• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile ilken korunmak gerkiyormu

fatmanur612207

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2020
18
2
36
28
Merhaba 4,5 haftalık hamileyim ilk gebeliğim hamilelik boyunca korunmak gerekiyormu doktorum herhangi bişey demedi sormayıda unuttum Bilgis olan yorum yapabilirmi🤗

Şahsen doktorum birşey demese bile ben yapmaya korkardım..en azından kalp atışını duyana kadar bekleyin derim..ama tabiki tercih sizin :KK45:

Merhaba 4,5 haftalık hamileyim ilk gebeliğim hamilelik boyunca korunmak gerekiyormu doktorum herhangi bişey demedi sormayıda unuttum Bilgis olan yorum yapabilirmi🤗
Korunmak derken ilişki sırasında mı yoksa hiç ilişkiye girmemek anlamında. Riskli gebelik değilse iliskiye engel değil korunmakta gerekmiyor.

Mantıken ve tıbbi olarak yeniden ovulasyon oluşması imkansız. Çünkü beta Hcg yüksek iken ovulasyonu sağlayan LH pikinin olması imkansız.
Dolayısı ile yeniden bir yumurta oluşmaz.
Bu nedenle korunmaya gerek yoktur.

Benimde ara ara kafama takılıyor dünyada örnekleri var hatta Türkiyede genç bir bayan bir aylık hamileyken ikinciye hamile kalmış kaçak yumurtlama deniyordu yanlış hatırlamıyorsam çok ama cokk nadir yinede olabilen örnekler var nadiren olduğu için ben korunmuyorum ara sıra aklıma takilmiyoda digil

Neden gereksin? Yani soyle baslayalim konuya:

-insanlar neden korunur?
+hamilelik olusmasin diye.
-peki hamileyken korunmak gerekir mi?
+?????

şöyle bir olay var dünyada çok çok cok nadir örnekler olduğu söyleniyor ancak normal fizyolojide imkansız olan bir durum ancak bunun dışında asıl önemli olan konu spermlerin dogumu başlatıcı etkisi olması nedeni ile en azından dışarı boşalma yöntemi kullanılmalıdır.

Back
X