halı temizliği

denizgozlum_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
28
3
86
İstanbul
slm arkadaşlar benim yatak odası halılarım la başım dertte altı deri üzeri peluş halılar var ya onlardan kullanan var mı aranız da temizliği nasıl yapılıyor halı yıkamaya verdim tüyleri iyice yapışmış evde halı yıkama makinesi ile yıkadık ondanda memnun kalmadım enson başka bir yıkamacı bunu evde kendiniz hacı şakir sabunla yıkayın dedi ama denemedim henüz ilk günkinden eser yok bütün tüyler yapıştı resmen yardım edin lütfen.

tüylerin yüksekliği ne kadar acaba?
koyun postu gibi uzun tüylülerden mi yoksa daha kısa peluşlardan mı?

benim salon yatakodası ve banyo halılarım peluş ama bir şikayetim olmadı,ama ben yıkamaya yollamadım hic. kendim makinede yıkadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısa peluş gibi olanlardan altıda deri kendim yıkadım derken halı yıkama makineniz mi var yoksa siliyormusunuz?

Evet Hali yikama makinesiyle bitkisel deterjanla yikadim tertemiz oldu ,tuyleride kabarik kabarik oldu.

Keske yikamaciya yollamasaydiniz onlarin sIkma makinesi COK hizli calisiyor ayrica kullandiklari kimyasal deterjan lar yapis yapis yapiyor.elinizde silseydiniz yinede COK iyi olurdu.

Sizin adiniza COK uzuldum AMA Artik yapacak birsey yok, elektrik supurgesi tuyleri kaldirmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
kendiniz elinizle önce bi silin arap sabunuyla fırcalayarak(halı fırçası edinin evde) ozaman yapışan tüylerde ayrılmış olur hem ikinci kez de hacışakirin sabunuyla yıkayın fırçalayarak.. ozaman eski haline dönecektir..keşke yıkamacıya vermeseydiniz.. onlar deterjan yerine bol kokulu yumusatıcı kullanıyorlar haliyle halılar temiz olmuyor birde nerede kuruttuklarıda önemli yol kenarı filansa halılar keçe gibi oluyor ozaman.. basıma geldi..artık hep evde yıkıyorum..

kesinlikle halı yıkama firmasına vermek daha mantıklı çünkü evde elektriğe suya harcadığım parayı firmaya veririm, yorulmamış olurum, zaten uygun fiyata yıkıyorlar ve tertemiz bi şekilde getiriyorlar

bu tarz halılar her makınada yıkanmaz yıkamaya da verılmez cunku onların sıkması bu turden halıları mahveder

yapacagınız cırpabılıyorsanız cırpın olmuyorsa fırcalayın ve daha sonra da
duru suyla sılıp halının kendı halıne gelmesını bekleyın sonrada ersag damladan bı kova ılk suyun ıcıne bı kapak koyup silin tuyler yapısmaz ve halı tertemız olur...

Back