• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamam Böcekleri şelalesi ve 3 kişilik çekirdek ailem

Bibitmediniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2024
24
9
1
Bir çözümü yok derdimi duvara yazıyorum sadece..
kirada oturduğumuz evin üst katında (kendisi oturduğu evin sahibi ) çöp ev ,7 kamyon çöp boşalttı belediye ama adam hâlâ topluyor her delikten bize böcek geliyor . Şuan taşınma ihtimalim sıfır… 3 aylık bebeğim var o olmasa dışarda yatar kalkarım o derece .
Birçok jel kullandım , ilaçlamacı geldi ilaçladı normalde yazın çıkar ama kışın ortasında yine var .. araştırmadığım dua kalmadı haşereleri evden uzaklaştırmak için ama çözüm 0 .

Son düzenleme:
Bizde yapılıyor mu bilmiyorum, yurt dışında avukat tutup dava edebiliyorsunuz. Şikayetten korkmuyorsa tazminat para cezasından korkar ya da tedavi için hastaneye yatırılır belki. Ya da malesef para ayarlayıp başka eve çıkacaksınız. Ara sıra balkondan çöp atan veya daire girişine çöp koyan biri değil. Akıl hastası, yine toplar çünkü tedavi görmüyor. Yok mu ailesi akrabası?

Bir çözümü yok derdimi duvara yazıyorum sadece..
kirada oturduğumuz evin üst katında (kendisi oturduğu evin sahibi ) çöp ev ,7 kamyon çöp boşalttı belediye ama adam hâlâ topluyor her delikten bize böcek geliyor . Şuan taşınma ihtimalim sıfır… 3 aylık bebeğim var o olmasa dışarda yatar kalkarım o derece .
Birçok jel kullandım , ilaçlamacı geldi ilaçladı normalde yazın çıkar ama kışın ortasında yine var .. araştırmadığım dua kalmadı haşereleri evden uzaklaştırmak için. Kendime etmediğim beddua da kalmadı canımı Allah alsın diye ama çözüm 0 .
Canım kendine niye beddua ediyorsun . Zor bi durum Allah yardımcın olsun

Çok sıkıldım artık bebeğime çok üzülüyorum maddi manevi alt üst olmuş durumdayım
iyi de bebegine üzülüyorsun çözümün emen cocugun annesinin kendisini öldürmesi
bu mu yani? bocekten cocuga ne sanki ustune mi cikiyor isiriyor mu, evin icinde sizi igrendiren bir bocek sadece. cocuk zaten sizi emiyor, ne bocegin temas ettigi bir seyi yiyor ne bocegi görüyor. bebegin uzulecek durumu yok. annesinin bu hali - bozuk psikolojisi onu hamambocegi surusunden daha cok uzuyordur emin olabilirsin.
ayrica allaha dua edeceksen "imkanimiz olsun hayirlisiyla kolaylıkla yeni eve cikalim" diye dua et, niye öleyim diyorsun? bir arkadasim var..kocasi sorunlu. adam icin hep "zaten erken ölür, cok yasamaz, bunca sagliksiz beslenmeye kalp krizi geçirir" falan derdi bosanma muhabbeti olunca. sinirlenince de "gebersin kalp krizi gecirsin" falan derdi. adam genc yaşında cidden 2 kriz gecirdi 2 ayri operasyonlar gecirdi. yine en cok bu kiz uzuldu. bir de yasal olarak kriz gecirdiysen falan vardiyali mi çalışamıyormussun mesai hakkin mi olmuyormus bilmiyorum oyle bir sey oldu adamin is saati azaldi ve maas kesintisi oldu ekstralari gitti. yine olan kiza oldu yani. hala daha hic akıllanmadi cok basit sebeplerden, kaynanasina cocuguna kizinca falan "allahim kanser et beni, al canımı da kurtulayim" diye sacma sapan dualar edip duruyor. sirf bu huyu yuzunden kizdan soğudum.
dualarınız sozleriniz etkiler kaderinizi. böyle sacma dualar etmeyin lutfen. ustkat icin de esra erola show haber whatsapp ihbar hattına falan yazin, cimere , ilce sosyal hizmet merkezine sikayet edin oyle bir yol almaya calisjn

iyi de bebegine üzülüyorsun çözümün emen cocugun annesinin kendisini öldürmesi
bu mu yani? bocekten cocuga ne sanki ustune mi cikiyor isiriyor mu, evin icinde sizi igrendiren bir bocek sadece. cocuk zaten sizi emiyor, ne bocegin temas ettigi bir seyi yiyor ne bocegi görüyor. bebegin uzulecek durumu yok. annesinin bu hali - bozuk psikolojisi onu hamambocegi surusunden daha cok uzuyordur emin olabilirsin.
ayrica allaha dua edeceksen "imkanimiz olsun hayirlisiyla kolaylıkla yeni eve cikalim" diye dua et, niye öleyim diyorsun? bir arkadasim var..kocasi sorunlu. adam icin hep "zaten erken ölür, cok yasamaz, bunca sagliksiz beslenmeye kalp krizi geçirir" falan derdi bosanma muhabbeti olunca. sinirlenince de "gebersin kalp krizi gecirsin" falan derdi. adam genc yaşında cidden 2 kriz gecirdi 2 ayri operasyonlar gecirdi. yine en cok bu kiz uzuldu. bir de yasal olarak kriz gecirdiysen falan vardiyali mi çalışamıyormussun mesai hakkin mi olmuyormus bilmiyorum oyle bir sey oldu adamin is saati azaldi ve maas kesintisi oldu ekstralari gitti. yine olan kiza oldu yani. hala daha hic akıllanmadi cok basit sebeplerden, kaynanasina cocuguna kizinca falan "allahim kanser et beni, al canımı da kurtulayim" diye sacma sapan dualar edip duruyor. sirf bu huyu yuzunden kizdan soğudum.
dualarınız sozleriniz etkiler kaderinizi. böyle sacma dualar etmeyin lutfen. ustkat icin de esra erola show haber whatsapp ihbar hattına falan yazin, cimere , ilce sosyal hizmet merkezine sikayet edin oyle bir yol almaya calisjn
Söylediklerinizde haklısınız ama evet bebeğimin üstüne çıkıyor ısırmıyor ama yatakta var elbiseler arasında var ben çamaşır asıyorum mecbur bebeğin kıyafetleri yere düşüyor yerde zehir var o kadar zor ölen bir böceğin zehrinden bahsediyorum . Uzaktan bakınca herkes için kolay şikayet konusunda da hamam böcekleri istilasına uğrayan adanalı ailenin haberine bakın neler yaşadıklarının videosu var ve şikayetlerinin ne kadar kaale aldıklarını görürsnüz

Bizde yapılıyor mu bilmiyorum, yurt dışında avukat tutup dava edebiliyorsunuz. Şikayetten korkmuyorsa tazminat para cezasından korkar ya da tedavi için hastaneye yatırılır belki. Ya da malesef para ayarlayıp başka eve çıkacaksınız. Ara sıra balkondan çöp atan veya daire girişine çöp koyan biri değil. Akıl hastası, yine toplar çünkü tedavi görmüyor. Yok mu ailesi akrabası?
Para ayarlamaya çalışıyoruz ama biraz maddi açıdan zorluk çekiyoruz İstanbul dayız araştıracam inşallah hastaneye yatırılır bir çaresi olur.

Ben korkuyorum ama eşim evet öldürüp dışarı atıyor
o böcekleri evde öldürürseniz kurtulamazsınız.
çünku oldurdugunuz an ortama gozle goremeyeceginiz yuzlerce yumurtasini saciyor cogalmaya devam ediyor.
evinizi güzelce ilaçlatıp bir kaç gün sonra dip bucak çamaşır suyu ile silin her yeri ama her yeri öyle diyeyim.
Mesele eve gelmesi değil eve gelince nasıl mudahale ettiginiz

o böcekleri evde öldürürseniz kurtulamazsınız.
çünku oldurdugunuz an ortama gozle goremeyeceginiz yuzlerce yumurtasini saciyor cogalmaya devam ediyor.
evinizi güzelce ilaçlatıp bir kaç gün sonra dip bucak çamaşır suyu ile silin her yeri ama her yeri öyle diyeyim.
Mesele eve gelmesi değil eve gelince nasıl mudahale ettiginiz
Gerçekten mi ben bunu bilmiyordum eşim peçetenin içine alıp sıkıp öyle öldürüyor yine de yumurtalarını etrafa yayar mı ? Çamaşır suyu , sirke karbonat bunları sürekli kullanıp siliyorum . Yani şöyle söyliyim böcek olsa da olmasa da haftanın bir günü en az muhakkak silerim

Öncelikle o böcekler zehirlerden daha zararsızdır. Isırmaz, evinde böcek var diye de kimse hasta olmaz. Açıkta zehir bulundurmayın, tablet şeklinde ilaçlar var böcek içine giriyor yeni yiyip ölüyor. İçinde 6 tane var 2 paket alın köşelere, dolap altlarına buzdolabının arkasına, bebeğiniz ulaşamayacağı görünmeyen yerlere koyun.

Lütfen ezbere kafanıza göre ilaçlamayın. Dün okudum ilaçlamışlar sonra da evdeki ısıtma nedeniyle zehir buharlaşmış solumuşlar. Nerelerden geliyor böcekler, giderlerin hepsine kapak koyun. Pencerelere kalın izolasyon bantları koyun. Sokak kapısının altını kapatın. Takip edin çıktıkları yeri, gördüğünüz her deliğe silikon sıkın. İlaçlama çok riskli lütfen kendiniz yapmayın. Apartmanda başka dairelerde yok mu böcek şikayeti, toplanıp dilekçe veremiyor musunuz?

Gerçekten mi ben bunu bilmiyordum eşim peçetenin içine alıp sıkıp öyle öldürüyor yine de yumurtalarını etrafa yayar mı ? Çamaşır suyu , sirke karbonat bunları sürekli kullanıp siliyorum . Yani şöyle söyliyim böcek olsa da olmasa da haftanın bir günü en az muhakkak silerim
Bu bocekler en cok dolap kapaklarının menteselerine, kapi menteselerine vs yani bir insanın baktiginda aklina gelmeyecegi gozle gormeyecegi yerlere yumurtlarlar evde gezerken.
size bi ilac resmi atayim onu alip kapi menteselerinize vs pirinc tanesi kadar sıkın.
3 ayda birde ilaçlamanizi yapın hatta mumkunse binayida ilaclatin

Back