Hakkari Merkez/Tayin

Bir arkadaşım çok eskiden orada ogretmen olarak görev yapmıştı. Sonra urfaya gitti. Hakkariyi daha çok sevdim demişti. İnsanı çok dost canlısı diyordu. Şu an nasıl bilemiyorum bahsettiğim beş yılı geçti.

Ben normal devlet memuruyum. İlk görev yerim Hakkari’ydi. İşte samimi arkadaşımın eşi astsubaydı. Hastaneye yakın bölgede tek katlı evlerden oluşan lojman vardı. Evine misafir olmuştum çok tatlıydı ev. Bahçesi vardı herkesin kendine ait. Kapının önünde masası vardı. Pencereden bize ikramlıklar uzatıyordu falan ben çok beğenmiştim aklımda kalmış. 2011-2012 yıllarıydı.

Ben de Hakkâri merkezdeyim, asker eşi değilim ama :) burası çok küçük bir yer, fazlasıyla asker-polis ve eşleri var merak etmeyin. Ayrıca lojman var diye biliyorum. Hayırlı olsun
Tesekkur ederim sagolun Lojman varmis ama iyimi kotumu onu bilmiyorum durulmicak gibiyse disardan ev tutardik daglarin arasinda kucuk bir yer gezmek icin guzel yer varmi peki havasi nasil bu arada

Tesekkur ederim sagolun Lojman varmis ama iyimi kotumu onu bilmiyorum durulmicak gibiyse disardan ev tutardik daglarin arasinda kucuk bir yer gezmek icin guzel yer varmi peki havasi nasil bu arada
4 tarafı inanılmaz görkemli dağlarla çevrili. Doğası güzel ama havası çok kuru ve tozlu maalesef. Gezilecek yerler de sınırlı

Memurmusunuz orda yoksa asker esimisiniz yaşanılacak sehirmj
polis esiyim. askerler sanırım biraz daha rahat burda. benim esim 3 ayda bir ilçe görevine gidiyor maalesef. 1 ay kalıyor. ama bildiğim kadarıyla askerler üst bölgesine gitmiyor burda. onun dışında merkez yüksekovadan daha kücük bi ilçe. en gelişmiş ilçesi yüksekova. ona rağmen ben zorlandım. yapacak hiçbir sey yok. yani esinizin yatış günü olsa bile en büyük aktivite evde oturup tv izlemek dışarıda hiçbir sosyal aktivite yok. burda 2 yer var gidip gezilebilecek valla onları da su yolu yaptık geldikten sonra arkadaslar edinip biraz olsun iyi vakit gecirebilirsiniz en azından. burda herkes yabancı olduğu için arkadas edinmek kolay oluyor. ama sağlık hizmetleri vs berbat, onu söyleyeyim. bizi en çok yoran konu bu su anda. her sağlık sorununda 180 km yol gidip vanda tedavi görüyoruz. maddi manevi yoruyor insanı.

Allah yardimiciniz olsun evet kucuk bir yermis yuksekova daha iyiymis peki kara kuvvetleri lojmanlari hakkinizda bir bilginiz varmi ordan hic arkdasiniz filan varmi

Allah yardimiciniz olsun evet kucuk bir yermis yuksekova daha iyiymis peki kara kuvvetleri lojmanlari hakkinizda bir bilginiz varmi ordan hic arkdasiniz filan varmi
ben lojmanlar kötü diye biliyorum. polisler için yeni bina yapıldı merkezde 3-4 sene önce ama askeri lojmanlar eski diye biliyorum. benim çevremde asker yok maalesef. polis esleri tanıyorum daha çok. onlar bile lojmanda kalmıyor hepsi ev kiraladı valla. hakkari merkezde sanırım ama kiralık ev bulmak da sıkıntı. fazla bina yok. yüksekovada yeni bir çok bina var ama merkez biraz sıkıntı o konuda. ama kiralar ucuz

Yuksekovanin ne gibi sikintisi var acbaa eger ev bulamzsak yuksekovadan kiaralardik

Yuksekovanin ne gibi sikintisi var acbaa eger ev bulamzsak yuksekovadan kiaralardik
bir kere yol sıkıntısı var. özellikle kışın genelde yol kapanıyor. genel hakkari sıkıntısı bu. yani yüksekovada ev kiralasınız da işe hakkari merkeze gitmek bazen sorun olabiliyor yol yüzünden. onun dışında bir sorunu yok aslında. hava olarak da, imkan olarak da diğer bölgelerden daha iyi yüksekova. dediğim gibi çok yeni bina var. biz sıfır daireyi kirladık mesela. hala daha yeni binalar yapılıyor. ben neredeyse 1.5 senedir burdayım ve şükür bir sorun yaşamadım. evet sıkıcı, yapmacak bir sey bulamıyorsunuz ama o kadarı da normal diye düsünüyorum

Anladim çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…