• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Kalamıyorum :(( Ameliyat Olmadan Kalamazmıyım :(

Keti34

Sağ Tarafa Herkes Sen Soluma EsiLamMm
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
427
330
103
33
Merhaba Arkadaşlar;
1 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum,bir çok doktora gittim bilmiyorum iyi mi yaptım?
İlk gittiğim doktor Polikistik Over tanısını koydu bana temizlik yapma cam silme atlama zıplama adetini bekleyelim dedi
gerek duyarsam ameliyat ederim seni dedi eşim pek tatmin olmadı bu durumdan başka doktora gittik benden kan sonucu istedi
ultrason çekildi renkli doppler trasvajinal çekim elle muane yapıldı tüplerimin kanallarımın tıkalı olduğunu söyledi ve
35 tane Genta iğne verdi 35 tanede Clin iğne verdi ikisi birlikte karıştırıp eşim vuruyordu, 1 ay boyunca cinsel ilişkide
bulunmayın dedi çok şiddetli ağrılarımda olmaya başlamıştı aynı şekilde temizlik yapmamam gerektiğini, cam silmemem gerektiğini
ve kollarımı çok askıda tutmamam gerektiğini söyledi. Kontrole geldiğimde enfeksiyon ve tıkalı kanalların açıldığını söyledi
çok az bir enfeksiyon olduğunu fitil ve antibiyotikle geçiceğini bildirdi tekrar 1 ay sonra kontrole gelmemi istedi
tekrar geldiğimde tertemiz olduğunu söyledi ve hamilelik için bir engel olmadığını söyledi. Cinsel lişkilerimizi düzene soktuk
adetim zaten her zaman düzenliydi ama bu kadar düzenlilik doğrultusunda hala yanlış giden bir şeyler var, Bu durumu kafama çok taktığımdan dolayı
eşimde muane olmak istedi belki sorun sende değil bendedir dedi Özel bir hastaneye gittik spermiyogram (Sperm) Testi
yaptırdık normal değerlerin üzerinde çıktı sonucu doktor bir problem olmadığını belirtti. Eşimin referans aldığı bir doktora başladık 3 aydır
gidip geliyoruz bu doktorda Miyom olduğumu 12x10 mm olduğunu sağ ve sol overlerimde 18x21 mm lik kistler bulunduğu söyledi eski USG ve Doppler
çekimlerimide yanımda götürdüğüm halde sürekli üretken olduğunu söyledi. Şuan bu doktor ameliyat olmamın benim için daha iyi olduğunu söyledi
bazı yorumları okudum ameliyat olduktan sonra hamile kalma ihmalinin ortadan kalktığını yazmışlar, yaşım daha küçük 23 yaşındayım ameliyat olmak
konusunda endişelerim çok büyük eşimle doktorum aynı karardalar ameliyat olmamdan yanalar ama ben yorumları okuduktan sonra %15 bi ihtimalim bile
kalmadı ameliyat olmam konusunda bu şekilde olupta hamile kalan varmı yada önerdiğiniz bir doktor varmı tedavi uygulandığı halde kistler ve miyomlarda
ne küçülme ne ufalma hiç bir şey olmuyor bunun tek yolu ve yöntemi ameliyat olmakmı? Önceden çok şiddetli ağrılarım yoktu, şimdi ise kalçalarım,
karnım, bacaklarım ve genital bölgemde aşırı ağrılar olmaya başladı devamlı kanamalarım var kollarım kaldırdığım an uzandığımda ya da kendimi çok
zorladığımda eşimle cinsel birliktelikte bile devam ediyor.
Bu durum stresten kaynaklımı ya da miyom ve kistlerdenmi kaynaklı ne doktorum bir cevap bulabiliyor
ne de ben kendim... Aşırı derecede stres yapıyorum benden önce evlenen arkadaşlarım bile ya hamile ya doğum yaptı.
Bu durumda çok fazla etkilemeye başladı beni hergün kafama takıyorum çok fazla yordu bu durum beni... :(
Ne yapmam hakkında hiç bir bilgim yok eşim ne kadar da üzülmüyo gibi yapsada bana destek olmaya çalışsada
farkındayım oda üzülüyo o üzüldüğü için bende üzülüyorum... Sürekli onun araştırırken görüyorum belli etmesede onunda bu durumdan
etkilendiğinin farkındayım...

Merhaba canım yaşıtız seninle 1,5 yıldır bizimde çocuğumuz olmuyor ama bende de eşimde de hiçbir sorun yok ameliyattan korkuyorsun peki bu ameliyatı doktor ne için yapıcak tüplerini açmak için mi yoksa miyomla kistleri almak için mi

Doktor kistlerim için olduğunu söyledi yumurtalıklarımda korkum şu ki ameliyat olunca yumurtalıklarımın zarar görmesi
Kapalı ameliyatlada Miyomlarımın gidiceğini söyledi..
Ama ne yapıcam bilmiyorum canım aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.. :(
Çok zayıf olmamdan kaynaklanan bir problemde olabilir mi diye düşünüyorum 1,67 boyum var 48 kiloyum.
Kimisi olabilir diyo.. Ama hala ortada net bir sonuç yok...

Zayıflıkda gebeliğe engel olabiliyormuş canım benim de 1.70 boyum 50 kilom zayıfım anlıcan doktorum biraz kilo alsan aslında dedi ama alamıyorum işte peki bu kistler ve miyom için bitkisel kürler var onlardan denesen ibrahim saraçoğlunun sitesine gir ya da internetten araştır bence işe yarayabilir bi dene derim

Back
X