• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamam Böceği, Çekirge, Kurtçuk Üretip Satıyorlar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Antalyalı işadamları Selami Gökgöl ile Ünsal Yüksel, 10 yıldır çekirge, hamam böceği, morio kurdu, un kurdu ve cırcır böceği üretip satıyor.
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Antalyalı işadamları Selami Gökgöl ile Ünsal Yüksel, 10 yıldır Aksu İlçesi Kurşunlu Mahallesi'ndeki 5 dönüm üzerine kurulu 900 metrekarelik kapalı alanda çekirge, hamam böceği, morio kurdu, un kurdu ve cırcır böceği üretiyor.

TANESİ 25 KURUŞ İLE 10 LİRA ARASI

Tanesi 25 kuruş ile 10 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulan canlıların yüzde 90'ı canlı yem olarak iç piyasada tüketiliyor, yüzde 10'u da Almanya, Avusturya ve İsviçre'ye ihraç ediliyor.

HAFTADA 100 BİN ÇEKİRGE

Haftalık 100 bin çekirge üretim kapasitesine sahip olduklarını, bunun talebe göre artabildiğini belirten Selami Gökgöl, Hayvanat bahçeleri, akvaryum sahipleri, kedi, köpek ve vahşi hayvan sahipleri müşteri portföyümüz dedi.

HAMAM BÖCEĞİ DAHA KOLAY

Selami Gökgöl, hamam böceği üretiminin çekirgeye göre daha kolay olduğunu belirterek, kurtçukların daha çok, kuş besleyenler ve balıkçılara satıldığını; çekirge ve hamam böceğinin ise sürüngen, örümcek ve kedi, köpek gibi hayvanlar tarafından tüketildiğini söyledi.

http://www.milliyet.com.tr/hamam-bocegi-cekirge-kurtcuk-gundem-2210548/

Lağım faresi üretimi yapıldığını duymuştum, belediyeler ihale ile satın alıyormuş, kanalizasyon borularını açmak için :confused:

un kurdunu arada ben de üretiyorum rakip mi çıksam acebağğğ :KK53:
Babamda solucan üretirdi saksıda, annemde bu şeyleri besliyor yazık susuz kalırlar diye sulamış, solucanlar sabaha şişmiş olarak bulunca ağlayacaktı adam :KK48: hatta geçen yıl balkon dolabında kurtlanmış unu görünce sevinmişti garibim :KK51:
Bu arada babam elf yada trol falan değil :KK53:
Balık tutma hastası.. Tipik emeklilik boşluğu hobisi :KK51:

Babamda solucan üretirdi saksıda, annemde bu şeyleri besliyor yazık susuz kalırlar diye sulamış, solucanlar sabaha şişmiş olarak bulunca ağlayacaktı adam :KK48: hatta geçen yıl balkon dolabında kurtlanmış unu görünce sevinmişti garibim :KK51:
Bu arada babam elf yada trol falan değil :KK53:
Balık tutma hastası.. Tipik emeklilik boşluğu hobisi :KK51:

ahaha çok iyi ya :70: kurtçukları sulamak süper fikir ben olsam ben de susuz kalmasınlar diye verirdim :27: baban kendi kurtçuğunu evde kendi yapıyormuş çok mantıklı aslında, üretip satsanız zengin olursunuz tanesini 10 liradan :)

ahaha çok iyi ya :KK70: kurtçukları sulamak süper fikir ben olsam ben de susuz kalmasınlar diye verirdim :KK53: baban kendi kurtçuğunu evde kendi yapıyormuş çok mantıklı aslında, üretip satsanız zengin olursunuz tanesini 10 liradan :)
Bir kutusuna geçen yıl 25 tl verip alınca, annem kıyameti koparmıştı:KK48:
Gidip onun yerine balığı alaydın diye.. Bir de büyük sazan için toprak solucanlarını saksıya koyması çok iğrenç oluyordu be :KK34:
Çok kavgalar çıktı çook :KK53:

Bir kutusuna geçen yıl 25 tl verip alınca, annem kıyameti koparmıştı:KK48:
Gidip onun yerine balığı alaydın diye.. Bir de büyük sazan için toprak solucanlarını saksıya koyması çok iğrenç oluyordu be :KK34:
Çok kavgalar çıktı çook :KK53:

cidden çok karlı işmiş ama yaw :27: emeklilik kavgaları çok tatlı oluyor allahım başınızdan eksik etmesin :)

cidden çok karlı işmiş ama yaw :KK53: emeklilik kavgaları çok tatlı oluyor allahım başınızdan eksik etmesin :)
Ay şu emeklilik kavgalarını anneme sormak lazım.. Ömrümün kalanını bu yedi der hep :KK45:
Kadıncağız baban evde otursun ben işe giricem diye tutturdu, :KK48:
Parasızlıktan değil, babamdan yılmış artık, hergün bir icat diye, 96 dan beri ne çektik o balıkçılıktan..
Eşimle önceki sene çeşmeye tatile giderken beni götürmediniz diye bize tirip attı, orada balık tutacakmıştı :KK51:

Ayrıca adamın karısı huylanmıyordur acaba üstünde başında var mı diye
Ben haberi okurken bile huylandım da :)

Ayrıca adamın karısı huylanmıyordur acaba üstünde başında var mı diye
Ben haberi okurken bile huylandım da :)
Ay onları kutuda görünce bile insanın içi bi hoş oluyoro_O Bir çubukla dokununca çubuğa sarıyorlar.. Iykk düşündükçe nefret ediyorum:KK34:

İşin garip tarafı bu işte iyi para var.
Bir tanıdığım sülük işiyle uğraşıyordu.
Yani büyük konteynırlarla ihracat yapıyordu.Maddi anlamda da epeyce ihya oldular sülalecek :)
Tek sıkıntı yavru olarak ihraç ettikleri için limanda fazla kalınca büyüdükleri için ellerinde kalıyormuş :KK48:

Back