- 10 Kasım 2022
- 46
- 28
- 32
- Konu Sahibi ikicocukveben
Merhaba arkadaşlar. Benim 3 ve 1 yaşında iki çocuğum var. Büyük olan erkek küçük kız. Eşimin ablası geçen hafta sünnet alışverşi yapmak için 1 hafta bana geldi ve zulüm gibi 1 hafta geçirdim. Görümcemin 3 çocuğu var. Yaşları 15-13-3. Küçük kızı ile benim oğlum arasında bir kaç ay var. Benim oğlum biraz çok konuşan, yaramaz, hareketli, dokunmayı seven ve arkadaşlarının elinden oyuncak almayı normal zanneden bir erkek çocuğu. Görümcemin kızı ise henüz anlaşılır şekilde konuşmuyor, her istediğini bağırarak yaptırmaya çalışan bir kız çocuğu. İlk gün Oğlum kızının elinden oyuncak aldı ben engelledim kızına geri verdim aralarında itişme oldu oğlumu uzaklaştırdım. O sırada AKRAN ZORBALIĞI başlamış oğlunda dedi. Kızdım bu yaşta akran zorbalığı olur mu, 3 yaş krizinde ve onun oyuncakları sonuçta paylaşmak istemiyor dedim. Sonra tekrar aynısı oldu kızına oyuncağı geri verip oğluma sulu bir oyun verdim. Daha sonra konusu açıldığında sen bu durumu alttan alıyorsun ama durum yanlış dedi. Benden oyuncakları elinden alması yanlış olabilir ve bu durumu öğrencek ben zaten müdahale ediyorum dedim. Daha sonra başka bir gün oğlum kızının ranzanın üst katına çıkmasına izin vermedi ayağını uzatıp geçme dedi. Ben oğlumu alıp geçmesine izin ver demek için giderken kızı kaydıraktan kaydı(düşme ve can acıması gibi bir durum yok) büyük oğluna ve benim oğluma bir bağırması vardı anlatamam. Bende tamam siz böyle yaparken ben oğluma kızamam dedim. Oğlunun yaptığı normal değil geçmesine izin vermedi dedi bende ne yapmamı istiyorsun psikiyatriye gidip ilaç mı verdireyim 3 yaşında çocuk oyun yaptığını zannediyor dedim. 2-3 ay önce hiperaktif olabilir kızımın sıfından biri öyleydi ilaç kullandı geçti gibi bir şey söyledi ve bende kızım. Olay sonrası Oğluma da hatanı anlayana kadar odanda dur dedim 5-10 dakika sonra özür dilettim. En son olay ise oğlumu ve onun oğlunu bakkala göndercektim kızıda gitmek istedi oğlum gelme dedi. O da No diye bağırmış oğlumda No deme demiş birbirlerini ittiler. Görümcen yanlarına gidip ne demek No deme de çocuk …ya No de deyip durumu kızıştırdı ve bende sinirlendim. Ne yapmaya çalışıyorsun çocuk onlar niye böyle yapıyorsun deyip kızdım. 1 yaşındaki kızımda ellerinden oyuncak alıyormuş oğlumdan öğreniyormuş, oğluma da ben öğretiyormuşum bunları söyledi. Ben iyice delirdim. Oğluma 1 yaşındayken şiddete meyilli sanırım demişti senin derdin ne niye ben durumu düzeltmeye çalışırken sen daha da bozmaya çalışıyorsun diye kızdım. Oğlumun kızının elinden oyuncak alığının farkındayım ve devamlı peşindeyim yapmasın diye kızı dokunumayı sevmediği için dokunmasın diye ama benim çocuğumunda ÇOCUK olduğu unutuluyor ve koca adam tepkileri bekleniyor. Çok kötü 1 hafta geçirdim ve size de anlatmak istediğim.