Hamile Arkadaşım ve Ben

Ay hamile tamam kusuyor da anlatmasi da ya gorgusuzlugunden ya hadsizliginden yani...

Acikcasi insanlarin abarttigini düşünuyorum. Sizacak kadar sarhos olsam bile tuvalete yetisirim. Otobuste falan olsam gerekirse geri yutarım afedersiniz ama milletin icinde kusmam çocuk gibi. Bir degil iki degil alışkanlık olmuş onda. Kusmasi mesele degil insanlardan hamile diye her turlu sabri inceligi bekliyor olmasi da cok sacma.

Kızlar yorumlarınza ihtiyacım var ve şuan kendimi kötü hissediyorum.

İş yerinde Oda arkadaşım hamile. ilk aylarında ve bu sebeple sürekli istifra ediyor. ve sürekli istifra ettiğini anlatıyor.
geçenlerde yemekhanede yemek yerken kusmuş tüm yemeği çıkardığını fln anlattı ya tamam dedim anlatma artık.
daha sonra başka bir kusmuk macerası yolda kustuğunu fln anlatıyo cebinden poşet varmış çıkarmış fln hemen.
neyse geçen gün de bizim oda kilitliymiş sabah kimse gelmemiş arkadaşım da anahtarla uğraşamamış o haliyle yan odaya geçmiş orası açıkmış orda kusmuş ve orda büyük bir abimiz var 50li yaşlarda o peçete fln vermiş poşet vermiş yardımcı olmuş bunu da anlattı.

bu sabah da odada kustu dursam ben de fena oluyorum hemen kaçtım hem de rahat yapsın dedim ne bileyim empati yaptım başkası yanımda olsa utanırdım hamilelik farklı bir durum ama.
daha sonra odaya tekrar geldim surat bir karış ya ne oldu dedim hemen kaçtın gittin bir peçete bile vermedin dedi. ya dedim rahatsız olursun diye çıktım dedim benim e midem bulanıyor demedim, diyemedim.

yani çok hassas biri değilim ama midem bulanıyo böyle durumlarda kahvaltı fln yapamıyorum şuan o oturdu yedi bir şeyler ben yapamıyorum midem kapandı.

yani yardım etmek isterdim tabiki ama yapamadım bencil biri değilimdir ama çok mu yanlış bir şey bu yaptığım kendimi kötü hissediyorum şuan.

NOT: şuan bu konuyla midenizi bulandırdıysam çok özür dilerim şuan yazarken ben bile kötü oluyorum :KK43:
anlattigi zaman yari saka yari ciddi 'ay tamam nolur ayrinti verme' desen..

Ben kusuntu hikayelerinden değilde.o ekşi kokusu.içinde parçacıkları olan görüntüsü benim midemi felaket bulandırıyor.mümkünse görmeyeyim,koklamayayım.isteyen istediği kadar yanımda anlatsın gözümde canlandırmıyorum sorun yok yani..

arkadaşının yaptığı tamamen dikkat çekme.. miden bulanıyorsa tuvalete gidersin, herhalde miden bulanır bulanmaz çıkartmazsın olduğun yere.. millet "ayyy ne zor geçiriyorsun" diyecek, konu açılacak ve o da durumundan bahsedecek falan falan falan.. ben senin yerinde olsam söylerim.. "hasta değilsin arkadaşım hamilesin" derdim..

Bu kadar mide bulantisi ve kusmaya ragmen
hala biseyler yiyorsa helal olsun :)

Bende cok bulanti yasadim ama hic bisey yiyemedim..

bu durum zevki bişey değil sizin yaptığınızda zevki bişey değil ikinizinde hassas noktası şuanlık :)

Iyiki hamilelik sadece 9 ay sürüyor, yani sonu yakın, zaten tüm hamilelik boyuncada böyle olmuyor, nerden baksan yine şanslısin. Şaka bir yana, haklısın ulu orta okadar anlatmasa, demekki kendisi çok rahat yada ilgi bekliyor.

Valla sen de bi insansin sen ona saygi duyuyosan o da sana duyacak. Anliyorum hamilelik vs boyle seyler yasayabilirsin ama ben kusmaya duyarli insanim katlanamiyorum bu konulari benim yanimda acmazsan kustugunda da benden yardim beklemezsen sevinirim de gec. Niye kahrini cekesin ki aile ferdin mi yani kim is arkadasi nihayetinde

Arkadasiniz gorgusuz ve saygisiz biri anlasilan. Hamilelik de hastalik da bu davranislara kilif olamaz. Kimse "ne diye istifra ediyor, niye bulantisi var" demiyor sonucta. Hamilelik diyoruz, anliyoruz. Ama ayip olan sey, kendisi tedbirli gezmeyip surekli ulu orta kusmasi, ayrintili bir sekilde kusmalarini anlatmasi... Bunlar cok itici ve hamilelikle de ilgisi yok, karakter meselesi. Kendi tedbirini almayip surekli idare edilmeyi bekliyor. Ayip yani. Aniden gelir, lavaboya yetisemezsin, yine amenna. Ama surekli boyleymis ve pek ortamdan cikmak gibi bir cabasi da yokmus. Allah size sabir versin. Hic cekemem ben boyle insanlari.

O arkadasi cok iyi anliyorum. Yazik ne kadar da zor bir durumda su anda. Kesinlikle elinde olmayan birsey ve her zaman, her yerde kusar. Ben neler cektim ahh, ben de o arkadas gibi kimlerin yaninda -istemeden- cikardim 4-5 ay boyunca. Surekli cebimde posetle gezdim, hic istemedigim halde herkesin evinde lavaboya kostum vs vs. Insan cok uzuluyor, yoruluyor, yipraniyor zaten, bir de milleti rahatsiz etme korkusu da eklenince iyice kotu oluyor. Surekli o halde olunca da insan bazen destek bekliyor, ne bileyim iki kelam guzel soz, teselli, ya da bir pecete vermek falan. Zaten psikoloji karisik, bir de hop diye bulantilar, kusmalar baslayinca insanin dunyasi alt ust oluyor. Idare edin arkadasinizi, inanin elinde degil, anlatmasi kotu bir durum belki de ama nazikce anlatmamasini rica edin bari.

Hamile diye şımartılmış kusmasını bile önplana çıkarıyo. Hamilelik mşde bulantılarını bilemicem ama yan odaya amcaya koşana kadar wcye de koşabilirdi değil mi? Benim midem çok hassas yemeği sindiremem kusarım reflüm var mide kapağım gevşek falan filan. İş yernde çok oldu. Kimsen haberi yok. Hamile diye kusmuğun reklam edilmesine gerek yok. Kendini nimetten saymasın. :)

X