Eşinize çakşır kökü suyu içirdiniz mi?2 bucuk yıldır evlıyım bebek sahıbı olmak ıstıyorum doktora gözuktuk hap kullandım asılama oldum 2 kez caksırıymıs soğan kürüymus hepsını yaptım doktr hafıf dercede polıkıstık var dedı ama her ay olurum ben adet 1 2 gun aksada hapsız tedavısız oluyorum adet baskada bır sorunum yok 3 4 aydır tedavı görmuyorum ara verdım zaten 1 asılama hakkım kaldı sonra tup bebek dedı bende 25 ys ve tup bbk erken olur dıye ıstemıyorum dok. 2 kez degıstım. Esımı sorcak olursnız muayene oldu bı sorun cıkmamıstı ama asılama yaprken degerlrı cok dustu ılerı hızlı 0 cıktı yavas 14mu neydı onu hatrlanıyorum dok. Olursa gec döllenmeyle olur esınn degerler cok ıyı degıl demıstı olmadı da zaten. Ilk muayenede de ılerı hızlı hrketı 1 noktalı bısı cıktı arastırıyorum milletınkı cok yuksek bıze onun dk. Normal gebe kalınabılır dıyo benm kadın dogumcum ıyı degıl dıyo anlamadım asılamada degerler hep dustu gercı 55 mılyon sprem sayısı 33 mılyona dustu yanı kafam o kadar karısık kı ıcımı doktum suan Allah ne zman kısmet eder nasıbımızde varsa olur bebegımız ınsallah ta ınsan aratrmak care bulmak ıstıyo ne yapcam baska dok. sıfırdan bı muayene mı olsak baska sehıre mı gtsek. Kafamda onkadar soru varkı ınanın bana yardım edın nasıl hamıle kaldınız nasıl bır yol ızleyebilirim kafanızı agrıttıysam özür dılerım
Aynen kullandı keciboynuzu da kullandık ama doktra gıttıkten sonra. Basladık kullanmayaEşinize çakşır kökü suyu içirdiniz mi?
Ilk ıkımızde muayene olduk ama bende ıstıyorum tekrar muayene olmasınıEşiniz detaylı bir muayene olsaya.. belki takviye falan kullanır düzelir..
Merhaba. Bize de senelerce herhangi bir sorun yok sebepsiz dediler. 3 asilama oldum 3. Tuttu ama o da düşük le sonuçlandı. Doktorlar sorun yok demesine rağmen eşim hep kendinde bi sorun olabileceğini söylüyordu çünkü kendi akrabalarinda çok fazla infertilite hastalığı olan var. Genetik olduğunu düşündü kısacası. Üniversite hastanesine de gittik özel hastaneye de ama herkes bir sorun yok dedi. En son artık tüp bebeğe başladık bu arada bende 27 yaşındayım yaşıt sayılırız. Ama biz ilk üç ay korunduk sonra akışına bıraktık. Tüp bebek merkezinde daha detaylı bakılıyor ya tahliller spermler falan. Eşimin sperm hareketliliği yok denecek kadar az, sperm sayısı 17 milyon falan sperm kalitesi de pek iyi değilmiş. Yanı gebeliğe engel durumlar var dedi. Tüp bebek merkezine gitmeden üroloji doktoru eşime proxeed plus diye bir takviye ilaç verdi onu kullandı. Merkezdeki doktor da argifertil diye bi hap verdi onu kullandı. Embriyolar 5. Güne giderse sıkıntı kalmamıştır demişti. Ve çok şükür 9 tane embriyo 5. Güne ulaştı ve donduruldu. Eylül de transfer oldum şimdi 10 haftalık gebeyim. Eğer bebek istiyorsanız ve maddi durumunuzda sıkıntı yoksa bence başlayın yaşım erken demeyin yumurta kalitesi de çok etkili ve bizim şu an en verimli yıllarımız. Önümüze ne çıkacağını da bilmiyoruz biz martta başlarız tüp bebeğe dedik ama pandemi çıktı uzadı da uzadı. Allah gönlünüze göre versin inancınızı kaybetmeyin olumlu düşünün her şey güzel olsun ❤❤2 bucuk yıldır evlıyım bebek sahıbı olmak ıstıyorum doktora gözuktuk hap kullandım asılama oldum 2 kez caksırıymıs soğan kürüymus hepsını yaptım doktr hafıf dercede polıkıstık var dedı ama her ay olurum ben adet 1 2 gun aksada hapsız tedavısız oluyorum adet baskada bır sorunum yok 3 4 aydır tedavı görmuyorum ara verdım zaten 1 asılama hakkım kaldı sonra tup bebek dedı bende 25 ys ve tup bbk erken olur dıye ıstemıyorum dok. 2 kez degıstım. Esımı sorcak olursnız muayene oldu bı sorun cıkmamıstı ama asılama yaprken degerlrı cok dustu ılerı hızlı 0 cıktı yavas 14mu neydı onu hatrlanıyorum dok. Olursa gec döllenmeyle olur esınn degerler cok ıyı degıl demıstı olmadı da zaten. Ilk muayenede de ılerı hızlı hrketı 1 noktalı bısı cıktı arastırıyorum milletınkı cok yuksek bıze onun dk. Normal gebe kalınabılır dıyo benm kadın dogumcum ıyı degıl dıyo anlamadım asılamada degerler hep dustu gercı 55 mılyon sprem sayısı 33 mılyona dustu yanı kafam o kadar karısık kı ıcımı doktum suan Allah ne zman kısmet eder nasıbımızde varsa olur bebegımız ınsallah ta ınsan aratrmak care bulmak ıstıyo ne yapcam baska dok. sıfırdan bı muayene mı olsak baska sehıre mı gtsek. Kafamda onkadar soru varkı ınanın bana yardım edın nasıl hamıle kaldınız nasıl bır yol ızleyebilirim kafanızı agrıttıysam özür dılerım
Amin sagolun hastalaym tekrardan doktora gıtmeyı düsünüyorum baska carem kalmadı ne tedavı gerekırse artık..ınsaAllah bnımde sızınkı gıbı olumlu sonuclanır.. Allah hayırlısını versınMerhaba. Bize de senelerce herhangi bir sorun yok sebepsiz dediler. 3 asilama oldum 3. Tuttu ama o da düşük le sonuçlandı. Doktorlar sorun yok demesine rağmen eşim hep kendinde bi sorun olabileceğini söylüyordu çünkü kendi akrabalarinda çok fazla infertilite hastalığı olan var. Genetik olduğunu düşündü kısacası. Üniversite hastanesine de gittik özel hastaneye de ama herkes bir sorun yok dedi. En son artık tüp bebeğe başladık bu arada bende 27 yaşındayım yaşıt sayılırız. Ama biz ilk üç ay korunduk sonra akışına bıraktık. Tüp bebek merkezinde daha detaylı bakılıyor ya tahliller spermler falan. Eşimin sperm hareketliliği yok denecek kadar az, sperm sayısı 17 milyon falan sperm kalitesi de pek iyi değilmiş. Yanı gebeliğe engel durumlar var dedi. Tüp bebek merkezine gitmeden üroloji doktoru eşime proxeed plus diye bir takviye ilaç verdi onu kullandı. Merkezdeki doktor da argifertil diye bi hap verdi onu kullandı. Embriyolar 5. Güne giderse sıkıntı kalmamıştır demişti. Ve çok şükür 9 tane embriyo 5. Güne ulaştı ve donduruldu. Eylül de transfer oldum şimdi 10 haftalık gebeyim. Eğer bebek istiyorsanız ve maddi durumunuzda sıkıntı yoksa bence başlayın yaşım erken demeyin yumurta kalitesi de çok etkili ve bizim şu an en verimli yıllarımız. Önümüze ne çıkacağını da bilmiyoruz biz martta başlarız tüp bebeğe dedik ama pandemi çıktı uzadı da uzadı. Allah gönlünüze göre versin inancınızı kaybetmeyin olumlu düşünün her şey güzel olsun ❤❤
Hiç beklemeden bir tüp bebekçi tarafından muayene olmanızı ve değerlendirilmenizi öneririm2 bucuk yıldır evlıyım bebek sahıbı olmak ıstıyorum doktora gözuktuk hap kullandım asılama oldum 2 kez caksırıymıs soğan kürüymus hepsını yaptım doktr hafıf dercede polıkıstık var dedı ama her ay olurum ben adet 1 2 gun aksada hapsız tedavısız oluyorum adet baskada bır sorunum yok 3 4 aydır tedavı görmuyorum ara verdım zaten 1 asılama hakkım kaldı sonra tup bebek dedı bende 25 ys ve tup bbk erken olur dıye ıstemıyorum dok. 2 kez degıstım. Esımı sorcak olursnız muayene oldu bı sorun cıkmamıstı ama asılama yaprken degerlrı cok dustu ılerı hızlı 0 cıktı yavas 14mu neydı onu hatrlanıyorum dok. Olursa gec döllenmeyle olur esınn degerler cok ıyı degıl demıstı olmadı da zaten. Ilk muayenede de ılerı hızlı hrketı 1 noktalı bısı cıktı arastırıyorum milletınkı cok yuksek bıze onun dk. Normal gebe kalınabılır dıyo benm kadın dogumcum ıyı degıl dıyo anlamadım asılamada degerler hep dustu gercı 55 mılyon sprem sayısı 33 mılyona dustu yanı kafam o kadar karısık kı ıcımı doktum suan Allah ne zman kısmet eder nasıbımızde varsa olur bebegımız ınsallah ta ınsan aratrmak care bulmak ıstıyo ne yapcam baska dok. sıfırdan bı muayene mı olsak baska sehıre mı gtsek. Kafamda onkadar soru varkı ınanın bana yardım edın nasıl hamıle kaldınız nasıl bır yol ızleyebilirim kafanızı agrıttıysam özür dılerım
Bizde 1 sene sonra neden olmuyor diye doktora gittik. Kadin dogumcu adetli gel dedigi icin bn muayane olamamistim. Eşim muayene oldu ve sperm testinde ileri hareketlik 5 cıktı. 20 milyon kadar da az sperm vardi. Doktoruk bu sekilde hamile birakamaz dedi. Bize ameliyat önerdi ondada en fazka %60 dedi. Bizde kabul etmedik. Durumunuz varsa ilac önerebilirim dedi. Kabul ettik. Proxeed plus diye bir ilac. 3 ay kadar ilaci kullandik. 4 ay sonrasinda baska bir doktora gittik. Oradaki doktorumuz spermlerin iyi oldugunu bir sıkıntı olmadigi ve hareketliligin 5 den 50 ye ciktiginu spermlerin 20 milyondan 145 milyona çıktığını söyledi. Sasirdik tabi. Ilacin ismini soyledigimiz de bunun etkisinin cok oldugunu iyi ki kullandigimizi söyledi. Geçen ay da hem ben hem esim icin tup bebek merkezine basvurduk. Tekrar sperm testi istedi ve biz inanamadik. Ileri hareketlilik 70 lerde ve sayisi ise 250 milyona cikmisti. Ama malesef sorun bendeymis. Miyom varmış 8cm. Ve rahmimi yumurtaliklarimi kapatmis. 2 doktor gezdik ikisi de ameliyat olmami yoksa hic bir sekilde olmayacagini soyledi. Mecbur kabullendik ve bu cuma ameliyat olacagim inslalh. Umarim bir sıkıntı olmadan atlatir önüme bakarim2 bucuk yıldır evlıyım bebek sahıbı olmak ıstıyorum doktora gözuktuk hap kullandım asılama oldum 2 kez caksırıymıs soğan kürüymus hepsını yaptım doktr hafıf dercede polıkıstık var dedı ama her ay olurum ben adet 1 2 gun aksada hapsız tedavısız oluyorum adet baskada bır sorunum yok 3 4 aydır tedavı görmuyorum ara verdım zaten 1 asılama hakkım kaldı sonra tup bebek dedı bende 25 ys ve tup bbk erken olur dıye ıstemıyorum dok. 2 kez degıstım. Esımı sorcak olursnız muayene oldu bı sorun cıkmamıstı ama asılama yaprken degerlrı cok dustu ılerı hızlı 0 cıktı yavas 14mu neydı onu hatrlanıyorum dok. Olursa gec döllenmeyle olur esınn degerler cok ıyı degıl demıstı olmadı da zaten. Ilk muayenede de ılerı hızlı hrketı 1 noktalı bısı cıktı arastırıyorum milletınkı cok yuksek bıze onun dk. Normal gebe kalınabılır dıyo benm kadın dogumcum ıyı degıl dıyo anlamadım asılamada degerler hep dustu gercı 55 mılyon sprem sayısı 33 mılyona dustu yanı kafam o kadar karısık kı ıcımı doktum suan Allah ne zman kısmet eder nasıbımızde varsa olur bebegımız ınsallah ta ınsan aratrmak care bulmak ıstıyo ne yapcam baska dok. sıfırdan bı muayene mı olsak baska sehıre mı gtsek. Kafamda onkadar soru varkı ınanın bana yardım edın nasıl hamıle kaldınız nasıl bır yol ızleyebilirim kafanızı agrıttıysam özür dılerım
Keçiboynuzunu kaynatıp içirmek ileri hızlıyı çok düşürüyormuş Bilgin olsun canım . Bize de özelde doktorumuz demişti.benim eşimde de ileri hızlısında sorun var 3. Aşılamam beklemedeyim . Son aşılamada eşimin ileri hızlı yükselmişti.bütün testleri tok vermeye çalışın aç olmak bile çok etkiliyormuşAynen kullandı keciboynuzu da kullandık ama doktra gıttıkten sonra. Basladık kullanmaya
2yıl boyunca gıtmedıgım doktor kalmadı herkes sorun yok sorun yok olur olur dedıler okadar tedavı denendı sonuc husran 2klomen 2catlatma ıgnesı ,2aşılama hıcbırınde sonuc alamadık tüp bebek dısında yapacak bısey kalmamıstımdogal olacagından yana umudum kalmadı olsa olurdu buzamana kadar denedım nıtekım tüp bebek merkezınde gorustugumu profosor sızın muhtemelen döllenmıyor (aşılama da bizde bundan tutmuyor) bıselerde denemıssınız tüp bebege gecılebılır dedı ve gectık..gozumde buyuttugum kadar zor olmadı allahta yardım ettı cok kolay cok rahat surecı atlattık guzel embrıyolar elde ettık bende de pco varmıs benımde adetlerım cok duzenlıdır hormon degerlerım normal o inci diziliş varya ultrasonda yumurtalarım öyle goruluyor ve yumurtalarım toplandıgı gun yarısı boş cıktı demek kalıtesızdı her ay urettıgım yumurta..bız pcoluların sorunu bu zaten kalıtelı yumurta ,döllenme yetenegıne sahıp yumurtayı uretmede sorun yaşıyoruz..benım ılk denemede tuttu çok şükür2 bucuk yıldır evlıyım bebek sahıbı olmak ıstıyorum doktora gözuktuk hap kullandım asılama oldum 2 kez caksırıymıs soğan kürüymus hepsını yaptım doktr hafıf dercede polıkıstık var dedı ama her ay olurum ben adet 1 2 gun aksada hapsız tedavısız oluyorum adet baskada bır sorunum yok 3 4 aydır tedavı görmuyorum ara verdım zaten 1 asılama hakkım kaldı sonra tup bebek dedı bende 25 ys ve tup bbk erken olur dıye ıstemıyorum dok. 2 kez degıstım. Esımı sorcak olursnız muayene oldu bı sorun cıkmamıstı ama asılama yaprken degerlrı cok dustu ılerı hızlı 0 cıktı yavas 14mu neydı onu hatrlanıyorum dok. Olursa gec döllenmeyle olur esınn degerler cok ıyı degıl demıstı olmadı da zaten. Ilk muayenede de ılerı hızlı hrketı 1 noktalı bısı cıktı arastırıyorum milletınkı cok yuksek bıze onun dk. Normal gebe kalınabılır dıyo benm kadın dogumcum ıyı degıl dıyo anlamadım asılamada degerler hep dustu gercı 55 mılyon sprem sayısı 33 mılyona dustu yanı kafam o kadar karısık kı ıcımı doktum suan Allah ne zman kısmet eder nasıbımızde varsa olur bebegımız ınsallah ta ınsan aratrmak care bulmak ıstıyo ne yapcam baska dok. sıfırdan bı muayene mı olsak baska sehıre mı gtsek. Kafamda onkadar soru varkı ınanın bana yardım edın nasıl hamıle kaldınız nasıl bır yol ızleyebilirim kafanızı agrıttıysam özür dılerım