• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile bayanlara bir sorum var

3lü test genelde 2li test rısklı cıkınca amnıyosentez öncesı yapılıyor ıkılı testınde rısk yüksek cıkmadıysa gerek yok

Şayet oluşabilecek riskli durumları kabullenip doğumu gerçekleştirecekseniz ve rahat bir insansanız,tabiki yaptırmaya gerek yok. Ama ben riskleri oğrenmek istiyorum hazır tıpta bu kadar ilerlemişken, ne guzel tedbir de alınabiliyorken, derseniz de bütün testleri yaptırmakta fayda var.Ben detaylıya da girdim. Bir ton para ödedim. Ve normalde hamilelere serbest olan pek çok şey yasaklandı.
3'lu testi, 2'li de sorun yoksa her doktor istemiyor.Zaten 2'li ve detayli en onemlisi.Elimizden gelen budur. Bunlardan ötesi de Allah'a kalmış.Bütün bebekler sağlıklı doğsun inşallah.

ben amniyosentez yaptirdim simdiki aklim olsa hic yaptirmazdim.... cünkü rabbimin verdigine öylede böylede kiymazdim bilseydim hic yaptirmazdim amniyosentezi..

testlerimı yapdırmadm cunku allah korusun bışey cıksa doqana kadar kendımı yerdım allaha emanet bebeqım ıns saqsalım doqar alırım kucaqıma

kontrollerıme qıdıyorum qıtmez olurmuyum sadece testleri yapdırmadm 8 haftam kaldı doqumuma ıns saqlıklı bır sekilde doqar meleqım

ben amniyosentez yaptim ve oglumun downsendromlu olacagi yüzde yüz cikti ortaya ama yinede aldirmak yoktu aklimda ve dogurdum o yüzden yaptirmasaydim daha iyiydi neticede yine evladimdi bilmiodum ne yapilio amniyoda anlamadim bile ne oluo ne icin bu testi istiolar... iyiki dogurmusum diyorum amniyo yapip piskolojimi bozmaya hic gerek yoktu diyorum simdi...

ben amniyosentez yaptim ve oglumun downsendromlu olacagi yüzde yüz cikti ortaya ama yinede aldirmak yoktu aklimda ve dogurdum o yüzden yaptirmasaydim daha iyiydi neticede yine evladimdi bilmiodum ne yapilio amniyoda anlamadim bile ne oluo ne icin bu testi istiolar... iyiki dogurmusum diyorum amniyo yapip piskolojimi bozmaya hic gerek yoktu diyorum simdi...

bende yaptırdım hem 2liyi hem 3lüyü,bi sorun çıkmadı,yaptırmasam diye düşündüm ama bi sorun çıkarsa anne karnında belki yapılacak bişey olur diye yinede yaptırdım,aslında çokta gerek yok yaptırmaya,şimdi bebişin nasıl?

bebisim downsendromlu dogdu ama iyikide dogmus diyorum öyle tatli öyle sicak kanliki ona baktikca icim erio iyiki rabbim onu bana vermis hayata bakis acimi cok degistirdi.... yaptirsamda yaptirmasamda bi degisiklik olmadi tek fark bütün hamileligim boyunca nasi bi bebekle karsilasacagim na bakabilcekmiyim sorulariyla gecti ve erken doguma neden oldu 6 aylikken dogum yaptim bide amnisentez yaptirinca bebegin suyundan bi kere su alindiginda sürekli su kaybi oluomus diye duymustum aynende öyle oldu hep kaybetmisim her ay sivi azalmis 6aylikkende bitmis sezeryan oldum apar topar...

bebisim downsendromlu dogdu ama iyikide dogmus diyorum öyle tatli öyle sicak kanliki ona baktikca icim erio iyiki rabbim onu bana vermis hayata bakis acimi cok degistirdi.... yaptirsamda yaptirmasamda bi degisiklik olmadi tek fark bütün hamileligim boyunca nasi bi bebekle karsilasacagim na bakabilcekmiyim sorulariyla gecti ve erken doguma neden oldu 6 aylikken dogum yaptim bide amnisentez yaptirinca bebegin suyundan bi kere su alindiginda sürekli su kaybi oluomus diye duymustum aynende öyle oldu hep kaybetmisim her ay sivi azalmis 6aylikkende bitmis sezeryan oldum apar topar...

Allah bağışlasın.Geçirdiğiniz süreci takip etmiştim, buradan. Sayfalar dolusu yorumlar boyunca en güzeli, sizin sahip olduğunuz dirayet ve tevekkülün, her yorumunuzda daha da artıyor oluşuydu. Allah daim etsin her zaman.

Eklemem de fayda var.. Sizin konunuzu takip ettiğim o süreç, benim de hamileliğimde testlerle ilgili aldığım pek çok kararın belirleyicisi olmuştu. Neyse dediğiniz gibi yaptırsak da gelecektik bu haftalara yaptırmasak da. İnşallah herkesin kaygıları geride kalır.

benimde cok korkularim vardi rabbimin verdigini savunuodum herkes aldirmami söledi ama niye yapim bunu dedim hep aldirmak cinayetti esimle tartismalarim oldu o dedi aldir ben dedim aldirmam zor bi sürecti.. ama hamileligim boyunca hep ayni düsünce icerisindeydim yapabilcekmiyim rabbimin verdigine sahip cikabilcekmiyim ona yeterince özeni gösterebilcekmiyim sürekli düsündüm aslinda akisina birakmak gerekmis bi cok kisilerle konustum bilgi edindim... simdi pasam iki yasinda daha yürümüyo ama bi bakisi bi gülüsüne dünyayi yakarim hic aglamayan bi bebek gördünüzmü yemek vermesem yemek istemez su vermesem su istemez okadarmi sessiz.... hersey benim vicdanima kalmis bisi.. oglum iyiki var.. yani demem oki eger diosaniz rabbimin verdigi herseye boynum kildan ince bu tarz testleri yaptirmaya gerek bile yok.. hepimiz birer özürlü adayiyiz yarin ne olacagimizi kimse bilmio savundugum tek sey budur....

ben amniyosentez yaptirdim simdiki aklim olsa hic yaptirmazdim.... cünkü rabbimin verdigine öylede böylede kiymazdim bilseydim hic yaptirmazdim amniyosentezi..

aynen arkadaşım bende yaptırmadım hatta düşündüm yaptırmayı bir ara hemşire olduki bir sorun cıktı aldırırmısın dedi asla aldırmazdım artık canlanmış kıpır kıpır nasıl insan kıyar şuan 31 haftalık gebeyim allah saglıklı sıgatli kucamıza almaya nasip etsin..

aynen arkadaşım bende yaptırmadım hatta düşündüm yaptırmayı bir ara hemşire olduki bir sorun cıktı aldırırmısın dedi asla aldırmazdım artık canlanmış kıpır kıpır nasıl insan kıyar şuan 31 haftalık gebeyim allah saglıklı sıgatli kucamıza almaya nasip etsin..

rabbim sag saglim saglikli bi sekilde kucagina almani nasip etsin canim... insanin evladi ya benim pasam downsendromlu oldugu ortaya ciktiginda sürekli kipir kipirdi karnimda hareket halindeydi pit pit hareket ederdi ben ona nasi kiyabilirim ya kiyilirmi allahini seven bunu yapabilirmi?? onun her kipirdadiginda benim gözlerim doluodu nasi seviniodum...

Back