• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halı seçiminde ipuçları

ulkeryildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
393
7
96
Ankara
Yeni ev aldık. Bu ara sürekli halı, perde vs araştırıyorum. Hem halı konusunda öğrendiklerimi paylaşayım hem de sizlerden fikir alayım istedim.

Halı seçerken kesinlikle polip, polyester türü malzemelerden seçmememiz gerekiyor. Bunlar saç kılı vs gibi pislikleri üzerinde topluyor, temizlemesi güç ve zaman içinde tüyleri sönerek çok eski bir görünüm kazanıyorlar. En kullanışlısı %100 yün ya da %100 akrilik. Yün tabii ki doğal olduğu için daha sağlıklı ama yıkanamıyor ve akriliğe göre lekeyi daha çok tutuyor. Bir de daha pahalı tabii. Akrilik olanlar lekeyi daha az tutuyor.

İlmek sayısı açısından da en ideali 600.000-1.000.000 arası olanlar. Bundan az olursa kalietsiz bir görüntüsü oluyor. Çok olursa da sağlam oluyor ama ayağınız bastığınızda çok sert bir halı oluyor. Bence 800.000 civarı en iyisi... Hav yüksekliği de orta karar olmalı. Alçak olursa yine sert halı oluyor, Çok yüksek olursa da zamanla sönüyor. Bir de halıya elinizi sürdüğünüzde tüy bırakıyorsa o kadar kaliteli bir halı demekmiş. Naylon halı tüy bırakmazmış...

Ben gri mor kombinasyonlu bir oturma odası yapmaya çalışıyorum. Koltuk, perde tamam. Ama istediğim halıyı bulamıyorum. Mor genelde shaggyde kullanılmış, ama küçük bebeğim var ve shaggy istemiyorum. Bildiğiniz gri ya da mor veya ikisi birlikte olan halı biliyor musunuz??? Tavsiyelerinizi bekliyorum....

Yeni ev aldık. Bu ara sürekli halı, perde vs araştırıyorum. Hem halı konusunda öğrendiklerimi paylaşayım hem de sizlerden fikir alayım istedim.

Halı seçerken kesinlikle polip, polyester türü malzemelerden seçmememiz gerekiyor. Bunlar saç kılı vs gibi pislikleri üzerinde topluyor, temizlemesi güç ve zaman içinde tüyleri sönerek çok eski bir görünüm kazanıyorlar. En kullanışlısı %100 yün ya da %100 akrilik. Yün tabii ki doğal olduğu için daha sağlıklı ama yıkanamıyor ve akriliğe göre lekeyi daha çok tutuyor. Bir de daha pahalı tabii. Akrilik olanlar lekeyi daha az tutuyor.

İlmek sayısı açısından da en ideali 600.000-1.000.000 arası olanlar. Bundan az olursa kalietsiz bir görüntüsü oluyor. Çok olursa da sağlam oluyor ama ayağınız bastığınızda çok sert bir halı oluyor. Bence 800.000 civarı en iyisi... Hav yüksekliği de orta karar olmalı. Alçak olursa yine sert halı oluyor, Çok yüksek olursa da zamanla sönüyor. Bir de halıya elinizi sürdüğünüzde tüy bırakıyorsa o kadar kaliteli bir halı demekmiş. Naylon halı tüy bırakmazmış...

Ben gri mor kombinasyonlu bir oturma odası yapmaya çalışıyorum. Koltuk, perde tamam. Ama istediğim halıyı bulamıyorum. Mor genelde shaggyde kullanılmış, ama küçük bebeğim var ve shaggy istemiyorum. Bildiğiniz gri ya da mor veya ikisi birlikte olan halı biliyor musunuz??? Tavsiyelerinizi bekliyorum....

aradığın kaliteyi sağlar mı bilmiyorum ama bende gri yada mor halı bakıyorum mutfağıma.shaggy lerden bende hoşlanmıyorum. atlantik halıda istediğim şekilde buldum. bakmanı tavsiye ederim.

bu aralar ben de halı araştırıyorum.istediğiniz gibi olurmu bilmem ama royalin bolero rölyef serisinde renkli halılar var birde koyunluda gördüm morlı kremliydi.bu arada kaşmirden uzak durun hatta çoooook uzağa kaçın derim benim ağzım yandıda:3:

bu aralar ben de halı araştırıyorum.istediğiniz gibi olurmu bilmem ama royalin bolero rölyef serisinde renkli halılar var birde koyunluda gördüm morlı kremliydi.bu arada kaşmirden uzak durun hatta çoooook uzağa kaçın derim benim ağzım yandıda:3:ha bu arada eviniz hayırlı uğurlu olsun eklerseniz seviniriz fotolarını

mor ve gri çok zor bir kombinasyon

ben mor ve beyazı bile çok zor buldum hatta tam beyaz bile olmadı krem oldu :)

karmen halı aldım bende bütün evime ve halılarımdan çok memnunum

oturma odam kahve tonlarında( odessa 1730)
oturma odası

salonum gri siyah ( tablo 8221)
salon

yatak odam krem ve mor(odessa 1482)

gümüşsuyndan bi halı aldık cok güzel simli vs görüntü harika ama kullanıslı mı acıkcası hayır.halı yün hav yüksekliği cok fazla yürüdük yürüdük söndü.halı alacaklara tasiyem hav yüksekliğine dikkat etsinle orta karar bşey olsun arkadaslar

Halı seçerken kesinlikle polip, polyester türü malzemelerden seçmememiz gerekiyor. Bunlar saç kılı vs gibi pislikleri üzerinde topluyor, temizlemesi güç ve zaman içinde tüyleri sönerek çok eski bir görünüm kazanıyorlar. En kullanışlısı 0 yün ya da 0 akrilik. Yün tabii ki doğal olduğu için daha sağlıklı ama yıkanamıyor ve akriliğe göre lekeyi daha çok tutuyor. Bir de daha pahalı tabii. Akrilik olanlar lekeyi daha az tutuyor.

merhaba ben çok önce merinostan (dinarsu) halı aldım klasik nepal serisi,çok memnunum,bi bakın isterseniz(daha önce halı,konsol bölümüne koymuştum resimleri),o zaman benim minik bebişim vardı(şimdi büyüdü),ve inanın ılık sıcağa yakın suda yıkadım halı defalarca:61: ne rengi gitti,ne de bozuldu,yumuşacik,baştan tüy bırakıyordu baya,her gün süpüryordum:1:,yün ne de olsa,ama kaliteli,ve çok memnunum:nazar:,leke yok,temizlanmesi rahat:nazar:

internet sitelerinde maalesef her firma hva yüksekliğini vermemiş ama görüntüden biraz belli ediyor kendini. peki orta yükseklil derken 13-14 mm çok mu az oluyor gerçi bir de 45-50 ler olunca 30 mm likler daha iyi sanırım ama zaten renk modelde sorun yaşıyoruz, off bir de bunları nasıl tutturacağız, mobilyadan zormuş halı işi:84:

Back
X