Halım keçeleşti, tüyleri birbirine yapıştı:(

Tuyann

Varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
145
35
298
İstanbul
Geçen sene kaşmir halının sibel modelinden aldım. 2 kez yıkamaya verdim. Her verdiğimde daha beter oldu. Sankii yıkadıkça eskidi. Ayak basılmayan yerler güzel. Ayak basılan yerlerde birbirine yapışma ve keçeleşme oldu. Çok üzülüyorum daha bir sene kullandım. Parama acıyorum. Ucuz birşeyde değildi. Ne yapmamı önerirsiniz? Eskisi gibi olmasa da en azından biraz düzelme olsun onada razıyım. Bugün kıyafet fırçasıyla fırçaladım. Pek bi düzelme olmadı eh işte. İnternette araştırdım madur olan bikaç kişi gördüm. Şikayet etmelerine rağmen firmadan ses çıkmamış. offf of paranla rezillik.

canım aynı sorun benimde başıma geldi ..bende geçenyıl merinosun ipek sahaggy halısından aldım hepsindede sanki ıslanmış yaşlanmış yapışmış görüntüsü oluştu..bende bir kere yıkamaya vermiştim çok kötü oldular ..shaggy aldığıma bin pişmanım..bende şikayet ettim ama hiç ses çıkmadı:47:

Halınızı yıkamaya vermişsiniz, belki uygun olmayan bir deterjan kullanmışlardır. Bildiğim kadarıyla halı yıkama fabrikaları halıyı yıpratan yöntemler kullanıyorlar. Yerinde makine ile yıkatmayı deneseniz bir de... İyi durulanmayan halılarda da keçeleşme oluyor.

bende uzun zamandır shaggy halı almayı çok istiyorum ama böyle yorumları okuyunca vazgeçiyorum. görüntüsü o kadar güzel ki insan dayanamıyor gerekten. kaşmir in sibel serisini çok beğenmiştim oysa. gerçekten bu kadar para say sonrada havaya atmış gibi bi işe yaramayan halı :2:
ya ben aslında halı yıkamacılara güvenemiyorum pek. yani hepsi değil tabi. ama bazıları sadece çok tazikli su fışkırtıyorlar çamaşir deterjanıyla yıkayan da var ve bilmediğimiz daha nice şeyler. o yüzden güvenilmeyen yere de halınızı yıkamaya vermenizi tavsiye etmem açıkcası.

halın naylon olduğu için keçeleşmiş olabilir yeni aldıysan aldığın yerle görüş
bende royalin halısını almıştım. hemen keçeleşti. fabrikası ile görüştüm naylon halı olduğu için keçeleşmiştir dediler. satan adam naylon dememişti. fabrika hemen değiştirdi. eğer halın naylon değil akrilik veya yün ise yıkamadan dolayı olabilir

Back
X