öncelikle merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum yaşım 27 1,5 senelik evliyim yaklaşık 10 aydır korunmamamıza rağmen hamile kalamadım kadın doğum uzmanına başvurduğumda 1 sene beklememiz gerektiğini ultrasonla karından yaptığı muayenede herşeyin normal sağlıklı olduğumu söylüyor. Arkadaşlar benim sormak istediğim adetlerim hep çok sancılı geçiyor evlenmeden önce primer diye bir rahatsızlık olduğunu takvime bakarak adetime 1-2 gün kala ağrı kesici alarak sancımı azaltıyorduk tabi bebek planıyla birlikte adetim başlayınca ağrı kesici alıyorum ama çok şiddetli sancım oluyo acile gitmek durumunda kalıyorum genel olarak adetlerim düzenli bu ay 5 gün geçikti ve çok sancım oldu acile gidip iğne yaptırmak zorunda kaldık. Acaba çok sancılı adet olduğum için mi hamile kalamıyorum her ay bir umut bekliyorum sancımda çok olunca moralim çok bozuluyor ağrı kesici almak zorunda kalmam gebeliği engellermi? Endometriozis diye bir rahatsızlık olabilir diye internette araştırmıştım kadın doğum uzman karında ultrasonda rahim yapımın ve yumurtalıklarımın iyi bu rahatsızlığın olmadığını söyledi acaba ultrasonda belli olurmu? rahim yapım içe dönük yapıda olduğu içinde ağrılarım çok olabilirmiş çok üzülüyorum anne olmayı çok istiyorum..