haklimiyim? haksiz mi? kizlar akil fikir verin bana ltfn

kelebekx1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
80
9
Kizlar siz benim bu durumumda olsaniz ne yapardiniz? Haklimiyim? Haksizmi? Kendimi suclar oldum :KK43: :KK43:

Ben yurtdisinda yasiyorum, erkek arkadasim ise türkiyede. evlenmeye karar vermistik, ama ailem uzaga gidecegim icin ve o kasabada yasiyacagim icin pek gönülleri yoktu. annemgilin gönülden rizalari olmasi icin ona bekliyelim dedim, islerini yoluna koy, istedigimiz sehire gidip yasiyalim dedim hic bir zaman ayrilalim demedim. ona bekliyelim dedigim icin bana cok kizmis ve trip atmalara basladi.
kendisi mesleginin araciyla tayin isteyip baska bir sehire gidecekti. ona dedimki islerini hallet, tayin isini fln; istanbulda yasiyalim dedim oda bana dediki ben mi daha önemliyim yoksa sehir mi diye inatlik yapti. aslinda ben ona dedimki ben senin icin avrupadan trye geliyorumda fedakarlik yapipta sende benim icin istanbulu yaz orta yolu bulalim dedim. annemgilinde gönülleri olsun diye.
benim inatima istanbulu degilde yine kücük bir kasabaya tayinini istedi ve oriya gitti. benim gelemiyecegimi bildigi halde. sebep ise beni denemiski ben onun icin orayada gelirmiyim diye. herseyi bir inat ugruna yapti. ben ise onu cok sevdim, sadece biraz zaman istemistim. ve sadece sucum niye ona bekliyelim dedigim icinmis, niye ona dememisimki ben seninle her yerde yasarim! Sorun sadecebuymus.
Egosunun yüksek oldugundan benimle konusmayi kesti, ara ara yazmaya basladi ve bugünde tamamiyle bitirdigini söyledi. kendisine yeni hayat kuracakmis, beni kaybetmeyide göze aliyormus. benimde baska bir insanla tanismami istiyormus. sucum ise sadece ondan zaman istememmis ve bekliyelim dememmis. Kizlar kendimi suclu görmeye basladim yoksa öyle degilmi? Nasil bir vicdanya bu? Bütün hayallerimi onun üzerine kurmustum ben. Gururumla, duygularimla oynadi benim. cok üzülüyorum. bana bi akil verin. kendisi öyle yaptiki evlenmekten sogudum; kimseye güvenemez oldum. cünkü ben ona güvenmistim, cok sevmistim. benimde sevgimdende onun istedigi sehire gitmedigim icin süphe etmis. hasmedemiyorum bunun böyle yaptigina. sadece bekliyelim dedigim icin bitirmis. evlilik yoluna girenlerde de hep bir problem olmaz mi? Herkes hemen bir problemde yada tartismada bitirir mi? cok kötü bir durumdayim :KK43: aglamaktan gözlerim sisti artik. ben oysa hep bir caba aramistim. sevgim hic birzmn yalan degildi ona karsi :KK43:

Kizlar siz benim bu durumumda olsaniz ne yapardiniz? Haklimiyim? Haksizmi? Kendimi suclar oldum :KK43: :KK43:

Ben yurtdisinda yasiyorum, erkek arkadasim ise türkiyede. evlenmeye karar vermistik, ama ailem uzaga gidecegim icin ve o kasabada yasiyacagim icin pek gönülleri yoktu. annemgilin gönülden rizalari olmasi icin ona bekliyelim dedim, islerini yoluna koy, istedigimiz sehire gidip yasiyalim dedim hic bir zaman ayrilalim demedim. ona bekliyelim dedigim icin bana cok kizmis ve trip atmalara basladi.
kendisi mesleginin araciyla tayin isteyip baska bir sehire gidecekti. ona dedimki islerini hallet, tayin isini fln; istanbulda yasiyalim dedim oda bana dediki ben mi daha önemliyim yoksa sehir mi diye inatlik yapti. aslinda ben ona dedimki ben senin icin avrupadan trye geliyorumda fedakarlik yapipta sende benim icin istanbulu yaz orta yolu bulalim dedim. annemgilinde gönülleri olsun diye.
benim inatima istanbulu degilde yine kücük bir kasabaya tayinini istedi ve oriya gitti. benim gelemiyecegimi bildigi halde. sebep ise beni denemiski ben onun icin orayada gelirmiyim diye. herseyi bir inat ugruna yapti. ben ise onu cok sevdim, sadece biraz zaman istemistim. ve sadece sucum niye ona bekliyelim dedigim icinmis, niye ona dememisimki ben seninle her yerde yasarim! Sorun sadecebuymus.
Egosunun yüksek oldugundan benimle konusmayi kesti, ara ara yazmaya basladi ve bugünde tamamiyle bitirdigini söyledi. kendisine yeni hayat kuracakmis, beni kaybetmeyide göze aliyormus. benimde baska bir insanla tanismami istiyormus. sucum ise sadece ondan zaman istememmis ve bekliyelim dememmis. Kizlar kendimi suclu görmeye basladim yoksa öyle degilmi? Nasil bir vicdanya bu? Bütün hayallerimi onun üzerine kurmustum ben. Gururumla, duygularimla oynadi benim. cok üzülüyorum. bana bi akil verin. kendisi öyle yaptiki evlenmekten sogudum; kimseye güvenemez oldum. cünkü ben ona güvenmistim, cok sevmistim. benimde sevgimdende onun istedigi sehire gitmedigim icin süphe etmis. hasmedemiyorum bunun böyle yaptigina. sadece bekliyelim dedigim icin bitirmis. evlilik yoluna girenlerde de hep bir problem olmaz mi? Herkes hemen bir problemde yada tartismada bitirir mi? cok kötü bir durumdayim :KK43: aglamaktan gözlerim sisti artik. ben oysa hep bir caba aramistim. sevgim hic birzmn yalan degildi ona karsi :KK43:

açıkcası şehir için işini hallet öyle evleneyim diyen birinden bende soğurdum, anladığım kadarıyla memur erkek arkadaşınız ve istanbul gibi bir yerde geçim zor, bende küçük yerleri tercih ederim açıkcası, yurt dışından türkiyeye gelmeyi göze almışsınız o kadarınıda alabilirdiniz, ben eğer memur olarak atanmasaydım eşimin yaşadığı küçücük ilçeye gidicektim ve de seve seve giderdim

Sen istanbulda yaşayalım derken, onun sana canım istanbulda yaşayamayız. istanbulun şartları böyle.. sen türkiyeye bilmiyorsun.. falanda filan gibi ikna edici sözler sarf etmesi gerekiyordu... seni kandırmaya çalışması gerekiyordu....

bence bu işin içinde ayrı bir iş var. kalkıpta sırf biri sizi denemek için tayin işini demek için kullanmaz... sonuçta o adam ömrünün 3-4 yılını orada geçirmek zorunda kalacak...
içimden bir ses ailesinin seni istemediğini söylüyor. ve çocukta bunları bahane ediyor gibi geldi.

Ben sizi haksız bulmadım. Bir ilişki de iki tarafında fedakarlık yapması gerekir kimse kimseyi seviyor diye mutsuz olmak zorunda değil. Ailenizi karşınıza almanıza neden olacak bir adamı kim olursa olsun hayatınızda tutmayın. Aynı adam İstanbul'da yaşamak zor geçinemeyiz gibi haklı nedenlerle önce sizi sonra ailenizi inandırıp yine aynı küçük kasabada yaşamayı seçebilirdi sizinle beraber. Ama sizin için mücadele etmek, orta yolu bulmak yerine atar yapıp inadına gitmiş. Böyle olaylarda insanlar kendini belli eder, ileride bunun gibi yüzlerce olayı yaşamaktan kurtulmuşsunuz. Hiç ağlayıp üzülmeyin Allah karşınıza değer verecek birini tez zamanda çıkarır inşallah

aman bu erkekleri hint kumaşı yapmayın ya..

eskiden bir kız alırken 40 kere gidip gelirlermiş. ailenin rızası için. neler neler istenirmiş.
sen doğal olarak ailen kırılmasın üzülmesin gönüllü olsun istemişsin. arkadaşın hemen inatlaşmaya başlamış.
eğer olması mümkün değilse bunu sana kibarca anlatıp elinden geleni yapacağını söylemeliydi.
kolay mı aileye rest çekmek. insan 40 yıldan sonra dönebiliyor baba evine. her şey var bu yolda.
bence artık üzülmeyi bırak yoluna bak. bence o birini buldu o yüzden bu kadar rahat.
tabiki de güveneceksin yeniden seveceksin ama biraz acını yaşa ve bitir o kişiyi..

Ben Avrupa da yaşayan insanların İstanbul a bile adapte olmayacağını düşünürken,hele de küçük bir kasaba çok zor.Büyük fedakarlık.
Bak canım,bir ilişkide seni denedim diye ucuz adi bir cümle olmaz.SEn deneme tahtası mısın da seni deniyor.Sen de onu denemiş oldun o zaman.Sizin ilişkinizde nerde oturacağınız meslesi yok bence.Sevgi problemi var.Sevseydi gerçekten oturur senle uzlaşmaya çalışırdı.Bu onun vereceği bir karar değil.İkinizn ortak vereceği bir karar.Ve ailen haklı olarak razı olmazlar.Türkiye de yaşamın zor olduğunu az çok biliyorlardır.Hiç üzülme.Her işte bir hayır vardır.Boşver ne hali varsa görsün.

Boyle buyuk konularda beraber karar alinmali ortak fikirle...
Erkek arkadasin hata etmis. Nerede yasayacaginiz konusunda senin de soz ve secme hakkin var. Sakin kendini ezdirme, taviz verme, yoksa bir omur pesinden suruklenirsin kasaba kasaba koy koy...

X