Halkla İlişkiler?

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
36
Merhaba benim bi sorum olacak .Ben halkla ilişkiler sertifikasi almak istiyorum , bulunduğum il de yok ama ankara varmış, kayit olmak istiyorum .Sorum şu bu sertifikayi alan var mi ? Resmi bi kurumda halkla ilişkiler , mezunu olursam kadrolu geçiş yapabileceğim ama o kadar vaktim yok 3 aylik sürede veriliyormuş meb onayli ? Alan var mı? Artik tek bi diploma malesef yetmiyor. Ve kendi gelecegimi kendim yaratmaliyim .Fikirlerinize ihtiyaçim var girecegim, kurum milli eğitimde

Halkla ilişkiler sertifikası tam olarak ne işe yarıyor? Ne imkanlar veriyor size?

ne mezunusun ? halkla ilişkiler sertifikası ne işe yarayacakmış ?

Canım konu hakkında bilgim yok ama 3 aylık eğitimle devlette kadrolu bi işe girebileceğini sanmıyorum. Yani eminmisin böyle olduğundan. Üniversitede buna yakın bi bölüm bitirdiysen belki olabilir eğitimin nedir?

Ay ben Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler mezunuyum adam akıllı iş bulamadım. Sınıf arkadaşlarımdan biri bar açtı geçen kendine diğeri de röprezant oldu. Daha lisans mezunları iş bulamıyor sertifikayla torpiliniz yoksa bir şey yapamazsınız kusura bakmayın. Mezunu çok iş az, ve alaylısı falan kel alaka bölümlerden gelen torpilliler de dolduruyor zaten o az sayıdaki işyerlerini.

Bu işçi bulma kurumunun MEB onaylı grafik tasarım kursuna giden arkadaşlarım da pek iş bulamadılar sertifaka pek işe yaramıyor sanırım. Çünkü reklam ajansları yaratıcı çalışmalar arıyoruz sanat eğitimi lazım o da kursiyerlerde yok diyorlarmış genelinde üniversitelerin grafik mezunlarını alıyorlarmış. Bizim o kursa giden arkadaşlardan bir ikisi ufak matbaada asgari ücrete başladılar.
İşin gerçeği biz halkla ilişkiler mezunları da ne yazık ki arayıştayız gördüğünüz gibi

Ben de 4 yıllık halkla ilişkiler mezunuyum da o yüzden merak ettim. Sertifika ne kadar, ne işe yarıyor diye.

Ben de 4 yıllık halkla ilişkiler mezunuyum da o yüzden merak ettim. Sertifika ne kadar, ne işe yarıyor diye.

Ya hiç sanmıyorum bir işe yarasın.
Benim gazetecilik mezunu arkadaşlarım mesela altmış kişilik sınıftan toplasan 3ü düzgün bilinen gazete veya ajansta çalışıyor kalanların yarısı yerel gazetede üç kuruşa çalışıyor. Bir kısmı kendi işini kurdu bir kısmı sigortacılıkta, bir kısmı evhanımı oldu falan. Halkla ilişkilerden yani bizden mezunlardan da iki üç kişi iyi yere geldi Allah için ama kalanı ben de dahil sürünüyoruz, radyo tv den mezun olup kendi işini yapan arkadaşım yine üç tane ancadır kalanı yine alakasız sektörlerde. Senelerce hepsi tvlerde radyolarda belki kadro alırız diye süründü stajyerlik adında kölelik etti beş kuruşsuz. Çoğu başaramadı da.
Yani komple iletişim fakültesinin halini bildiğimden bana pek işe yarar gibi gelmedi.. Hani Ankaradaki okullar yine bir nebze ismi olanlar onların hali böyleyse nerede sertifakayla iş...
İmkansız

Yok Edebiyat Öğretmenligi mezunuyum..Ama bu sertifikayida almak istiyorum.haklsiiniz

Yok Edebiyat Öğretmenligi mezunuyum..Ama bu sertifikayida almak istiyorum.haklsiiniz
Universite oku AÖF de 2 yıllık ve 4 yıllık bolumlere sınavsız yazilirsiniz 4 yıllık halkla ilişkiler var diye biliyorum ama yinede bakabilirsiniz.

Halkla ilişkiler sertifikasıyla bir iş düşunuyorsanız bence bu fikirden vazgeçin. İki yıllık halkli ilişkiler mezunuyum. Bu bölümde çalışma alanınız çağrı merkezi. Nedense bu bolumu bu hale getirdiler. 3 yıldır da işsizim.

Sanırım şansa göre değişiyor. Sınıf arkadaşlarım-alt/üst dönem arkadaşlarımın çoğu bizim alana yakın işlerde çalışıyor. Kimi şirketlerin halkla ilişkiler departmanlarında, kimi ajanslarda, kimi reklam ajanslarında, bazıları organizasyon işinde, bazıları da son sene formasyon aldı şimdi medya öğretmenliği yapıyor liselerde.
Bizim okulun şansı mı bilemedim.
Gazetecilik ve rts için dediğiniz doğru ama, gazetecilik ve rtsden çoğu arkadaşım zorlandı. HİT için o kadar zorluk çeken olmadı bizden.

Ama işin cılkını çıkardıkları doğru, önüne gelen kendine halkla ilişkilerci dediği için bölümü okuyanların bir esprisi kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…