halk eğitim

boncukgumus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
123
halk eğitimin açtığı kurslara gidip faydasını gören ve bu sayede iş bulabilen arkadaşlar var mı aranızda?

Ben gittim 2 sene cok faydasini gordum. Makina nakis,el nakisi ogrendim. Butun ceyizimi kendim yaptim. Piko ogretiyolar. Bi dukkan acabilirsin orda ogrendiklerinle. Ceyizlik seyler yaparsin. Piko,nevresim,mutfak takimi,yatak odasi dantel sarma teknikleri. Gercekten cok faydasini gorursun

evde de canım sıkılıyor aslında iyi olacak bana da ama öyle dantel işlerine pek becerim yoktur. çocuk gelişim falan olabilir mi acaba diye düşünüyorum

daha karar vermedim de çocuk bakımı falan olabilir diye düşündüm

meslek kurslarında değil ama halk eğitimde ingilizce öğretmenliği yaptım 3 yıl..
genç öğrencileri bilgisayar- muhasebe- ingilizceye sokmaya çalışırdık iş bulma şansı olması açısından..
iş bulma durumu kişisel bir durum ama sertifika alma şansınız varsa değerlendirin mutlaka..
sertifika çok önemli altın bilezik..
bir de birbirini tamamlayan alanlarda 2-3 sertifika ile çok daha kolaylaşır iş bulmanız diye düşünüyorum..

Ben de soru
Ben de soruyu tersyen sorayim.halk egitim merkezlerinde ingilizce öğretmeni olmak için İngilizce eğitim veren bi uni.den mezun olmak
yeterli mi ya da hangi şartlar var, şartların dışında referans/torpil sistemi çok mu fazla?

kuaförlük kurslarına katılıp sertifikayı aldıktan sonra kuaförde çalışabilen ya da kendi iş yerini açabilen kişilere rastladım,
bence faydası olacaktır size bu anlamda..
ancak işkur destekli kursları da tavsiye derim, kursun ardından iş imkanı ayarlayabildiklerini
ve kurs esnasında da ödeme yaptıklarını duydum
ayrıntılı bilgim yok, araştırın, bu merkezleri arayın bence
şansınız açık olsun..

ben Halk Eğitim bölümünde yüksek lisans yaparken staj için oradaydım. İngilizce öğretmeni ihtiyacı vardı.. kadrolular haftaiçi çalışıyor haftasonu ve akşamları için ücretli öğretmen almak istiyorlardı. İngilizce öğretmenliği formasyonum vardı. ilçeye diplomam formasyonum fotokopi yollandı, onay çıktı başladım.. tek ücretli ingilizceci bendim diğerleri kadrolu..
formasyon istiyorlar diye biliyorum bu yüzden ama formasyonsuz alınmış arkadaşlar da vardır belki.. ben çalıştığım kurumda rastlamadım..
halk eğitim merkezine gidip müdür yardımcısına cv bırakmanız yeterli.. ihtiyaç olunca alıyorlar..
güven vermeniz çok önemli, ücretli öğretmenler pat diye bırakıp gidebiliyorlar 100 tane yetişkin öğrenci açıkta kalıyor çok sorun çıkıyor.. bir de öğretmen yeterliliğine sahip olmak önemli.. ciddi yoğun ders programı var ve azıcık eksiğiniz olduğunda hemen "bu hocayı değiştirin" derler..

daha karar vermedim de çocuk bakımı falan olabilir diye düşündüm
Çocuk gelişimi kursuna katılıp sertifika alırsan,anaokullarında çalışabilirsin,öğretmenlik değil ama yardımcı ablalık oluyor.İş kura başvuru yapılıyor diye biliyorum.Sertifikayı aldıktan sonra.

Ya grckten öle mı yardmcı abla olunablymu bnd cocuk gelşmıne gtmek ıstyodum ck saolun

Ya grckten öle mı yardmcı abla olunablymu bnd cocuk gelşmıne gtmek ıstyodum ck saolun
Evet olunuyor diye duydum bir kaç tanıdığım sertifikası var,ve anaokulunda çalıştılar yardımcı olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…