz var ayiptr yani bu kadar naz 😉 annen babana bu kadar naz yapmadi yani 😇 hayirlisi olsun canim yaaa olur bu devirde erkekler nerdeyse doguracak biz mi doguramayiz cokk ümitliyim evrene pozitif işigimizi gönderelim🕯🕯🕯

Arkadaşlar merhaba,

canım total testesteron benimde sınırın üstündeydi doktor ilaç yazma gereği duymadı tansiyon gibi bi iner bi çıkarmış dedi , ben çok taktım tabi doktor değiştirmeye kara verdim ve tüp bebek merkezine başvurdum normal hastalarada bakıyormuş . Sağolsun doktor çok güzel ilgilendi ben ve eşimden bazı testler istedi . Tüp bebek merkezi illa tüp bebek için değil normal hastalara daha hızlandırılmış bir şekilde bakıyor . Bence normal doktorlarda zaman kaybetmeyin . Ben normal kadın doğum doktorlarını 1 buçuk senedir gezdim hiç biride sperm testi istemedi eşimden ,bana hep hormon testi yapıp bişey yok diyip gönderdiler meğer sorun eşimdeymiş . Biraz geç öğrendik ama olsun vardır bundada bir hayır 🤗:emir_bebek::emir_bebek::halay:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ilgisiz doktorlarla çok zaman kaybettim hatta oturduğum ilin en iyi doktorlarına gittim vakit kaybından başka bişey olmadı en son araştırma hastanesine infertilite bölümüne gittim iyiki gitmişim hala gebelik oluşmadı ama sıkıntımızın ne olduğunu nasıl çözecegimizi öğrendik tedavi oluyoruz

Bende ilgisiz doktorlarla çok zaman kaybettim hatta oturduğum ilin en iyi doktorlarına gittim vakit kaybından başka bişey olmadı en son araştırma hastanesine infertilite bölümüne gittim iyiki gitmişim hala gebelik oluşmadı ama sıkıntımızın ne olduğunu nasıl çözecegimizi öğrendik tedavi oluyoruz
Aynı durumdayız canım bende tüp bebek merkezine başvurdum çok memnunum şuan 🙂

Arkadaşlar merhaba,

eşinizin testleri yapıldı mı? biz kadınlar hep önce kendimizde arıyoruz sorunu ama çoğu zaman sperm sayısı ve kalitesinden kaynaklanıyor sorun. Biz de 8 ay deneyip çocuk olmayınca eşimle testlerimizi yaptırmıştık ve eşimin sperm sayısı çok az çıkmıştı. Tüp bebekle hamile kaldım 1 yaşında kızım var şuan :) en doğru zamanda darısı başınıza umarım

Merhaba bulunduğunuz yerde birkaç kadın doğum doktoruna görünün kesinlikle birine güvenmeyin. Sağlam adımlarla başlamak çok önemli ve en doğru doktoru bulmakta. Sonucunda sizde ve eşinizde herhangi bir problem olup olmadığına baktırın. Sizde hormonlar tüpler yumurtlama vs. Elinizde sipermiyogramina baktırın. Sonuçlar doğrultusunda vakit kaybetmeden sorunlar varsa tedavi sürecine girin ilaç olur bu rahim filmi olur bu yada ameliyat belli olmaz. Benim önerim bu şekilde. Umarım yolunda gider herşey arkadaşım
Özelde doktorlar çok pahalı, ikimizde çalışıyoruz aslında ama bi sorun varsa çok masraflı olacağını da biliyorum. Bu yüzden yarım bırakmak ya da acaba biraz daha mı beklesem diye belki olur diyorum. Bi kimyasal gebeliğim oldu o yüzden adetin 3.günü beta hcg 1.20 olunca acaba yine mi düşük yaptım diye düşündüm çünkü genelde hep 0.05 çıkar.

eşinizin testleri yapıldı mı? biz kadınlar hep önce kendimizde arıyoruz sorunu ama çoğu zaman sperm sayısı ve kalitesinden kaynaklanıyor sorun. Biz de 8 ay deneyip çocuk olmayınca eşimle testlerimizi yaptırmıştık ve eşimin sperm sayısı çok az çıkmıştı. Tüp bebekle hamile kaldım 1 yaşında kızım var şuan :) en doğru zamanda darısı başınıza umarım
Daha o hiç gözükmedi doktora. Bi kere kimyasal gebelik yaşadım doktorlar o zaman hamile kalmanda sıkıntı yok demek ki demişlerdi o yüzden beta hcg değerine çok fazla takıldım çünkü hep 0.05 olan değer bi düşük yaptığımda bi de bu ay farklı çıktı

Özelde doktorlar çok pahalı, ikimizde çalışıyoruz aslında ama bi sorun varsa çok masraflı olacağını da biliyorum. Bu yüzden yarım bırakmak ya da acaba biraz daha mı beklesem diye belki olur diyorum. Bi kimyasal gebeliğim oldu o yüzden adetin 3.günü beta hcg 1.20 olunca acaba yine mi düşük yaptım diye düşündüm çünkü genelde hep 0.05 çıkar.
Merhaha canim. Özel muayene cok pahaliya gelmiyor testleri devlette yaPtırabilirsin . Sonra doktoruna göturürsün sadece muayeneye ucret ödemiş olursun. Ben öyle yapıyorum hala hamile kalamadim gerçi ama Ankarada miydiniz siz ?

Canım merhaba eşinin sayı dışında bir problemi var mıydı? Benim eşimde de sayı az çıktı ama hareket morfoloji normal doktorumuz 3 aya düzelir dedi ama benim şüphelerim var zaman kaybetmek istemiyorum

Canım merhaba eşinin sayı dışında bir problemi var mıydı? Benim eşimde de sayı az çıktı ama hareket morfoloji normal doktorumuz 3 aya düzelir dedi ama benim şüphelerim var zaman kaybetmek istemiyorum
merhaba hareket morfoloji de düşüktü bizim

Merhabalar ben yeni uye oldum ☝🏻😍
1.5 yillik evliyim. Nisan ayinda bir kurtaj gecirdim. Ve adetlerim duzenliydi 3.4aydir duzensizlesti en son 5aralikda tarlusal ile adet olsum ve bu ayda tarlusal kullandim dun biteli 5.gundu peceteye kan sildim 1.2kez simdide coook damla gelio pede bulasmiyo ben femeraya 5.gun baslicam doktor yazdi ama hala sokulmedi dünü 1.gun mu saymam lazim kan geldigi icin yoksa sokulumcemi aksatmak istemiyom ilaci ilkkez kullaniyorum. FEMERA hakkinda tecrubelerinizi ve soruma cevap verebilirmisiniz 🙂

Back