Haksız mıyım?

baharyelii

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
297
302
Herkese Merhaba,

Bu konuyu açtıgıma inanmıyorum öncelikle ama bıktım. 2 aylık evliyim. Eşim her gün birlikte olmak istiyor ve bu durum beni inanılmaz yıprattı. Bazı arkadaşlar ''kocamı övün'' diye konuyu açtıgımı düşünebilir ama gerçekten öyle bir niyetim yok. :)

İkimiz de çalışıyoruz. Eve geldiğimde pilim bitmiş oluyor, yemekten sonra koltukta uyuyakalıyorum bazen, o derece yoruluyorum. Henüz hem evlilik, hem ev işleri, hem de iş için uzayan yol mesafeme tam alışamadıgım için enerjim kalmıyor. Tabii ki haftada 3-4 gün bir şeyler olabilir buna asla bir şey demiyorum ama her gün her gün istemesi beni itiyor, cinsellikten soğudum resmen.

Bazen derin uykumdan uyandırıyor(deliriyorum), bazen 1 saatlik uykumdan uyandırıyor. En gıcık yanı ben uykuya dalmadan önce kendisi tv izliyor, ne bileyim oyun oynuyor, kendine zaman ayırıyor o süre zarfını değerlendirmiyor. Ne zaman ki benim uykum geliyor, o zaman kıymete biniyorum ve uykumdan uyandırıldıgım zaman hiç istemediğim bir insana dönüşüyorum, sinir krizi moduna gireceğim neredeyse o an.

Bu durumun aramızdaki uyumu ve çekiciliği öldürmesini istemiyorum, tecrübelerinize ihtiyacım var. :KK43:

Ev işlerinde seninle esit sorumluluk aliyor mu?
Yoksa size evlilik tonla kulfet ve sorumluluk getirmisken o aynı hayatına akşamları yatakta bir kadın eklenmiş haliyle devam mı ediyor?
Sizin yorumlarınızı cok beğeniyorum öncelikle.

Bu nokta da bizim için sıkıntı. Evlenmeden önce eşit sorumluluk alacağımızı konuştuk. Kendisi daha önce ailesinden ayrı yaşadıgı için ev işlerinde benden daha yetenekli, ben hep ailemle yaşadım. Evlendikten sonra; ''Alışman için şu an sana çok yardımcı olmuyorum. Alış, kendine düzen oluştur o zaman birlikte yapmaya başlayalım.'' dedi. Bu konu aramızda ayrı bir kriz zaten.

Yani evet hem sorumlulukların büyük bir kısmı bende hem de her gece hazırlanmış bir kadın bekliyor.

Evlendikten sonra; ''Alışman için şu an sana çok yardımcı olmuyorum. Alış, kendine düzen oluştur o zaman birlikte yapmaya başlayalım.'' dedi.
Çocuk mu kandırıyor yoksa sizi salak mı sanıyor? Ben alışırım merak etme sen deyin.

Bu nokta da bizim için sıkıntı. Evlenmeden önce eşit sorumluluk alacağımızı konuştuk. Kendisi daha önce ailesinden ayrı yaşadıgı için ev işlerinde benden daha yetenekli, ben hep ailemle yaşadım. Evlendikten sonra; ''Alışman için şu an sana çok yardımcı olmuyorum. Alış, kendine düzen oluştur o zaman birlikte yapmaya başlayalım.'' dedi. Bu konu aramızda ayrı bir kriz zaten.
Yani evet hem sorumlulukların büyük bir kısmı bende hem de her gece hazırlanmış bir kadın bekliyor.
yardım etmemesi gerektiğini açık açık söyleyin alış ne demek o da alışsın. öncelikle ev işi ortaktır bu algıyı onda yıkmaya çalışın. ikiniz de çalışıyorsunuz.
diğer konuya gelince benim de erkek arkadaşım böyle gece uyandırıyor öperek dokunarak çoğu zaman ilişkiye giriyorum. ama bazen sinirimi bozuyor. 2. 3. hatta 4. bile istediği oluyor. bazı günler tüm gün yatakta çıkmıyoruz. iyi güzel de sıkıyor bir yerden sonra. ben seks yapmadığım zamanda da bana ceza veriyorsun seks ile diyor. reddetmek değil de sarılıp uyuyalım yorgunum diyin devam ederse başka zamana artık diyin. net olun.

E tepkinizi gösteriyorsanız neden hala yalnızsınız bu konuda? O da evde çalışsın bakalım dermanı kalıyor mu her gün sevişmeye. Paşama bak, köylü kurnazı.
Hayatta her tepki gösterdiğimiz durumu çabucak çözemiyoruz maalesef. Mesela yemekten sonra ben koltukta uyuyakalmısım, yemek masası oldugu gibi duruyor. Toplamamış, bir de üzerine beni uyandırmaya çalışıyor. Deliriyorum. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum iki aylık evlilikte bunları yaşamak gerçekten kırıcı.

O zaman eşinizin ayıbi.
Yeni evlendiginde yapmayan yıllar geçip bu düzene alışınca hiç yapmaz.
Hayat eşinize güzel heralde. Su an eskisinden daha az yoruluyor, eskisjnden daha çeşit yemek yiyor, aynı mesaiye gitmesine rağmen evine belki iki katı para giriyor ve her akşam koynunda bir kadın var.
Dünyada cennet bu adama yani.
Su evliliğin size katkısı ne?
Aile evinde yediğiniz önünüzde yemediginiz arkanizdaydi şimdi köle gibi koca evi siz çekip ceviriyorsunuz, sanki ergen annesiymissiniz gibi TV izleyip yayılan adamı caylayip duruyorsunuz.
Aile evinde işiniz yakınken şimdi saatleriniz yollarda geciyor.
Aile evinde paranız size Aitken şimdi evin giderine kirasina vs bölünüyor, cebinize çok daha az para giriyor
Aile evindeyken sevgilinizle keyifli bir iliskiniz varken su an onun halinden tavrından dolayı uyuz oluyorsunuz
Yetmiyor bir de arzunuz isteğiniz olmadığı halde sırf evli olduğunuz için istemediginiz birlikteliklere zorlaniyorsunuz.
Bu ne ya?
Ben de yatak ilişkisini seven biriyimdir ama paralı seks işçisi gibi istemediğim zaman sırf nikah akdim var/ sırf sevgilim var diye istemediğim birlikteliğe asla girmek istemem.

Bence isyan bayragini sallandırin. Adam farkina varsın sizin mutlu olmak için evlendiginizi ama salak salak halleri yüzünden mutsuz olduğunuzu.

Hayatta her tepki gösterdiğimiz durumu çabucak çözemiyoruz maalesef. Mesela yemekten sonra ben koltukta uyuyakalmısım, yemek masası oldugu gibi duruyor. Toplamamış, bir de üzerine beni uyandırmaya çalışıyor. Deliriyorum. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum iki aylık evlilikte bunları yaşamak gerçekten kırıcı.
Öyleyse eşinizin anlayacağı dilden tepki göstermelisiniz. Daha yolun başındayken tavrınızı net koyun ki alışmasın rahata.

Yediği önünde yemediği ardında hersey önüne hazır geliyor bide gönlü hoş oluyor bu adamdan memnunu yoktur. Hayat müşterektir ,her konuda sizin yardımcınız olması gerekiyor sizde çalışıyorsunuz. Üstelik sizle sohbet etmek yerine oyun oynaması, tv zlemesi de çok saçma. İş bölümü yapsanız birlikte geçirecek vakit bulabilirsiniz. Kesinlikle ciddi bir şekilde konuşmanız gerekiyor

Daha ilk zamanlar bu kadar bunaltıcı olması çok yorucu sizin açınızdan,
yazdıklarınız benimle çok uyuyor yol kısmı ve ev işi kısmı sadece :)

Güzelce konuşmayı denediniz mi eve yorgun gelip ev işleri vs uğraşıp aklım yatakta olmuyor vs diye, azıcık empati kursunlar yazık bu kadınlara

Peki bu durumu eşine anlattın mı? Ya durumunu , çok yorulduğunu anlayışlı olmasını.

Herkese Merhaba,

Bu konuyu açtıgıma inanmıyorum öncelikle ama bıktım. 2 aylık evliyim. Eşim her gün birlikte olmak istiyor ve bu durum beni inanılmaz yıprattı. Bazı arkadaşlar ''kocamı övün'' diye konuyu açtıgımı düşünebilir ama gerçekten öyle bir niyetim yok. :)

İkimiz de çalışıyoruz. Eve geldiğimde pilim bitmiş oluyor, yemekten sonra koltukta uyuyakalıyorum bazen, o derece yoruluyorum. Henüz hem evlilik, hem ev işleri, hem de iş için uzayan yol mesafeme tam alışamadıgım için enerjim kalmıyor. Tabii ki haftada 3-4 gün bir şeyler olabilir buna asla bir şey demiyorum ama her gün her gün istemesi beni itiyor, cinsellikten soğudum resmen.

Bazen derin uykumdan uyandırıyor(deliriyorum), bazen 1 saatlik uykumdan uyandırıyor. En gıcık yanı ben uykuya dalmadan önce kendisi tv izliyor, ne bileyim oyun oynuyor, kendine zaman ayırıyor o süre zarfını değerlendirmiyor. Ne zaman ki benim uykum geliyor, o zaman kıymete biniyorum ve uykumdan uyandırıldıgım zaman hiç istemediğim bir insana dönüşüyorum, sinir krizi moduna gireceğim neredeyse o an.

Bu durumun aramızdaki uyumu ve çekiciliği öldürmesini istemiyorum, tecrübelerinize ihtiyacım var. :KK43:
Bunu onunla konuşun birlikte olacaksan benim uyumami bekleme TV ya da diğer şeylerin süresinden feragat et çünkü uyku sersemi ben hazır olamıyorum.

Peki bu durumu eşine anlattın mı? Ya durumunu , çok yorulduğunu anlayışlı olmasını.
Konuştum tabii ki ilk günlerden itibaren. Geçen haftadan bu haftaya biraz düzelme oldu. Ev işlerine biraz biraz yardımcı olmaya başladı son günlerde ama beni uyandırma çabaları yine de bazen devam ediyor. En azından biraz ilerleme var.

Bunu onunla konuşun birlikte olacaksan benim uyumami bekleme TV ya da diğer şeylerin süresinden feragat et çünkü uyku sersemi ben hazır olamıyorum.
Evet konuştum ilk baştan beri aynı şeyleri konuşuyorum zaten ama onun isteği şu; erken uyuma ben uyurken uyu bir şeyler yaşayalım sonra birlikte uyuyalım. Güzel ama pratikte pek mümkün değil. İşim çok yogun ve yolum uzun, bayılıp kalıyorum. :) Yukarıdaki mesajımda da belirttim, biraz biraz düzeltmeye başlıyoruz bir ucundan inşallah.

X