Hamile Arkadaşım ve Ben

eşi de kendisi de çalışıyor manen yanındadır ama her dakika kusmuk nöbeti tutamaz heralde kocası da

Açıkça ve dürüstçe söylemek bazen en güzeli. Tamam hamilelik hassas bir süreç tamam hormon dengesi şaşmış durumda ancak karşısındaki kişilerin de etten kemikten insanlar olduğunu unutmuş gözüküyor oda arkadaşınız.

Yanınızda biri istifra ederken midenizin bulanması da iğrenmeniz de normal. Bu durumda ortamı terk ettiğiniz için suçlanamazsınız.

Arkadaşınız istifra maceralarını anlatmaya kalktığında "lütfen anlatma, detayları öğrenmek istemiyorum. İçim bulanıyor , rahatsız oluyorum " demek ayıp değil.

dedim anlatma tamam diye çok kez ama ciddiye almadı sanırım gülerek söyledim çünkü

yani empati yapayım desem o durumda ben olsam orda burda milletin içinde istifra etsem kötü hissederdim kendimi heralde insan olsun istemezdim yanımda beni görsünler fln bilmiyorum ki büyük konuşmak olmasın Rabbim affet

bütün hamileler hassastır dereceli olarak. ama yük taşıtmıyorlar ya anladıgım kadarıyla masa işlerindesiniz.gerektigi yerde öncelik verilicek tabiki özel oldugu hissettirilicek ama kusma konusunda pohpoha ne gerek varki.

Gerçek arkadaşsan,bu durumu bir kaç ay idare edebilirsin.O şu an senden daha kötü durumda.Sen lafına dayanamıyorsun o her an o olayı yaşıyor.

ilgi çekmek için hamilelği kullanan bir kadın.
kusabilir çok normal ağzını diktirecek değil ama bu kadar uluorta sağa sola saça saça kusmalar peşine bunu ballandıra ballandıra anlatmalar yok bir peçete vermedin tarzı olaylar çok komik ve saçma.
hiç de sevmem sağa sola nazlanan kadını, tipik kezban.

arkadaşının yapacağı tek şey poşet taşımak hamile diye her önüne geldiği yere kusma gibi bir durumu olamaz,o hamile ancak konu sahibi de kusma konusunda hassas.herkes birbirine saygılı olmak zorunda.

ilk msjımda da yazım benim de aynı ortamda çalıştığım arkadaşım 2 aylık hamile aşırı mide bulantıları var kızcağız poşetlerle bütünleşti resmen,ah ben hamileyim hepiniz benim hamilelik dertlerimi,kusmuğumu çekmek zorundasınız demiyor.

Anlamasını beklemişsiniz olmamış. Anlayışsız bir insan da değilsiniz sadece detay duymak istemiyorsunuz ki bu çok normal. Geçen gün otobüste fena oldum , istifra ettim demek başka detay vermek başka.

Net olun. Arkadaşım hassasiyetini anlıyorum ancak detayları bilmek istemiyorum çünkü sen anlatınca bende etkileniyorum demeyi seçin.

Gerçek arkadaşsan,bu durumu bir kaç ay idare edebilirsin.O şu an senden daha kötü durumda.Sen lafına dayanamıyorsun o her an o olayı yaşıyor.

idare etmekten kasıt nedir yanımda kusuyor keşke kusmasa niye kusuyor kusmasın demiyorum ki ben, hamileliktir olur böyle şeyler Allah kolaylıklar versin diyorum.
Bana gelip kusmuk maceralarını anlatırken midem kalka kalka dinlemeli miyim evet çok hoş iyiki kusmuşsun mu demeliyim size göre?
Böyle bir durum meydana geldi odada neden kustun mu dedim hayır demedim denmez de böyle bir şey sadece midem bulantı duramadım ve çıktım odadan o kadar.

evet ilgi bekliyor herkes üstüne titresin ilgilenilsin istiyor olabilir ben seve seve ilgilenirim ama annesi değilim eşi değilim kardeşi değilim şuan halen tavırlı mesela bilmiyorum yine ben yumuşatmaya çalışırım ortamı hassastır derim çünkü ama her konuda çok nazlıdır evet buna da katılıyorum yapısı öyle

herkes farklı bakıyor bu olaylara demekki şu yorumlardan bile anlaşılıyor herkesin bakışı farklı annesi ya da eşi gibi davranıp yanında durmamı ilgilenmemi bekledi bilmiyorum

Oopss orada dururum ben de. Çocuklarım kustuğunda bile temizleyemem. Eşim evdeyse o temizler yoksa mecburen yaparım ama ölürüm yani.

Ona da yazık elinde değil ama herkes kaldıramaz ve yanında olamaz. Surat asacak bir şey yok. Tedbirli gezsin.

Bir sakin ol istersen.Bir KASIT yok.Sen olaya hala kendi açından bakıyorsun.O insanın hamileliğinde verdiği güdülerle ve sanırım sürekli istifra ettiği için zor bir hamilelik geçiriyor,yoğun yaşadığı şeyi paylaşma amaçlı size anlatıyor.Belki farkında belki değil.Tahammül edemeyeek bir durumdaysan benim mide almıyor dersin.Ya da kırmak istemiyorsan canım,bence sürekli bahsedipte hatırlamam.Hatırladıkça miden daha çok bulanır dersin.
Kulakları çınlasın benim de canımın içi iş arkadaşım 3 ay zor hamilelik geçirdi.Kız ne kafayı kaldırabiliyordu ne wc den geri gelebiliyordu.Midesi dışına çıkmıştı.Biz ona üzülmekten kendi midemiz bulanır mı bulanmaz mı düşünemedik bile (ki ben çok hassasım mide konusunda) Şimdi dünyalar tatlısı bebişi oldu.O günleri gülerek anlatıyoruz.O da sağolsun benim ayağım krıldığında wc ye götürdü,sürgü bile verdi yatakta.

Dipnot:Konuşulmasına tahammül edemiyorsun ama cümle içerisinde de birden fazla yazarak kullanıyorsun.

Yani beni de tiksindirdiniz sag olun

Annem hemsire, kana , b,ka her seye alisik ama o da kusmuktan inanailmaz tiksiniyor. Her seye bakarim, temizlerim ama kusmuk asla diyor. Ben de acaip tiksiniyorum , siz haklisiniz. Igrendiginizi, duymak istemediginizi soyleyin bence. Hamileyse gitsin esine naz yapsin, siz onun nazini cekmek zorunda olan insanlardan degilsiniz ki.

Gitsin tuvalette kussun, bu nedir ya, uluorta kusmak nedir? Her seyin bir siniri var, hamileyse de hamile, insanlari tiksindirmeye ne hakki var?

herkes farklı bakıyor bu olaylara demekki şu yorumlardan bile anlaşılıyor herkesin bakışı farklı annesi ya da eşi gibi davranıp yanında durmamı ilgilenmemi bekledi bilmiyorum

ama böyle ilgilenmek zorunda değilsin kimsenin kusmuğunu dinlemek ve görmek durumunda değilsin.acaba sen hamile olup aynı şeyleri yaşasan o nasıl tepki verecek? yani bir poşet bir mendil taşımak ne kadar zor olabilir ki?

bende iki hamilelik geçirdim eşimin yanında bile midem bulansa lavaboya yetişirdim iğrenmesin diye.evet hamilelik özel bir süreç ama abartak kimseyi rahatsız etmeye gerek yok.ben sana hak verdim.

sağolun kızlar yanlış bir şey yapmadığım için sevindim ama arkadaşım üzüldüğü için de üzgünüm tabiki ama bi şekilde yumuşatıcam aramızı yanlış anlaşılmadan dolayı gergin olmak hiç sevdiğim bir şey değil.

Neden yanlış bişey yapasın? O arkadaşının kendi düşüncesizliği. Ben de hamileyim ama eşimin yanında bile yapmıyorum böyle şeyler, utanıyorum. Kadının problemi. Ayrıca kusmuk kokusuna da hiç dayanamam. Iyy midem bulandı. Açıkça söyle mide bulanıyor diye. Bulantı için hamile olma şartı yokki. Anlamazsa da salla gitsin. Sana mı güvenmiş hamile kalırken?

Abovvv valla ben de hamileyim mide bulanti derdim de var ama valla daha kotu oldum adim basi kusmuk bu neeee

Ay kiyamam cok sevimlisin konu sahibive de kesinlikle haklisin kusan insan kendi bile igrenir kaldi ki sen zaten kotu niyetli davranmamissin

Allah yardımcın olsun hamilelik gerçekten çok zor, bizim bir akrabamız da çok kusuyordu hamileyken millet yanından kaçar olmuştu zor tabi ama insanlarında midesi bulanıyor işte de gitsin.

Az aklı varsa anlar. Hamileyse hamile siz onun bu halini çekmek zorunda değilsiniz ayıp ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…