• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala dişlerini kestirmemiş olan ararştıranlar okusun

sonpismanlikneyeyarar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
56
4
36
İzmir
eğer hala dişlerini kestirmemiş karar aşamasında , araştırma yapanlar varsa. kesinlikle ve kesinlikle dişlerinizi kestirmeyin. ben de bu hatayı yaptım. 6 dişim zirkonyum oldu hem sapasağlam dı sıralanışı mükemmeldi çocukluktan gelen bi sarılık florozis vardı. en kötü sarılar bile hatta dişiniz kararmış bile olsa bunu dişçinin çok ince tıraşlayıp bounding veya yeni nesil maddelerle yapması çok kolay ama yapmıyorlar. çünkü bu işlem 1 diş için 60 tl ama doktor dişini keserse 500 tl. böyle bi sektör oluşmuş dişçiden aracıya laboranta malzemeciye kadar herkes kazansın. hem doktor 10 dk da dişi kesmektense neden 1 saat 1 dişe ince dolgu ile uğraşsın ? kesinlikle dişlerinizi kestirmeyin. yıllar içinde diş eti problemi olucak. alttaki diş hava alıyormu göremiyoruz. o gittimi herşey bittti. implant. lütfen sağlam dişlerinizi kestirmeyin. eğer kaza geçirdiniz dişleriniz kullanılamaz haldeyse son çare kaplama olmalı.

Aynen öyle, cok dogru bir tespit.
Ama hic bir dishekimi zoraki, hastasi istemedigi sürece saglikli disleri zirkon yapmak icin kesmez veya kücültmez.
Bencede her zaman ne olursa olsun dogal olsun. Önemli olan disleri düzenli fircalamak, özellikle gece uyumadan önce muhakkak disler fircalanip öyle yatmali.
Dis ipligi dislerin aralarini temizlemeli.
Saglikli olduktan sonra ister yamuk olsun disler veya sendeki gibi florozis olsa bile, hic bir sey yaptirmamali.

Belki haklısın bu konuda ama dediğin gibi diş traşlamasına 60 TL ücret isteyen hiçbir dişci görmedim ben canım..Benim 12 yıllık dişcim bile zirkonyum yaptırmamı söyledi diş kaybı olan yerler içinde implant ama onunda maliyeti yüksek olduğundan zirkonyumda karar kılındı kimse istemez gerçek dişlerini kestirmek ama bazen estetik görüntü için mecburuz buna ben şahsen kendi dişim diye sarı dişlerle dolaşmak istemem ne insanın kendine güveni kalıyor nede gülmek için bahanesi açıkcası ben çok memnunum son halimden ama imkanı olan varsa tabiki kestirmesin kendi dişlerini..

Çok bilgim yok ama estetik diş hekimliğinde kesmektense kompozit veya porselen lamine kaplamalar yapılıyor.. 5 yıl önce ön iki dişime yaptırdım..Ucunda hafif bir aşınma vardı..Şu an kendi dişim gibi ..Kimse anlamıyor kaplama olduğunu...

bakın ben zirkonyum yaptırdım üst 6 diş hiçbir sızısı ağrısı sorunu yok. ama hepimizin yaptığı yanlış şu : diş konuşmak ve yemek üzere yaratılmış. biz ise güzel görünsün diye bize hediye edilmiş olan bu organları ( dişte bir organdır tıpkı parmaklar gibi ) kestirip söktürüp yerine yapay şeyler yaptırıyoruz. konuşma fonksiyonundan ve yeme fonksiyonundan ve en önemlisi dişin hissiyatından verip yerine güzel görünen porselenler alıyoruz. hepside 5 gr harcı kalıba fırına koyup insan ağzına yapıştırılan şeyler. zamanla düzelir diyolar ama zamanla düzelmiyor sadece insan alışıyor eskisi kadar rahat konuşmamaya rahat yememeye alışıyor zamanla. aldığımız şey güzel görüntü . verdiğimiz şeyler : binlerce tl , rahat konuşma , ısırma , yeme en önemlisi dişin ömrünü kısaltıyoruz asla yapma dişler 30 40 yıl gitmez dişlerimize çok erken veda edeceğiz.

bu hatayı yapmamış olan hiç kimse bu yola başvurmasın % 50 si bile yerinden duran bir dişi tedavi tamir e decek teknoloji - malzeme ülkemizde fazlasıyla mevcut ama diş teknisyenleri ve firmalar insanların dişlerini porselen yapmak istiyor.

eğer hala dişlerini kestirmemiş karar aşamasında , araştırma yapanlar varsa. kesinlikle ve kesinlikle dişlerinizi kestirmeyin. ben de bu hatayı yaptım. 6 dişim zirkonyum oldu hem sapasağlam dı sıralanışı mükemmeldi çocukluktan gelen bi sarılık florozis vardı. en kötü sarılar bile hatta dişiniz kararmış bile olsa bunu dişçinin çok ince tıraşlayıp bounding veya yeni nesil maddelerle yapması çok kolay ama yapmıyorlar. çünkü bu işlem 1 diş için 60 tl ama doktor dişini keserse 500 tl. böyle bi sektör oluşmuş dişçiden aracıya laboranta malzemeciye kadar herkes kazansın. hem doktor 10 dk da dişi kesmektense neden 1 saat 1 dişe ince dolgu ile uğraşsın ? kesinlikle dişlerinizi kestirmeyin. yıllar içinde diş eti problemi olucak. alttaki diş hava alıyormu göremiyoruz. o gittimi herşey bittti. implant. lütfen sağlam dişlerinizi kestirmeyin. eğer kaza geçirdiniz dişleriniz kullanılamaz haldeyse son çare kaplama olmalı.

evet kaza sonucu ön dişimi kaybettim bebekken ve yerine gelen diş lekeli geldi susam tanesi kadardı ama 13 yıl önce bu lekeden kurtulmak istedim o zamanlar bahsettiğiniz yöntemeler var mıydı bilmiyorum. kanal tedavisi yapıp dişimi neredeyse pirinç tanesinden daha küçük bi hale getirip porselen kapladılar. pek sorun yaşamadım ama 13 yıl sonra maalesef porselen içerinde dişimle birlikte kırıldı. şimdi ne yaptırsam diye araştırıp duruyorum. keşke o leke kalsaydı dişimde :2:

Back