• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halılardan çıkan tüyler yardımmm!

Luckylover

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
1.402
689
123
merhaba arkadaşlar konuyu nereye açıcam pek bilemedim ama umarım yardımcı olursunuz
evimiz 2+1 110 m2 bi salonum bide yatak odam var halılarımın göz önünde olacagı
salon ve oturma odası bir oldugundan günlük kullanıma da uygun olsun sürekli halı değişmeyeyim dedim ve royal halıdan güzel bi halı sectim
nerdeyse hergün süpürmeme ragmen arkamı döndüğüm an tüy kalkıyor bu halının tüyleri nasıl geçicek her yer tüy
çok mu acemiyim acaba :1:

dostum ben evleneli bir yılı geçti. yıkattım,sildirdim falan ama fayda etmedi. bir yolunu bulursan Allahaşkına yazmadan geçme. umursamamaya başladım artık. gerçi eskisi gibi değil azaldı ama bitmedi yani. hav yüksekliği fazla herhalde...

bende yarın halıları silmeyi düşünüyodum iyi bari kendimi yormayayım boşuna
kafayı yerim ben bu tüylerle
umarım bulurum çaresini yazık bize yaaa :43:

Canım supurgenın ucunda basma dugmesı var ona bas supur butun tuylerı alıyor ve kısa zamanda hıc kalmıyorr

ben 8 aydır o tüylerle uğraşıyorum.
yada uğraşmıyorum 2. aydan sonra umursamamaya başladım:33:. ilk zamanlar tek bir halıyı süpürdüğümde süpürgenin kovası doluyordu. şimdi tüm evi süpürünce doluyor:) çok dert etme yani:)

yıkayınca geçer dediler bana ama daha yıkayamadım.

walla yarama tuz bastınız
2 yıl oldu hala geçmedi
kaç kere yıkattım tık yok
yine tüy yine tüy
en sonunda ince polar tarzı bi şey kestirttik mobilyalara uygun
onu üztüne serdim,kirlendikçe de makineye atıyorum
en azından gördükçe sinirim bozulmuyor:51:

Canım supurgenın ucunda basma dugmesı var ona bas supur butun tuylerı alıyor ve kısa zamanda hıc kalmıyorr

zaten hep öyle süpürüyorum o kadar çok tüy çıkıyor ki halının tamamını süpürmeden fırçayı temizliyorum umarım kısa zamanda geçer

ben 8 aydır o tüylerle uğraşıyorum.
yada uğraşmıyorum 2. aydan sonra umursamamaya başladım:33:. ilk zamanlar tek bir halıyı süpürdüğümde süpürgenin kovası doluyordu. şimdi tüm evi süpürünce doluyor:) çok dert etme yani:)

yıkayınca geçer dediler bana ama daha yıkayamadım.

benim daha 1 ay ya ondan bu kadar taktım sanırım =) bana da yıkatınca geçiyor dediler ama bilmiyorum
walla yarama tuz bastınız
2 yıl oldu hala geçmedi
kaç kere yıkattım tık yok
yine tüy yine tüy
en sonunda ince polar tarzı bi şey kestirttik mobilyalara uygun
onu üztüne serdim,kirlendikçe de makineye atıyorum
en azından gördükçe sinirim bozulmuyor:51:

eğer bu sorunu çözemezsem sanırım bende byle bişey yapıcam teşekkür ederim

evet yeni halılarda böyle bir problem oluyor benim uyguladığım yöntem bu problemi azalttı denemek isterseniz faydası olur diye düşünüyorum.
bir kovanın içine iki su bardağı elma sirkesi ve 5 -6 litre suyu karıştırın ve eski bir havluyla iyice ovalayarak silin suda tuyler birikecektir halınızın büyüklüğüne göre suyu değiştirin iş bittikten sonra dışarı çıkarın havalansın yada pencereleri açın bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayın ben 1 ayda haftada 1 kere silmek suretiyle kurtuldum inşallah sizdede işe yarar

evet yeni halılarda böyle bir problem oluyor benim uyguladığım yöntem bu problemi azalttı denemek isterseniz faydası olur diye düşünüyorum.
bir kovanın içine iki su bardağı elma sirkesi ve 5 -6 litre suyu karıştırın ve eski bir havluyla iyice ovalayarak silin suda tuyler birikecektir halınızın büyüklüğüne göre suyu değiştirin iş bittikten sonra dışarı çıkarın havalansın yada pencereleri açın bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayın ben 1 ayda haftada 1 kere silmek suretiyle kurtuldum inşallah sizdede işe yarar

tesekkür ederim verdiğiniz bilgi için.
ilk zamanlara oranla tüyler çok çok azaldı daha sermediğim halılar var ama bunu deneyebilirim teşekkür ediyorum..

benim de en büyük sorunum bu evde şu sıralar.
her yer yumak yumak tüy:))
süpürmekle de bitmiyor.
oturma odası ve koridor yolluklarımı yeniledim.dolayısı ile hepsinden çıkan tüyler canımı çok sıkıyor.
salonumdakiler bile bitmedi daha.8-9 ay oluyor.acaba yıkatmakta mı işe yaramıyor.
en iyisi ara ara silelim bari.

Sevgili bayanlar elinize çelik tencere kapağını alıyorsunuz
halının üstüne oturuyorsunuz :)
tencere kapağını halıya kapatıp daireler çizerek halının üzerinde çok bastırmadan döndürüyorsunuz.
Kapağı kaldırdığınızda bir bakıyorsunuz aaa o da ne ???
Hergün süpürmekle baş edemediğiniz o pamukcuklar kapağın altına toplanmış :)
Bunu boş kaldıkça yaparsanız kısa zaman sonra bişey kalmıyor.
Umarım işinize yarar

Son düzenleme:
bence en iyisi halı fırçası saç tarar gibi aşağı doğru çektirin fırçayı bütün tüyler geliyo

benim yeni aldığım halılaım da öyle.2 gün önce toz torbasız iyi bir süpürgeyle süpürdük.tek bir halıda bir hazne ağzına kadar doldu :53: bakalım birkaç gündür tüylenme yok ...

kızlar yün karışık halılar hep tüy döker benimde 1 senelik halım döke döke bitiremedi:1:

hayatım bende devardı o sıkıntı,ama ben fırçalamakta buldum.kovaya suyu dolduruyorum.halı fırçasını da alıyorum iyice fırçalıyorum.birde arkasından süpürürdüm ohhhh misssss.... dene faydasını görürsün sende

Back
X