• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklı olduğum yerlerde bile kendimi savunamıyorum

cimcimekayra

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
42
0
16
İstanbul
Evet sus geliyor bana durulup mal gibi karşımdakini dinliyorum diğelim toplum içinde bir tartışmaya girdm yada birşeyle suçlandım diğelim yapmadığım birşey yapmadım diyeniyorum kendi hakkımı savunamıyorum konuşamıyorum misal hakkım var hakkımı isteyemiyorum çekiniyorum boşver deyip geçip gidiyorum.HEle birde suçlu olduğum konular varsa daha kötü
diğelim karşındaki bu suçluluğuma sığınarak arada başka çamur atsa yani katma değerli onu kabul edebilecek duruma geliyorum yapmadığım şeyi yaptım diye biliyorum suçluluk duygusuyla susup kabul ediyorum sanki kalıyorum

Evet sus geliyor bana durulup mal gibi karşımdakini dinliyorum diğelim toplum içinde bir tartışmaya girdm yada birşeyle suçlandım diğelim yapmadığım birşey yapmadım diyeniyorum kendi hakkımı savunamıyorum konuşamıyorum misal hakkım var hakkımı isteyemiyorum çekiniyorum boşver deyip geçip gidiyorum.HEle birde suçlu olduğum konular varsa daha kötü
diğelim karşındaki bu suçluluğuma sığınarak arada başka çamur atsa yani katma değerli onu kabul edebilecek duruma geliyorum yapmadığım şeyi yaptım diye biliyorum suçluluk duygusuyla susup kabul ediyorum sanki kalıyorum

Baskıcı bir çevre veya ailede mi büyüdün? Hiç uzman desteği aldın mı?

Ya aynı problem bende de vardı 2-3 sene öncesine kadar, hatta hayır diyememe huyu da vardı ki tam çifte bela..
Nasıl yaptım bilmiyorum ama her ikisini de yendim, bir özgüven geldi birdenbire..
Fakat şu anda da; çabuk sinirlenen, tahammülsüz biriyim.
Sanırım yıllardır fazlasıyla sustuğum için, artık tahammül edemiyorum.
Yalnız şimdiki aklım olsa bir uzmandan yardım alırdım. Bence kesinlikle sen de uzmana gitmelisin..!

acaba dürüstlük içinde olsan nasıl olur , yani hatalıysan evet hatalıyım dersen belki hatasız oluncada benim hatam yok sen yanlış konuşuyorsun diyecek gücü bulurmusun bilmiyorum , aklıma bu geldi sadece ..

Back