Gebeliğe Hazırlık Hamile bayanlar ve Doğum yapmış olanlar bakar mısınız ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yenievli1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
83
18
88
Kızlar merhaba sizlere sorum olacak.7 aylık evliyim öğretmenim bu arada.Hamile kalmayı düşünüyorum Allah izin verirse tabi ama bu sene ilk yazımız olacağı için biraz tatil yapmak Türkiye turu yapmak istiyoruz.Nisan-Mayıs gibi hamile kalsam acaba yazın 2-3 aylık hamile olan biri rahat rahat gezebilir mi ? Yoksa sorunlar yaşar mıyım hamileliği yaz tatilinden sonrasına mı ertelesek ? Tabi Allah ne zaman nasip eder bilemiyorum.Nisan Mayıs gibi olsun diye istememin sebebi ise öğretmen olduğum için izin durumlarını düşündüğüm için

Kızlar merhaba sizlere sorum olacak.7 aylık evliyim öğretmenim bu arada.Hamile kalmayı düşünüyorum Allah izin verirse tabi ama bu sene ilk yazımız olacağı için biraz tatil yapmak Türkiye turu yapmak istiyoruz.Nisan-Mayıs gibi hamile kalsam acaba yazın 2-3 aylık hamile olan biri rahat rahat gezebilir mi ? Yoksa sorunlar yaşar mıyım hamileliği yaz tatilinden sonrasına mı ertelesek ? Tabi Allah ne zaman nasip eder bilemiyorum.Nisan Mayıs gibi olsun diye istememin sebebi ise öğretmen olduğum için izin durumlarını düşündüğüm için
Canım ilk 3ay gebelikte daha tehlikeli.. Ve hamileyken denize girmekte öyle.. Enfeksiyon riski oluşur bebeğe ciddi zarar verir. Ya tatili ya bebiş planını ertelemeni tavsiye ederim

Gebeliginize bagli bence. Bazi insanlar kolay geciriyor bazi insanlarin ise cok agir mide bulantilari oluyor dusuk tehlikeleri oluyor o yuzden dinlenmeleri gerekebiliyor. Denize havuza girmek de bence de enfeksiyona neden olabilir. Ayrica bence de ilk 3 ay daha riskli dusuk ve enfeksiyon acisindan.

Siz de korunmayı bırakınca ilk ay kesinlikle hamile kalırım diye dusunenlerdenseniz düşünmeyin hayal kırıklığına uğrarsınız .bence madem gezi planınız var önce onu yapın içinizde kalmasın . Ayrıca hamile kalmadan nasıl bir süreç yasayacaginizi bilemezsiniz ben hamileligimi adete 5 gün kala öğrendim ve o günden bu güne şuan 9 haftalık hamileyim ağrım sancim hiç bitmedi kanama yaşadım. Vs vs .hamilelik kişiye özeldir herkesi farklı etkiler. Rabbim doğru zamanda sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip etsin inşallah

Siz de korunmayı bırakınca ilk ay kesinlikle hamile kalırım diye dusunenlerdenseniz düşünmeyin hayal kırıklığına uğrarsınız .bence madem gezi planınız var önce onu yapın içinizde kalmasın . Ayrıca hamile kalmadan nasıl bir süreç yasayacaginizi bilemezsiniz ben hamileligimi adete 5 gün kala öğrendim ve o günden bu güne şuan 9 haftalık hamileyim ağrım sancim hiç bitmedi kanama yaşadım. Vs vs .hamilelik kişiye özeldir herkesi farklı etkiler. Rabbim doğru zamanda sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip etsin inşallah
Ben de oyle sandim ve tam 2 yil bekledim 😍

Evet henüz tecrübesiz olduğum için sanki hemen olur gibi düşünüyorum ama yanılıyorum sanırım 😊 çok teşekkürler inşallah sorunsuz atlatırsınız bu süreci

Evet henüz tecrübesiz olduğum için sanki hemen olur gibi düşünüyorum ama yanılıyorum sanırım 😊 çok teşekkürler inşallah sorunsuz atlatırsınız bu süreci
Amin . teşekkür ederim. Şimdiden dr gidin kan değerlerinize hormonlariniza baktırın vajinal ultrasonla yumurtaliklariniza baktırın smear testi yaptırın bir sorun yoksa inşallah yoktur.o zaman tatil planlariniza göre ertelersinjz eğer bir sorun varsa da çözümüne bakarsınız

İlk 3 ay ilaç kullanımı bile önerilmiyor o sebeple olabildiğince sorunsuz, risksiz geçirilmeli bence.şimdiden Kapsamlı bir diş taraması, smear, 3 ay öncesinden folik asite başlama, kan sayımı, idrar vitamin değerleri taraması ve hatta unuttum adını kedi dışkısından ve iyi yıkanmamış sebze/meyveden geçen hastalığın testini yaptırabilirsiniz.
Nasipse olacaktır zaten.
Ben 5 sene doğum kontrol hapıyla korunup bıraktığım ay hamile kalmıştım.
2. Gebeliğimde de 2. Ayda hamile kalmıştım.

Benim hamileliklerimde bulantı, kusma, halsizlik olmamış lakin kan pıhtılaşması sebebiyle güneşe çıkmam ve bulunduğum şehirden uzağa gitmem yasaktı mesela, o sıcaklarda evde ayaklar leğende geçirmiştim.

İlk 3 ay gebelikte risk bulunmamış ise tatil yapmakta çok yorulmamak kaydı ile sorun yok. Ancak havuza girmek gibi enfeksiyon oluşturabilecek durumlardan kaçının. Deniz tatili olmasın. Ek olarak uzun araba yolculuğu yapmayın, uçak kullanın mesafe uzun ise

Öncelikle ilk 3 ay gebelik dikkat etmen gereken bir dönem düşük tehlikesi yüksek olan ve bebeğin gelişimi icin de önemli olan bir dönem ben 3. Ayıma giricem ilk ay hep yattim ama şimdi ayaklandim yine de dikkat ediyorum ayrica kişiden kişiye cok degisiyor kimisinin cok midesi bulanıyor ama benim rahat geçiyor hamile değilmişim gibi bir de hamile kalmadan 3 ay öncesinden folik asit kullanmayi ihmal etme bu çok önemli :anneadayı::anneadayı:

2-3 aylık hamileyken bulantılar yoğun oluyor ama herkeste aynı olmaz tabi yaşamayanda var ama eğer bulantı olursa o dönemde olur
Bana göre hamileliğin en rahat dönemi 4-5.ay
6.aydan sonra karın büyüdüğü için başka zorluklar oluyor insanın mecali kalmıyor zaten ama diyelimki 2-3 aylık hamilesiniz ve bulantınız yok eğer düşük tehlikeniz yoksa tatile çıkabilirsiniz tabi doktorunuza danışarak kendinizi fazla yormamak ve havuza girmemek koşuluyla...

Hamile iken gezmedik yer bırakmadım ilk üç ayım da 4 kez araba ile 10 saatlik yola gittim deniz havuz hepsine girdim çok şükür hiç birşey olmadı
Çok uzun yola gitmişsiniz, doktorlar o kadar uzun araba yolculuğunu önermiyor uçak öneriyor. Çok şükür sizde birşey olmamış ama herkesin gebeliği farklı bence önermeyin. Olmayacağının garantis yok

Havuz önerilmiyor.denize girebilirsiniz.islak mayoyla durmayin yeter.dis muayenesinden geçin.jinekologa gidip çocuk planımız olduğunu söyleyin.gerekli kan tahlillerini ister zaten .smear testi yaptırın.vajinal ultrason ile muayene olup hamilelige engel bir durum var mı ona bakın.
Ama hamilelik çok bireysel bir şey.kimisi 9 ayı yatarak geçirir,kimisi 9 ay her işini kendi yapar .
Benim şu ay hamile kalmam lazım diye de plan yapmayın.vucudunuzu strese sokmaktan başka bir işe yaramaz.ilk aydan kalan da var,i ki yıl bekleyen de.maddi manevi kendinizi hazır hissettiğinizde başlayın çalışmalara .
En doğru zamanda gelecektir brvwginiz

Ben 3 aylık hamileyken 4-5 saatlik yolculuğa çıkmıştım mide bulantısından mahvoldum benim bulantılarım çok olurdu zaten
Eşim sağolsun beni düşünmeden götürdü

Hepinize teşekkürler.Bir yandan annemle şuan aynı şehirdeyiz o yanımdayken çocuk olsun büyüteyim biraz diye düşünüyorum çünkü birkaç sene sonra eşimin memleketine tayin isteyeceğiz.Bir yandan da bu yaz rahat rahat tatil yapayım sonra inşallah nasipse hamile kalırım diye düşünüyorum çok kararsızım.Şimdi hamile kalma durumu olsa bebek tatilde 4 aylık falan olur o halde gezebilir miyim midem bulanır mı denizden falan mikrop kapar mıyım yolculuk yapabilir miyim hepsi soru işareti çok arada kaldım bilmiyorum.Bebek işini ertelesem Eylül gibi olsa o zaman da Doğum yaz tatiline geliyor ve Doğum izni yazın gidiyor napıcam bilmiyorum

Hepinize teşekkürler.Bir yandan annemle şuan aynı şehirdeyiz o yanımdayken çocuk olsun büyüteyim biraz diye düşünüyorum çünkü birkaç sene sonra eşimin memleketine tayin isteyeceğiz.Bir yandan da bu yaz rahat rahat tatil yapayım sonra inşallah nasipse hamile kalırım diye düşünüyorum çok kararsızım.Şimdi hamile kalma durumu olsa bebek tatilde 4 aylık falan olur o halde gezebilir miyim midem bulanır mı denizden falan mikrop kapar mıyım yolculuk yapabilir miyim hepsi soru işareti çok arada kaldım bilmiyorum.Bebek işini ertelesem Eylül gibi olsa o zaman da Doğum yaz tatiline geliyor ve Doğum izni yazın gidiyor napıcam bilmiyorum
Denizden mikrop kapmazsinuz hijyeninize dikkat ederseniz..
Bebeğin doğumu için de bu kadar ince plan yapmayın..hemen olur düşük yaparsınızdoktir en az 3 ay izin vermez gebeliğe ,şimdi olmaz 1 yıl sonra olur ,3 ay sonra olur ,erken doğar ....bir sürü olasılık var iste..önemli olan kendini maddi manevi anbelige hazır hissetmek.ilk hamileligim ilk aydan oldu .çok şaşırdım ben ama çevremde 8 ay,1 yıl,2 yıl gibi sürelerde çocuk için uğraşanlar oldu.yani demem o ki önemli olan kendinizi hazır hissettiğinizde çalışmalara başlayın .hemen olacağının bir garantisi yok.tatilin zehir olmasına gelince ben de hamilelik haberini aldifimda tatilim mahfildu diye düşündüm ama hiç de öyle olmadı.9 ayda 2 kere bulantim oldu sadece.hamile halimle ne tekne turu kaldı,ne dağ yürüyüşü ,ne Azmak çayı nin buz gibi suyu...

Hamilelik dusundugunuz gibi ya da planladiginiz gibi devam eden bir surec degil maalesef. İlk deneyenler hep oyle dusunuyor ama yaniliyorlar. Kendinizi ne zaman rahat hissederseniz o zaman baslayin, bu belki ilk ay belki 6 ay belki 1 yil olacak, bu elimizde olan bir sey degil. İnce hesap yapmayin, akisina birakin

Back