• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hala kaka yapmadık

Hiçbir zararı olmaz annesi. Bir çay kaşığı ver gitsin. Kulak pamuğunuda zeytinyağına bula poposunda şöyle bir gezdir. İyi gelecektir.sengözlerimebaksanab

hiçbir sıkıntı yok kzızmın sadece anne sütü alıyo gazını çıkarıyo çıkartğı zamanda hafif kirletiyo bezini ama çok diil kilosoda uygun 3 saatee bir emiyor merken yutma sesini duyuyorum. küçük olduğu için zeytinyağı bişeye yaprmı diyee korktum emziğine bulaştırsammı yoksa kaşıklamı versem

kaksını yapamamış olsaydı sıkıntıdan ağlar dururdu canım.sen ver.hemen bi çay kaşığı ağzına.bide içinin rahat etmesini istiyorsan,dereceye bulaştır,hemen bi santim çok değil,poposuna sok.o eğer kakası varsa uyarır.
bir arkadaşımında senin gibiydi.3 güne bi yapıyordu ama bebek rahat olduğu için bi problem yok demiş dr.

teşeşkkür ederim zaten yapamzsa götürücez ama yapacak gibi.ben yine biraz vericem
bu arada bu yapmadığ günlerde kilo aldı sanki ağırlaştı

canım kabız olsa arkadaşların dediği gibi sızlanır ıkınır hatta ıkınmasını yüzünden anlardın ..ıkınırken yüzlerini sıkarlar..bebeği götürmeden sağlık ocağından ebelere sorabilirsin..onlar bilir canım..sıkma canını...düzelir..

mrb aynı sorunu yaşadım daha 3 günlükken hala ara ara yaşıyoruz 40 günlük olmamıza rağmen doktora götürdüm arkadaşların tavsiyelerini söyledi zeytinyağını kulak cubuğuna batırıp poposuna sokarak uyarmamı ve bi kaşık zeytinyağı içirmemi işe yarıyo bence denemelisin bide sık sık bacaklarıyla egzersiz yaptırıyorum karnınada masaj .. dün akşamda ilk defa fitil kullandım kullanmayı istemiyorum ama kıvrandığını görünce mecburen:( umarım düzelir hepimiizn bebişleri sağlıkla büyütürüz..

çok zormuş cocuk büyütmek birde yalnız olunca hiçbişey bilmeyince çok zor hepinize teşekkir ederim

hepinize çok teşekkür ederim bir çay kaşığı zeytinyağı verdim ve kızızm bir bez dolusu hatta çamaşırına geçeçek kadar yaptı

canim gecmis olsun o sorun bizde d evar normalmis.eger bebegin ikiniyor ama cisini yapmiyorsa kulak copunu yaga batir hafifce poposuna dokunduir o zaman yapiyor ben bu yontemi kullaniyorum dr um da yapabilirsin dedi..malesef 3 aylik olana kadar devam edermis bu kaka sorunu..

Anne sütü alan bebeklerde 3 gune kadar yapmama normalmıs sütü sonuna kadar kullanıyorlarmıs .Eger cocugunuz sıkıntılı ise önce cay kasıgı ile zeytinyagı verin bekleyin 2-3 saat icinde yapmaz ise kuru kayısıyı haslayın suyundan bir kac kasık verin ..bir diger alternatif ise armut suyu .Benim bebegimde de bu problem oldugundan doktorumun tavsiyesi ile bunları yaptım .Fitile yönelmeyin o en son care ,fitil alıskanlık yapmasın bebeklerinizde .Bol kakalı günler :)

armut suyu gerÇekten ıyı gelıyor bebeĞe vermek ıstemıyorsanız kendınız yıyebılısınız sÜtten geÇıyor bızzat kendım denedım bır gÜn Çok fazla devecı armudu yemıŞtım kızım o gÜn bÜtÜn gÜn kaka yapmıŞtı [/b]

benım oğlum 1 ay 6 gunluk ve 4 gundur kaka yapmadı. zeytinyağı verıyorum ama kusuyor. yutamıyor. poposunu ıslak pamukla uyardım ama işe yaramadı. poposuna sokmadım sadece etrafında gezdirdim. gazını çıkarıyo alttan ama kaka yok... ne yapabilirim

O günleri hiçç unutmuyorum, ahh ahh!!!
Benim için çok üzücü ve zor günlerdi doğum yaptığım ilk sıralar...
Aklıma getirdin birden... senağlama

Erken doğum yapmış olmam nedeniyle, oğlumun dışkılama sistemi gelişmemişti.
Nasıl olsun ki, daha iki kilocuk bebek :(

Ne emmeyi becebildi, ne kaka yapabilmeyi...
45 günlükken sütten kesildi. Gerçi sütüm de hiç olmamıştı şööyle adamakıllı...
Azdı anlayacağınız ve de yetmiyodu ... senağlama

Derken ilk haftadan sonra kaka yapamaz oldu; bir de öğrendik ki, dışkılama sistemi tam gelişmemiş.

Her gün, günde bir iki kere düzenli olarak poposunu uyarmamız gerekiyormuş..
Bize de doktor, termometrenin ucunu yağlayıp, hafif dokunuşlarla uyarmamızı söylemişti...

Tam 6 ay çektik böyle... Takii kas sistemi gelişinceye kadar. Şükür ki o günler geçti...

Ama eğer sen emziriyorsan, yediklerin dolayı kabızlık yaşıyor olabilir.
Biraz bağırsak sistemini harekete geçiren gıdalar yemeye dikkat et.
Ekmek, pirinç ve kuru gıdalardan çok sebze, meyve ve kuru kayısı falan yemeye çalış...
Geçecektir, merak etme inş... Gönlünü ferah tut...
a.s.

ya banada bi yardım edin yaa kızım yine kaka yapmadı saf zeytinyağı içirdim yok poposuna zeytinyağlı kulak çubuğu ile dokundum yok sıcak su ile banyo yaptırdım (tabi çok sıcak değildi) yine yok fitil verdim en son çare olarak çok az ufacık yaptı ama hala ıkınıyo kıpkırmızı oluyo ağlıyo offf daha ne yapabilirim yaaa

arkadaşım benim kız hala 3 günde bir yapıyo bazen 5 gün bile oluyo ben zeytınyağı vermiyorum artık popsunuda uyramıyorum yapacaksa yapıyo zaten yapmadığı günlerde bizim sancımuz ıkınmamız yok

ya kızlar bişey değil kendi haline bırakayım diyorum ama okadar çok ıkınıyo ve kıpkırmızı oluyorki çatlıcak diye korkuyorum..çok kötü yani mecburen fitili yarım olarak kesiyorum bide inceltip öyle veriyorumki canı yanmasın ama o zamanda çok az kaka yapıyo ayy napıcam yaaa

Back