• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamarat hanimlar sorum sizlere..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Ya kızlar ben çalışıyorum isten cikip eve geldigimde bir yildir çözüm bulamadigim bi problem im var. Mesela tavuk yapmak istiyorum ya . Ya onceki geceden buzluktan alip normal rafa koymam gerekiyorki esit oranda çözülsün. Yada mikrodalga ama o da içini cozene kadar disini pisiriyor. Bu seferde olmuyor. Hani yeni alirsiniz ya marketten eti tavugu oyle olsun istiyorum. Mesela bu aksam iftara ciger yapayim dedim. Dun pogaca filan yaparken cok cok yoruldum. Cigeri buzluktan cikarmayi unutmusum bugun gidecegim yine buz olacak. Ama ama ben napicam ben :(

Valla hamarat değilim bileydim seve seve yardım ederdim:21:

Okumuşken yazmadan geçmiyim dedim:29:

Ya kızlar ben çalışıyorum isten cikip eve geldigimde bir yildir çözüm bulamadigim bi problem im var. Mesela tavuk yapmak istiyorum ya . Ya onceki geceden buzluktan alip normal rafa koymam gerekiyorki esit oranda çözülsün. Yada mikrodalga ama o da içini cozene kadar disini pisiriyor. Bu seferde olmuyor. Hani yeni alirsiniz ya marketten eti tavugu oyle olsun istiyorum. Mesela bu aksam iftara ciger yapayim dedim. Dun pogaca filan yaparken cok cok yoruldum. Cigeri buzluktan cikarmayi unutmusum bugun gidecegim yine buz olacak. Ama ama ben napicam ben :(

BU sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Misal tavuk yapacaksak her seferinde yol üstünde marketten alıyoruz sonra yarısı yapılıyor yarısı kalıyor, hoop buzluğa. Sonra buzluk yarım parça tavulklarla doluyor. Akşama kesin evde olacağımızın garantisi olmadığından da sabhtan bir şey çıkaramıyorum her zaman. Bir çaresi varsa süper olur. Aslında bazı fırınların defrost özelliği varmış ama bizimkinde yok :(

hepimizin karşılaştığı bir sorun bu canım
dediğin gibi mikrodalga hele ki ciğerde hiç uygun olmayacak
yapılcak en iyi çözüm kaynar suyun içine oturtmak ve üzerini bir kapakla kapatmak
ortala 30 40 dk da çözülcektir
yani yinede beklemek zorundasın
:50::50::50::50:

buzluga koyarken az miktarlarda koy. cikarinca muslugun icine bir kap icine posetle beraber yerlestir. muslugun soguk tarafini ac. ip gibi aksin surekli. yani kap icindeki su ayni derecede kalacak. hafif cozulmeye basladiginda da cigerleri birbirinden ayir yikayip zamanin 1-2 saat zamanin varsa buz dolabina koy birbirine temas etmeyecek sekilde. yoksa da musluga devam.
ben boyle coZduruyorum acele olunca. musluk suyu cok iliksa olmaz tabi, bakteri olusabilir.

kullanmak için buzun tamamen çözülmesine gerek yok.buzu hafif oynasın,bıçakla kesilecek duruma gelsin,doğrayın yıkayın.hatta tavukları buzu çözülmeden de pişirebilirsiniz:34:

hepimizin karşılaştığı bir sorun bu canım
dediğin gibi mikrodalga hele ki ciğerde hiç uygun olmayacak
yapılcak en iyi çözüm kaynar suyun içine oturtmak ve üzerini bir kapakla kapatmak
ortala 30 40 dk da çözülcektir
yani yinede beklemek zorundasın
:50::50::50::50:

Ben bunu tavukta yapıyorum. Su hemen soğuyor, tavuğun da dış kısmı haşlanıyor. Ciğerde nasıl olur bilemedim.

Canım su kaynat posetle icine at on bes yirmindakika olmadan çözülür

ciğrenin doğranmış bi şekilde dolaptaysa bence direk tencereye atabilirsin:26:yada bikaç poşet üst üste geçirip bi kaba su koyup bekletebilirsin....

Aslında buzluktan çıkanı çözmeden direk pişirmeye tabi tutmak gerekir. Ama tavuk, ciğer gibi şeyler için önce yıkanması gerektiğinden dolayı ben de çözdürüyorum. Ancak acil bir durum olursa sıcak suda beklettikten sonra üst yüzey zaten çözüldüğünden yıkanabilir. Bu durumda kızartılır ya da pişirilebilir.
Ancak ben mikro dalga kullanama taraftarı değilim. Aldığıma da pişman oldum. Çözdürme dahil hiçbir işlem için kullanmıyorum. Sadece sert limonlarımı yumuşatıyorum mikro dalgada.

bizim mikrodalgada buz cozme ayarı var, dıger turlu yapınca pişiriyorda, buz cozmede 5 dk cevırınce sadece buzu cozuluyor, hiç ısınmıyor bıle.Ayarlarına bır baksanız vardır belki

Valla ben her buzluktan çıkan şeyı mikrodalganın kısık yada orta ayarında.eritiyorum biraz uzun sürüyo ama 5dakka yada 10dakkada erıyo ayrıca en basit mikrodalgada bile buz resimleri var yani eritme programı

Canım mikrodalgaya atacaksan uzun süreliğine çalıştırma üstü pişer.Ben ilk 1 dk dolmadan açıyorum mikrodalga kapağını tavuğu ters çeviriyorum.Kısa aralıklarla sürekli tavuğun duruşunu değiştir derisi falan pişmez.Ciğer çok kolay çözülür poşetiyle birlikte at sıcak suyun içine.Ama biz ciğeri günlük alırız benim bildiğim bekletilmez ciğer.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ciğer pişirmek istiyorsanız buzunun tam çözülmesine gerek yok eve gidince buzluktan çıkarın siz üstünüzü falan değiştirdikten sonra et tahtasını alın doğrayın,ben ciğeri buzluyken daha kolay doğuruyorum,aynı şey tavuk içinde geçerli buzunun tamamen çözülmesine gerek olmadan pişirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ciğer pişirmek istiyorsanız buzunun tam çözülmesine gerek yok eve gidince buzluktan çıkarın siz üstünüzü falan değiştirdikten sonra et tahtasını alın doğrayın,ben ciğeri buzluyken daha kolay doğuruyorum,aynı şey tavuk içinde geçerli buzunun tamamen çözülmesine gerek olmadan pişirebilirsiniz.

Benim buzluğum manyak sanırım. 15 dakika geçse bile hala taş gibi. Bıçakla falan kesilmez öyle. Ki denedik. Hatta eşim denedi.

Back