Haklıyken haksız duruma düşmemek için ne yapabilirim

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
Arkadaslar ben onceleri cok iyi niyetli, nisanlimin ailesiyle samimi olmak isteyen biriydim hep arar nisanlimin annesinin hatrini sorar bazen hediyeler alirdim ve bu benide mutlu ederdi. Nisanlimin annesinin bazi olumsuz seylerine kor ve sagir olurum ne var her kayinvalide boyledir diye kabul etmistim. Sonra zamanla beni disladigini hissettim ve zamanla buna emin oldum. Bir kac durum oldu ve cok kirildim nisanlimla paylastim o'da annesiyle paylasmis neden oyle oldu anne bak kizin kalbi kirilmis diye, kayinvalide aglayip sizlayip bahanelerde her seferinde kendini hakli cikarmayi beceriyor, tabi nisanlimda annesinin ailesinin tek lafinda onlarin arkasinda olup ailesine toz kondurmuyor tabi. Herneyse bunlari sorumu anlayabilin diye aciklamak istedim.
Soruma gelirsek, simdi kizlar dogal olarak ben sogudum ve kendimi geri cektim aramiza mesafe koydum aramayi kestim sadece bayramdan bayrama ararim dedim, nisanlimlada paylastim bunu onceleri tamam sen nasil iyi hissedeceksen oyle olsun diyordu ama ... ama kayinvalidem hep beni sikayet ediyor hic aramiyor artik, niye aramiyor diye nisanlima soruyormus, nisanlim bilmiyorum sen ara sor istersen demis, ne alakasi var kucukler buyukleri arar, aramasi gerek ayip ediyor vs diyormus benim hakkimda.
Simdi soyle birsey olustu, ben kotu gelinim hayirsizim arayip sormuyorum, ben araya sogukluk getiriyorum, yani hakliyken haksiz duruma dustum arkadaslar. Sanki hersey benim sucum, aramizin samimi olmamasi benim sucummus gibi oldu. Ben ise nekadar hevesliydim iyi anlasmak, haberlesmek, gorusmek beraber olmak istiyordum kayinvalidemlerle ama kendisi soguttu beni, simdide beni haksiz durumuna dusuruyor.

Kesinlikle bundan sonra samimi olma istegim falan kalmadi, aman uzak olsun ama beni hakliyken haksiz duruma dusuruyor, kendini melek beni kotu cikartiyor ne yapabilirim?

Başta samimi davranıp sonra mesafe koymaniz kötü olmuş zaten sorunlu olan kaynananızın eline bi koz vermişsiniz ben erkek arkadaşımın ailesiyle bayramdan bayrama da değil arada erkek arkadaşımın evine gittiğimde kameradan nasılsınız iyimisiniz falan bukadar baştan mesafemi koydum aramiyo sormuyo diyomus ama yapım böyle benim bide aramızda nisan falanda yok niye ariyim habire

herkes bir olmaz belki seninkiler iyi cikar ama aklin varsa sakin arama
bende ne umdum ne buldum, ne iyi niyetle yaklastim koskoca hayal kirikligina ugradim
demek ki fazla deger vermemek gerek - Mesafe Canmis gec anladim

Haklıyken haksız olmamışsınız ki siz
Hala haklısınız.
Bırakın kayınvalide nişanlınıza neyi şikayet ederse etsin. Sonuçta nişanlınızın haberi var sizin neden böyle davrandığınız konusunda. Kendisi annesine cevap verip sizi savunmuyorsa bu onun sorunu.
Kadin sizi aramıyor nasılsa, neden beni eskisi gibi aramıyorsun diye.

Bu kadar takmayın kafanıza. Nişanlınıza söyleyin, nedenini biliyorsun, o yüzden lütfen bu konuyu bir daha açma deyin.

herkes bir olmaz belki seninkiler iyi cikar ama aklin varsa sakin arama
bende ne umdum ne buldum, ne iyi niyetle yaklastim koskoca hayal kirikligina ugradim
demek ki fazla deger vermemek gerek - Mesafe Canmis gec anladim
Aynen öyle mesafe en iyisi.. nisanliniz sizin ailenizi habire aramıyorsa aynısını sizden beklememesi lazım siz genede arayın ama bayramdan bayrama mesafenizi koruyun benimkiler belki çok iyiler ama nekadar iyi olurlarsa olsunlar çok muhabbet tez ayrilik

İlişkinizi ayarlayamamışsınız.
Çok samimiyet yanlış olduğu gibi bu derece soğukluk da yanlış.
Orta yolu bulsaydınız başınız dişiniz ağrımazdı.
Bir diğeri de kv yi nişanlıya şikayet etme.
Ne düşünerek şikayet ediyorsunuz bilmem. Amneyi atıp sizi mi tutsun? Yazık o da zor durumda kalıyor. Böyle yaparak kendinizden soğutursunuz.
İlişki dengesi baştan yanlış kurulmuş.
Ben çok büyğk bir şey olmadığı sürece iletişimi kesmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum ve sizin meseleniz de çok büyük bir şey değil.

evet haklisin
uzuldugum nokta su, cok iyi olabilirdik su an tam istedigim gibi samimi ve mutlu gecinip gidebilirdik ama iste.. bazi insanlar kotulukten besleniyor herhalde bilemiyorum

nisanlim zaten mesela olay tazeyken herzaman bana hak veriyor her dediginde haklisin bundan sonra sende okadar iyi davranma askim dedigi bile var
ama aradan biraz zaman gecince hooop degisiyor

Şuan ki tavrınız en doğrusu.Annesi hatayı kendinde arayacağına size yükleniyor.En güzeli mesafeli olmak bu durumda

arkadaşım 10 yıllık evli biri olarak tek bisey yazicam bi evliliğe nasıl başlardan öyle gider.

Bu durumu iyice değerlendir nişanlını ölç tart senin bu dönemde arkanda değilse hiçbir zaman arkanda durmayacak haberin olsun. Benim eski nişanlımda hiçbir zaman arkamda durmadı hep birşey olmaz nolacak ki biz aileyiz derken eski kayınvalidem bizi ayırmayı bile başardı.

bende korkuyorum kayinvalide bizi ayiracak diye
bir kavgamizda resti cekmistim benim icin herkesten vazgecebilecegini hissettirdi bana ama bilinmez ki .. nisanlimi seviyorum ayrilmak istemiyorum o 100% benim arkadamda degil ama annesinede 100% hak vermiyor
yani taraf tutmuyor aslinda sadece annesiyle birbirimizi sevelim istiyor

eğer yapabiliyorsan rol yap derim, gözardı etmeye çalış ki ilişkiniz daha şimdiden zarar görmesin. ileride daha büyük problemlere yol açabilir bu sorun

Kaynanayla samimi olma fikri hic bir zaman cazip gelmemistir bana. Sevdigin adamin annesi olabilir senden yasca buyukte olabilir ama diger insanlardan farksiz. Saygida kusur etmezsin arada bir ararsin ama bu kadardir yani. Ekstra hediyeler falan nedir yani. Kadini simartip tepenize cikartmissiniz. Demekki senin karakterini degil senin ona hediye almani seviyormus. Karakterini belli etmek daha mantikli geliyor bana.Bence kendinize bir tavir belirleyin ona karsi. Ve bundan geri donmeyin. Hic cene calma nisanlinla, siz iyi olunda gerisi teferruat yav he kaynana he he de gec.

Benim eskiside öyle ayrılınca ya da ben küsünce acillere düşüyordu ama annesinin şeker hastalıgı bızı ayırmaya yettı hayat ıste sen dikketli ol çok samimi olma birde her sıkıntıyı nişanlına yansıtma

Cok tesekkur ederim canim soylediklerini dikkate alicam

Annesiyle gorus, ara, seviyor gorun, nisanlina annesi hakkinda kotu bir sey soyleme. Sevmesen de seviyor gibi gorun yeter...

benim sözlümün annesi de ister ki 3 günde bir arayayım, aramadığım zaman seni keşke istemeseydim diye espri de yapar :) espridir yani herhalde ne bileyim gülüyor hatun yalnız canım madem nişanlın mağdura yatanları tutuyor sen de mağduru oyna ses etme de masum olursun

Annesiyle gorus, ara, seviyor gorun, nisanlina annesi hakkinda kotu bir sey soyleme. Sevmesen de seviyor gibi gorun yeter...

yok kuzum, canimdan olacagami bilsem yapamam, sadece bu durumda degil hicbir durumda rol yapamiyorum malesef, hep icim neyse disimda o hayatta beceremiyorum rol yapmayi

seninki samimi icten iyi niyetliye benziyor bahsettigine gore canim, insallah hep boyle devam eder

canım gerçekten belli olmuyor :) ne melek kayınvalideler gördüm düğünden sonra ne oldukları meydana çıkan cadılar önemli olan eşimiz olacak insanlar, onlar ailesine taviz verirse kaynanalar da şımarır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…