Hamaratlı hanımlar bakın

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.954
3.739
333
herkese merhaba , hayırlı ramazanlar kızlar annem evde, keçi sütünden peynir yaptı , gelin görün ki hepsi tıpkı lor peyniri gibi dağıldı , tahminimizce mayayı fazla koymuş, ben bu peyniri börek için değerlendirmek istiyorum acaba içine tuz ekleyip buzluğa mı atsam yada şaşırdım sizce nasıl değerlendirilir.not: peynir tuzsuz

Börek mantıklı hem buzlukta uzun süre saklanılması açısından yapabilirsiniz. Anlık misafirler için de kolaylık olur

Buzluğa koyacağın için farketmez ama hafif tuzlaman daha iyi olur her börek için ayrı ayrı paketle lazım oldukça çıkar hafif tuzlu olması cözdürüp direk börek içine atmanı sağlar

Evet tuzlaman lazım neden oldugunu bilmiyorum ama sanirim bozulmamasi için, anneannem hep öyle yapar:)

Buzluga atacaginiz peyniri tuzlamaniza gerek yok. O yapim ve disarida saklama asamasi icin. Tuzsuz oldugu icin dagilmis da olabilir. Cikardiginizda ic hazirlarken maydanoz baharat ve tuzunu atar karistirirsiniz.

bende bi kere yogurt yaparken süt kesilmişti aynı lor peyniri gibi olmustu süzgece aldım hafif sicakken tereyagi attim icine bi kasik bide tuzladim mis gibi yedik

herkese merhaba , hayırlı ramazanlar kızlar annem evde, keçi sütünden peynir yaptı , gelin görün ki hepsi tıpkı lor peyniri gibi dağıldı , tahminimizce mayayı fazla koymuş, ben bu peyniri börek için değerlendirmek istiyorum acaba içine tuz ekleyip buzluğa mı atsam yada şaşırdım sizce nasıl değerlendirilir.not: peynir tuzsuz
Buzluga koyacaksan tuza gerek yok,annen salamura mi yapmisti eger eger oyleyse tuzu olmadigi icin dağılmıştır.

:super:Salamura yapabilirsiniz.soğuk ya da sıcak sütte nasıl bir kesilme olduğunu bilmiyorum ancak yüksek bir yere asıp iyice suyu akıttıktan sonra bir tencerede kaya tuzuyla salamura hazırlayıp süzmek için kullandığınız kevgir ,süzgeç ya da temiz bir bez (tülbent gibi ince )ile sıkıştırıp tencereye koyarak su kaynamaya başladıktan bir kaç dakika sonra çıkartabilirsiniz.Daha dil peyniri ,kaşar vari bir peynir olur

Lor olarak kullanmak istiyorsanız salamura ne kadar soğuk olursa o kadar iyi .dondurup çözüldüğünde kumumsu bir yapı ortaya çıkabilir.Tabi seviyorsanız :)

yogurtla kestirdiyseniz lor peynir gibi oluyo buzluga atacaksaniz tuz sart degil

Mayayı çok koyduysa zehirler çöpe atın annemler sürekli yapıyor 50 lt bir kapak maya koyuyorlar

buzluga at hic bisi olmaz tuzlayip saklamana gerek yok tatlim

Back
X