Halit Ergenç'in oy pusulasında farklı damga krizi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42.837
Puanlar
898
Ünlü oyuncular Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çifti Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullandı. Ergenç’in, kabine girerken oy pusulasında bir damga fark etmesi kısa süreli bir krize yol açtı.
Sitene Ekle

İHA

Ünlü oyuncu Halit Ergenç oyunu kullanmak için oyuncu eşi Bergüzar Korel ile birlikte Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geldi. Kısa bir süre sıra bekleyen çift daha sonra oyunu kullandı. Oy pusulasını aldıktan sonra kabine giren Ergenç kısa süre sonra geri çıkarak oy pusulasının değiştirilmesini istedi. Kısa süreli bir krize yol açan pusulasında farklı bir damgadan ötürü Ergenç’in oy pusulası değiştirildi. Oy pusulası değiştirilen Ergenç daha sonra tekrar kabine girerek oyunu kullandı.

Oyunu kullanan Halit Ergenç “Ülkemiz için hayırlı olsun. İnşallah hayırlı olur. Neyse halkın iradesi o çıkacaktır” dedi.

Basın mensuplarının oy pusulasını değiştirmesine ilişkin soru üzerine Ergenç “Oy pusulasında bir damga izi gibi bir şey vardı. Dolayısıyla değiştirmek istedim” diye konuştu.

Ergenç’in eşi Bergüzar Korel ise “Görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Herkes oyunu kullansın” şeklinde konuştu. Öte yandan Oyuncu İlker Aksın da, Korel ve Ergenç çiftiyle aynı okulda oyunu kullandı.
http://www.milliyet.com.tr/halit-ergenc-in-oy-pusulasinda-gundem-2141095/

valla benim bakmak aklıma gelmedi baksam iyiymiş zarfa baktım sadece

Ben kabine girene kadar siradakileri beklerken pusulayi inceledim. Anormal bir sey yoktu.
Henüz oy kullanmayanlar icin bu haber iyi oldu. Kontrol edip kullanılması gerek.

Ben kabine girene kadar siradakileri beklerken pusulayi inceledim. Anormal bir sey yoktu.
Henüz oy kullanmayanlar icin bu haber iyi oldu. Kontrol edip kullanılması gerek.

aynen şuan içime kurt düştü benim de

pusulanın üstünde hiç bir işaret mühür vs olmaması gerekiyor, yeni oy kullanmaya gidecekler dikkat etsin

Geçen seçimde pusulalara damga vuran arkadaş bir kısmını atlamış nasıl olduysa. Oy kullanmaya gelen birisi fark etti durumu düzelttik kalanını ama önceki eksik damgalıları geçerli saymıştık. Problem çıkaran görevli olmadı ama olabilirdi de. Bu damga işi cidden sıkıntı kontrol etmek şart.

aynen şuan içime kurt düştü benim de
farkli bir durum olsa fark ederdin bence.
Geçen seçimde pusulalara damga vuran arkadaş bir kısmını atlamış nasıl olduysa. Oy kullanmaya gelen birisi fark etti durumu düzelttik kalanını ama önceki eksik damgalıları geçerli saymıştık. Problem çıkaran görevli olmadı ama olabilirdi de. Bu damga işi cidden sıkıntı kontrol etmek şart.
Nasil yani millet gelmeden damgayi vurmus yani pusulalara?

Son düzenleme:
Nasil yani millet gelmeden damgayi vurmus yani pusulalara? Gerci sasirmadim ama kim o akli evvel?

açmadım ki canım zaten dürüp veriyorlar ya pusula uzun olunca, benim o kullancağım parti de başlarda olunca, açmadan bastım geçtim... bakalım sandığı takip edicez, geçen seçimde etmiştik anormal bi durum olursa akşam fark ederiz, oylar benzer olur muhtemelen

pusulanın üstünde hiç bir işaret mühür vs olmaması gerekiyor, yeni oy kullanmaya gidecekler dikkat etsin
Hayır arkada mühür olmalı. Ilk iş pusulalar damgalanıyor
Nasil yani millet gelmeden damgayi vurmus yani pusulalara? Gerci sasirmadim ama kim o akli evvel?
Yok pusulanın arkasına oylama başlamadan mühür vuruluyor. Önce pusulalar sayılır sonra mühürlenip drftere yazılır öyle başlanır. Ama yanlışlıkla mühür basmayı unuttuğu pusulalar olmuş ard arda bi tomarı atlamış. Benim anlamadığım hiç mühür olmayacak diyenler nasıl oluyor uygulama farkı falan mı var ki?

Yok pusulanın arkasına oylama başlamadan mühür vuruluyor. Önce pusulalar sayılır sonra mühürlenip drftere yazılır öyle başlanır. Ama yanlışlıkla mühür basmayı unuttuğu pusulalar olmuş ard arda bi tomarı atlamış. Benim anlamadığım hiç mühür olmayacak diyenler nasıl oluyor uygulama farkı falan mı var ki?

ha öyle mi yanlış bilgi o zaman özür, tv de hiç bi işaret olmayacak denince...

açmadım ki canım zaten dürüp veriyorlar ya pusula uzun olunca, benim o kullancağım parti de başlarda olunca, açmadan bastım geçtim... bakalım sandığı takip edicez, geçen seçimde etmiştik anormal bi durum olursa akşam fark ederiz, oylar benzer olur muhtemelen
Evet bana da ikiye katlı verdiler. Ben onu actim inceledim ozenle katladim :KK53: kullandigim oy kismi zarfa gelecek şekilde. Bazen dagiliyor ya etrafa.

Ha anladim. Ben uyanıklık yapıp bir partiyi oylamis sandim.
Pardon ozaman.

Benim aklıma bu adam ünlü ya kime oy kullanıyor diye işaret koydukları geldi nedense.

Bu sever değişti mi bilemiyorum görevli değilim ama uygulama böyle benim bildiğim.
yok oy pusulasının arkasında da bir damga olması gerekiyor, yoksa o oy geçersiz sayılabilir. oy pusulasında başka hiçbir işaret olmamalı.
zarfınızın üzerinde de mührü kesinlikle denemeyin, fazla mühür olması o zarftaki oyun geçersiz sayılmasına neden olabilir.

Bir criminal çalışanı titizliğinde oy pusulamı ve zarfımı kontrol ettikten sonra bastığım mührün sağa sola yayılmaması için gerekli tedbirleri alıp zarfı sandığa besmelelerle attım, pusulaya ve zarfa iyi bakmak lazım, insanlık hali bir eksiği gediği vardır, gözden Kaçar.

Back