Selam kızanlarımm,
Ömür biter, dert bitmez.
Neden bu halalar bizleri hiç çekemez?
Kuzenlerim de annelerin etkisinde kalıp, bana tavır almış bir durumdalar.
Nikahım olur (sebepsiz) son dakika yabancının nikahı gibi gelir giderler. Kına olur yabancı gibi masada beş karış suratla otururlar.. Düğün desen aynı. Evime bir kere gelmemiştir şu bir sene içinde. Gel gelelim ki, son damlaya..
Ben taklitlerden nefret eden bir insanım. Hep ilk olsun tek bende olsun isterim. Huy çıkmaz napiyim? Bende böyleyim. Onlarda tam aksine. Zevksiz, beni taklit etmekle meşgul olan.. Neyim varsa gidip "aa bende alacaktım zaten" diyip koşarak almaya giden insanlardır. Dünürlerini benim eşimin ailesiyle kıyaslar, altın gramına kadar sorar anneme... Öyle birisidir.
(Kuzenimde bir ay sonra evleniyor. Evimin stilinide ne tesadüf aynısını yapmış, cinnet geçirdim duyduğumda ama yapcak bir şey yok. Evime gelmedi ama amcamın kızı fln geldi, sorup öğrenmişlerdir.)
Herneyse..
İki sene önce kuzenimle aramda birşey yokken, ondan bir ricada bulundum ve telefonumu faturalı yapmak istediğimi fakat benim pasaportumla olmadığını kendisinin üzerine yapıp ama benim banka hesabımdan tabii ki çekileceğini fln söyledim, Âllah var tereddütsüz kabul etti.
1 sene önce ben geri bu faturayı iptal ettirdim. Başka hat aldım kendime.. Nedense son ödeme yatmamış, katlanmışta katlanmış fatura.. Eğer ödenmezse siciline geçicek ve bir daha hat dahi alamicak pasaportuyla. Ama benim bundan haberim dahi yok. Mektuplar onun evine geliyor.. Bana son dakika haber veriliyor.
Halam annemi bir sinirle arıyor o sıra annemlerdeydim bende. Halam " bir insan bu kadar mı nefret eder kuzeninden, ben zaten istemiyordum yapmasını. İyilik yaramaz size..." Yağdırıyor anneme. Annem "benim kızım kasti yapmamıştır, bir sor önce ondan sonra yargıla" dedi. Yok neymiş sinir krizi geçirmiş yatamamış. Annem biraz merhametlidir karşısındaki ne derse birşey diyemez. Ben aldım telefonu, artık senelerce nasıl ne kadar biriktirdiysem.. "Sen ne biçim halasın ya? Senin kalbin kötüyse benimkide mi kötü. Senin kadar kıskanç birisini görmedim hayatı..." Annem aldı elimden konuşma yinede halandır o senin dedi. Sonra telefon kapatıldı. Babam geldi eve.. Annem ağlıyordu. Babam dayanamadı açtı halama telefonu ağzına geleni saydı. "İftira atma kızıma, ne istiyorsun sen yiğeninden ya artık yeter uğraşma kızımla'! " dedi. Kocası aldı telefonu, babama "ne istiyorsun OĞLUM? Dedi babamın sinirine sinir ekledi. Oğlummu? Diye devam etti konuşma. Taa ki telefonla tehditler yağdırana kadar birbirlerine aldım telefonu kapattım eniştemin suratına.
Annemin tansiyonu 200'e çıktı. Benim son ödemeden haberim bile yok ben öç alıyormuşum kızından. Günahımı aldı sağolsun.. Şimdi bu hafta nikahları iki hafta sonra düğünleri var.
Çevremin yarısı tabii ki gitme diyor. Diğer yarısı "kıskançlığından gelmedi derler, çekemedi derler. Meydan bırakma diyor".
Sizce? Aslında gidesim yok.. Ama millet ne der?
Not:
Şuan yazdıklarım, Aileme ve bana yaşattıklarının özetlerin özeti. Daha neler yapmadılar ki..
Son durum; ortak bir arkadaşına gitmiş halam çicek yaptırmış annemle barışmak istiyormuş. Olaylar dün olmuş annem, yüz vermemiş. Gitmiş..