• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile işçi hakları

Bir Bilen

Kime göre? Neye göre?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
237
381
53
Belediyede 13 aydır part time olarak çalışıyorum. 20 haftalık hamileyim. Bu ay maaşım yatmadı işverenin sorumsuzluğu yüzünden. Doğum izni, doğum parası, işsizlik parası ve bu ay sıfır tl olarak yatan sigortamın ve ödemesi yapılmayan maaşımın hukuksal süreci hakkında bilgi almam gerek. Doğru bilgi verebilecek bir insanoğlu varsa minnettar olurum.

İnsanoğlu nasıl bir tabir? Yardım istiyorsanız doğru üslup kullanın lütfen.
"İnsanoğlu" demek insan soyu, insan demek. Hatta insan da;
1 . İki eli bulunan, iki ayak üzerinde dolaşan, sözle anlaşan, akıl ve düşünme yeteneği olan en gelişmiş canlı.
2 . Kişi, şahıs, âdemoğlu, âdem evladı.
3 . Sıfat, Mecaz Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).
Yani sizi kastetmiyorum(!) Üslubun da anlamını yazarsam olmaz, kimse size cevap yazmış olmak için yazın demedi. Konuya cevabınız yoksa gürültünüzü az ötede edin lütfen.

Herhangi bir avukatın bürosuna danışmaya gitseniz insanoğlu diye mi hitap edeceksiniz? Burası hukuk forumu ve hukukçular cevap yazıyor. TDK anlamına sığınıp yumuşatmaya çalışmayın.

Herhangi bir avukatın bürosuna danışmaya gitseniz insanoğlu diye mi hitap edeceksiniz? Bakkaldan ekmek alırken bile bu şekilde konuşmazsınız. Burası hukuk forumu ve hukukçular cevap yazıyor. TDK anlamına sığınıp yumuşatmaya çalışmayın.

acilin ben insanoglu :)

sigortaniz yarim yatiryordur sanırım. .cok detayli bilmemekle birlikte bizim yari zamanli arkadas hamilelik dineminde rica edip sigortasini tam yatirtmisti
.en azindan sen primini tamamlayarak yatirabilirsin. son 4 aydi sanirim kesintisiz yatmasi gereken prim.

4 ay dogum iznin olur. brut ucretin 3/2 sini alirsin. yaklasik bildiklerim bunlar.

son yatirilmayan ay icin sgk ya sikayette bulunabilirsiniz. ama emin misiniz yatirilmadigindan.ornegin subat ayi sigortasinin mart sonuna kadar yatirilma suresi var.

son yatirilmayan ay icin sgk ya sikayette bulunabilirsiniz. ama emin misiniz yatirilmadigindan.ornegin subat ayi sigortasinin mart sonuna kadar yatirilma suresi var.
Sevindiğim bir cevap geldi teşekkür ediyorum, şirketle görüştüm mantıklı olmayan bir sebep sundu ve 0 tl olarak yattı dedi önümüzdeki ay telafi edelim ilginç geldi hiç sıfır tl görmemiştim sigortada. Yazdıklarınızdan yola çıkarak pazartesi tekrar görüşeceğim şirketle, aydınlattınız sağolun

Back