Halk Otobüsünde Yangın Çıktı: 4 ölü

Safir Taht

“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
3 Şubat 2010
11.305
5.506
448
http://m.mynet.com/index.htm#http:/.../halk-otobusunde-yangin-cikti-4-olu-1373750-1

Son güncelleme: 27 Temmuz 2014 14:51
Halk otobüsünde yangın çıktı: 4 ölü

Tuzla'dan Topkapı istikametine gitmekte olan 500 T numaralı halk otobüsünde yangın çıktı.

İSTANBUL, (DHA) TEM otoyolu Kavacık mevkiinde Edirne istikametine giden özel halk otobüsü henüz bilinmeyen bir sebeple yol ortasında yandı. Yanan otobüste bulunan 4 kişi yanarak yaşamını yitirirken 15 kişi de yaralandı.

Olay saat 14.00 sıralarında TEM otoyolu Kavacık mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Edirne istikametine giden Zeynel Abidin Arslan'ın kullandığı 34 JL 8098 plakalı 500 T numaralı Tuzla-Topkapı arasında çalışan özel halk otobüsünün arka kısmında yangın çıktı. Dumanları farkeden sürücü Arslan otobüsü durdurmak istedi. Fakat otobüsün frenleri tutmayınca otobüs yol kenarındaki bariyerlere çarparak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Otobüs sürüklenirken arka kısımda başlayan yangının otobüsün içine sıçradığı öğrenildi. Bu sırada otobüste de peş peşe patlamalar meydana geldi.

KAPILAR TAM AÇILAMADI
Otobüs yol kenarındaki bariyerlere çarparak dururken bariyere yapışan kapılar tam olarak açılmadı. Bu sırada yolcular bazıları camlardan bazıları da yarım açılan kapılardan kendilerini dışarı attı. Seyir halinde olan diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralılar otobanda yol kenarına uzanıp ambulans bekledi. Olay yerine gelen ambulanstaki görevliler yaralılara ilk müdahaleyi yapıp Ümraniye Eğitim ve Araştırma ve Beykoz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beykoz'daki hastanede 5 yaralı olduğu, aralarında çocukların da bulunduğu bildirilrdi.

can pazarı yaşanmış resmen, umarım sorumlusu varsa cezasız kalmaz

Aynen:50: otobüslerin bakımı yapılmıyor çoğunlukla, bu otobüsü bilemem tabii bilmeden birşey söylemek ayıp olur ama İstanbul'daki minübüsler, doltak'lar (dolmuş taksi) dahil birçok ulaşım aracıyla yolculuk yaptım, otobüsleri de biliyorum çoğu toplu taşıma aracı eski model ve tam bir bakımdan geçmiyorlar, aracın kapısı göçer götürürler sanayi de xxx ustaya iki çekiçletir gelirler, eksoz düşer iple bağlarlar, bu sadece toplu taşıma araçlarına özgü değil, insanlar kullandıkları araçlara bile aynını yapıyorlar, motor yağ yakıyor eksozdan dumanlar çıkıyor adam inip bir bakmıyor bile.

Olan 4 kişiye olmuş, Allah rahmet eylesin:50:

otobüslerin bakımı yapılmıyor bakımı yapılmadığı gibi kontrolü de yapılmıyor. hele bu özel halk otobüsleri tam jaws. trafikte bir bunlardan uzak dururum bir ticari taksilerden.

zaten iett şöförleri memur gibi bir şey belediyeye bağlı çalışıyorlar. otobüsleri de kılık kıyafetleri de mesaileri de kontrol altında.

bunları kimse kontrol etmiyor. nefret ediyorum hepsinden. çok genelledim biliyorum ama kaç kez sıkıştırdılar beni kaza yapıyordum.

bir kez de fatih'te fevzipaşa'da yaşlı bir teyzeye çarpmıştı yine bunlar kadıncağız oracıkta vefat etmişti. daha ambulans yoktu ordan geçiyordum kadını öylece gördüm yerde kanlar içinde hala unutamam. allah rahmet eylesin.

bence halk otobüsleri ya kaldırılmalı ya da çok sık denetlenmeli. bu kazada yaşamını yitirenlere de rabbim rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin.

Back