Hamile Calisanin Haklari

mehtapagir

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2014
998
887
44
Merhaba,

Ben kurumsal bir sirkette calisiyorum.19 haftalik hamileyim.

Hamileligimi isyerime 6. Haftamdan itibaren bildirdim. Fakat hicbir hakkim verilmedi. Mesela isyerinde benden baska 7-8 tane hamile kadin var. Onlar 7.5 saatten fazla calismiyor, aksam 8 den sonra calistirilmiyor ve ayda 1 gun periyodik muayene icin izin gunleri var...

Bu calisanlar normal personel. Ben yonetici kadrodayim ve onlar sendikali,ben degilim.

Ben 10 saat calisiyorum. Hadi yemek mola falan dusersek 8.5 saat calisiyorum. Aksam nobetlerine kaliyorum, mesela oglen 12 de gelip,aksam 10 da cikiyorum. 2 ayda bir de aksam 10 da gelip eetewi gun oglen 11-12 de cikiyorum. Yani gece calismasi icin. Ayda 1 periyodik muayene iznim de yok. Haftalikbizinlerimden bir gun ayarlayip dr a oyle gidiyorum...

Haklarimi almak iatiyorum fakat haklarimi alirken isimden olmak istemiyorum.

Haklarimi nasil alabilirim,gece basima bisey gelse isyerini veya beni nasip bir yaptirim bekler? Bana bu haklari vermek zorundalar mi,yoksa iayerinin insiyatifine kalmis bir sey mi?

Tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…