• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakimin şehevi* kriteri

albunea

kedi ruhlu
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
1.402
530
168
36
Mahkeme, yollarını kestikleri kadınların elbiselerini yırtıp göğüslerini sıkan şüphelilerin bu eylemini ‘Objektif olarak şehevi nitelik taşımamaktadır’ diyerek cinsel saldırı saymadı.
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianameye göre 22 Temmuz 2012’de Ahmet A., kız arkadaşları G.A., S.K. , G.K. ile Gençlik Parkı’nda eğlendikten sonra evlerine yürümeye başladı. Grubun önü Dış Kapı mevkisinde, kendilerini polis olarak tanıtan Soner A., Emrah C. ve Yener G. tarafından kesildi. Ahmet A., kimlik göstermelerini isteyince tartışma çıktı. Kadınlar uzaklaşmak isteyince de Emrah C., Soner A.’ya, “Bunları köprünün altına götürün” dedi.
1 - SIKARAK TIRNAKLARINI GEÇİRDİ
Soner A., kızları saçlarından sürükleyerek götürmeye çalıştı. Kızlar direnince, S.K.’nın elbisenin yakasında tutarak aşağıya çekti. Çevredekilerin müdahalesiyle olay sona erdi. Mağdurlar daha sonra polise giderek şikâyetçi oldu.16 yaşındaki S.K. ifadesinde, “Üzerimdeki elbiseyi yaka kısmından tutup aşağıya doğru çektiğinde göğüslerim ortaya çıktı ve göğüslerimi sıkarak tırnaklarını geçirdi” dedi.
- VÜCUDUMU KENDİNE YAPIŞTIRDI
G.K. da ifadesinde, kız kardeşine saldırıldığını görünce araya girdiğini belirterek, “Ben bir taraftan kardeşimi tutup bir taraftan da Soner ile mücadele ediyordum, sonrasında kardeşimi bıraktı, benim belimden tuttu ve kendisine doğru çekti, benim de göğüslerimi sıktı, vücudumu kendi vücuduna yapıştırdı. Bu sırada Soner hem bana hem de kardeşime, ‘Gelin sizle köprünün altında görüşelim’ dedi” sözleriyle olayı anlattı.
- OBJEKTİF OLARAK ŞEHEVİ DEĞİL
Mahkeme, cinsel saldırı suçunun oluşabilmesi için eylemin “cinsel arzuların tatmin amacının” bulunması gerektiğini vurgulayarak, kararda şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanıkların mağdure ve müştekinin vücudu üzerinde gerçekleştirdikleri davranışların cinsel arzularını tatmin amacına yönelik olmadığını, diğer ifade ile gerçekleştirilen bu hareketlerin objektif olarak şehevi nitelik taşımadığı anlaşılmıştır.”
HÜRRİYETİ YOKSUN KILMADAN 7’ŞER YIL
Üç sanık hakkında “cinsel saldırı”, “basit yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Sanıklar, alkollü oldukları için hatırlamadıklarını belirtti. Yener G.’nin beraatına karar veren mahkeme, iki sanığa, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan 7’şer yıl hapis verdi; cinsel istismar ve cinsel saldırı suçu işlemediklerine hükmetti
Daha ne yapsınlar! YEREL mahkemenin kararını temyiz eden avukat Saliha Şahin, yaptığı itiraz başvurusunda, “Bir kadının elbisesini aşağıya çekerek göğüslerini açmak, göğüslerini sıkmak, göğüslerine tırnak geçirmek, vücudunu vücuduna yapıştırarak göğüslerini sıkmak, ardından da ‘Sizinle köprünün altında görüşelim, sizinle işimiz var’ cümlesini kurmak şeklindeki hareketlerin cinsel arzuları tatmin etmek amacı taşımadığını, şehevi nitelikte olmadığını söylemek mümkün müdür!” diye sordu.
kaynak:Mesut Hasan BENLİ / ANKARA hürriyet gündem

Son düzenleme:
Bu ülkede tecavüze aman uğrama "bağırmadın zevk aldın" derler.Ya da tecavüzcüden olan bebeğini doğurmak büyütmek zorunda kalırsın.Mahkeme sonuçlanana kadar canından bezmen de cabası.Birde toplumda sen kötü olursun artık "kirli" olursun!Evlenmek falan unut bunları.Yargılanan yine sen olursun.

Canım adamlar kist felan var mı diye elle muayene edelim demişler kızlar da yanlış anlamış ne var bunda şimdi:ssz:

hiç şaşırmıyorum artık.13 yaşındaki kıza tecavüzü kendi istediği için olduğuna kanaat edenlerin olduğu toplumda yaşıyoruz:51:

bu nasıl adalet ya
yazıklar olsun
daha napmaları gerekiyodu iyice tecavüz etmeleri mi
gerçi etseler bile kurtuluyolar ceza almadan bu ülkede hatta tecavüze uğrayanlar suçlu ilan ediliyo o yüzden şaşırmamak lazım
ama hakimler bu kararı nasıl veriyo anlamıyorum kendi kızının karısının başına gelse yine kararı verir miydi acaba
takdir yetkisi filan yok mu böyle konularda cidden bilen biri varsa söylesin
ya da kanunda belli ki bu tarz konularla ilgili ciddi boşluklar o zaman neden yıllardır bununla ilgili en ufak bi düzenleme yapılmıyo canları istekdiklerinde her türlü kanunu değiştiriyolar bu konuda nasıl bir düzenleme yapılmaz aklım almıyo gerçekten ya

Bu toplum böyle. Kadın sokakta sevgilisiyle öpüşürse yollu olur. Adam gelip memeni ellerse cinsel arzu tatmini yok diye herkes adamı korur. Hatta bluzunun yakası açıktı adam tahrik olmuş da denebilirdi. Heralde kıyafetler yırtıldığı için ona bir yorum getiremediler.

Allahim adaletine siginiyorum..
Boyle bir ulkede mi yasiyorum ben gercekten??

Yani aslinda mahkeme söyle demek istemis: "Kizim bak, 13 yasinda 16 yasinda tecavüze ugramis, tecavüzcüleri serbest birakilmis, hatta tecavüzcüden olan bebegi dünyaya getirmek zorunda birakilmis, tecavüzcüsü ile namusu temizlensin diye evlendirilmis o kadar cok kiz var ki bu ülkede, adam bir memeni ellemis ne olmus yani!"

Yani aslinda mahkeme söyle demek istemis: "Kizim bak, 13 yasinda 16 yasinda tecavüze ugramis, tecavüzcüleri serbest birakilmis, hatta tecavüzcüden olan bebegi dünyaya getirmek zorunda birakilmis, tecavüzcüsü ile namusu temizlensin diye evlendirilmis o kadar cok kiz var ki bu ülkede, adam bir memeni ellemis ne olmus yani!"

aynen bunu demişler:50:

Daha güzel bahane bulabilirmiş :ssz:bu sanki olmamış
utanıyorum ülkemde olanlardan

Az once ekşi de okudum şimdi istediğimiz kadının memesini sıkabiliyo muyuz :))))))
Hay Allahım ya:20:bu işin şakası olsada gerçekten bu olaylara vize veriyor bu karar,nede olsa üst baş yırtmak meme sıkmak suç değil ,niye diğer sapıklarda yapamasın demi?

Son düzenleme:
Ayrıca ben yıllar önce asansöre binerken saldırıya uğramıştım; sapığın teki ağzımı eliyle kapatıp sarılmıştı bana ama elinden kurtulmuştum.Bu kişi bulundu olay mahkemeye taşındı hakim bana sordu :"kızım cinsel bir amaçla mı yaptı yoksa amacı kapkaç mıydı?" diye.Ben adamın niyetinden emindim cinsel amaçla dedim,hakim benim verilerime dayanarak davayı bu kadar basit değil bu olay diyerek ağır cezaya taşıdı.Allah bin kere razı olsun o hakimden.Böyle hakimlerde var çok şükür.
Şu olayda ben yaşadığım travmayı bir yıl atamadım;geceleri ne rüyalar gördüm ,asansöre binemedim ,sokakta arkama baka baka yürüdüm.Peki şu kızlar ne yapsın ve verilen karara sonuca bak.Allah onlara sabır versin.
Benim mahkemem hala sonuçlanmadı evet ama tutuklu yargılandı kişi bir süre ve diğer saldırdığı mağdur bayanların birinden daha ceza yedi.Bunlar azda olsa içimi soğutuyor.Ama şunu bilin başınıza bi olay gelirse tutun üç beş adam bi temiz dövdürtün böylelerini içiniz soğur yıllarca benim gibi mahkeme koridorlarında ne işim var burda diye diye dolanmazsınız.

Son düzenleme:
Ayrıca ben yıllar önce asansöre binerken saldırıya uğramıştım; sapığın teki ağzımı eliyle kapatıp sarılmıştı bana ama elinden kurtulmuştum.Bu kişi bulundu olay mahkemeye taşındı hakim bana sordu :"kızım cinsel bir amaçla mı yaptı yoksa amacı kapkaç mıydı?" diye.Ben adamın niyetinden emindim cinsel amaçla dedim,hakim benim verilerime dayanarak davayı bu kadar basit değil bu olay diyerek ağır cezaya taşıdı.Allah bin kere razı olsun o hakimden.Böyle hakimlerde var çok şükür.
Şu olayda ben yaşadığım travmayı bir yıl atamadım;geceleri ne rüyalar gördüm ,asansöre binemedim ,sokakta arkama baka baka yürüdüm.Peki şu kızlar ne yapsın ve verilen karara sonuca bak.Allah onlara sabır versin.
Benim mahkemem hala sonuçlanmadı evet ama tutuklu yargılandı kişi bir süre ve diğer saldırdığı mağdur bayanların birinden daha ceza yedi.Bunlar azda olsa içimi soğutuyor.Ama şunu bilin başınıza bi olay gelirse tutun üç beş adam bi temiz dövdürtün böylelerini içiniz soğur yıllarca benim gibi mahkeme koridorlarında ne işim var burda diye diye dolanmazsınız.

İşte sana soran hakimde zeka varmış.

Bunun amacı sonuçta bir dövüş, kavga sırasında kıyafetini çekersin karşındakinin bi yerlerini tırmıklayabilirsin. Elin memesine gelir poposuna gelir o arada. Ama bu bambaşka memesini ellemek için yapmışlar işte. Şehevi olması için tam olarak tatmşn olması mı gerekiyor. Yani bundan kasıt nedir. Adam orda boşalamamış tüh görüyo musun şimdi. ee tatmin olamadıysa kesin bu kapkaçtır falan eli çarpmıştır.

Amaaan hanımlar. o kadarcık da elletiverin canım siz de. Açmayı biliyosunuz çatalı.

Ana bacı kavramının namusun bu kadar önemli olduğu ülkede kadın bu kadar değersiz işte!

İşte sana soran hakimde zeka varmış.

Bunun amacı sonuçta bir dövüş, kavga sırasında kıyafetini çekersin karşındakinin bi yerlerini tırmıklayabilirsin. Elin memesine gelir poposuna gelir o arada. Ama bu bambaşka memesini ellemek için yapmışlar işte. Şehevi olması için tam olarak tatmşn olması mı gerekiyor. Yani bundan kasıt nedir. Adam orda boşalamamış tüh görüyo musun şimdi. ee tatmin olamadıysa kesin bu kapkaçtır falan eli çarpmıştır.

Amaaan hanımlar. o kadarcık da elletiverin canım siz de. Açmayı biliyosunuz çatalı.

Ana bacı kavramının namusun bu kadar önemli olduğu ülkede kadın bu kadar değersiz işte!
Ohooo bunlar ne ki otobüste biri fazla yanaştı ,uyardım sert bir dile, "sizde açık saçık giyinmeyin o zaman" dedi: hakkıymış gibi yapacakları.Ve üstümde bol pantolon bir bluz vardı.Ona rağmen duyduklarıma bak.Tabi ben durur muyum çocuğun ensesine tırnaklarımın hepsini geçirdim sinirle ,bunlar otobüsten indi ben arkalarından polisi arıcam gitmeyin diye bağırıyorum daha 17 yaşındayım o zamanlar.Erkek arkadaşım hep söylüyor bu ülkede kadın olmak zor diye.Gerçekten zor.Artık yanımda biber gazı taşıyacağım suç muç canımın derdindeyim.

Son düzenleme:
Ohooo bunlar ne ki otobüste biri fazla yanaştı ,uyardım sert bir dile, "sizde açık saçık giyinmeyin o zaman" dedi: hakkıymış gibi yapacakları.Ve üstümde bol pantolon bir bluz vardı.Ona rağmen duyduklarıma bak.Tabi ben durur muyum çocuğun ensesine tırnaklarımın hepsini geçirdim sinirle ,bunlar otobüsten indi ben arkalarından polisi arıcam gitmeyin diye bağırıyorum daha 17 yaşındayım o zamanlar.Erkek arkadaşım hep söylüyor bu ülkede kadın olmak zor diye.Gerçekten zor.Artık yanımda biber gazı taşıyacağım suç muç canımın derdindeyim.

arkadaşım ben şehirler arası yolculukta bi olay yaşamıştım kış günüydü üstümde mont var düşün iki tane pisliğin tacizine maruz kaldım oradaki bi bayan ne dese beğenirsin kulağımda halka küpe vardı neden öyle dikkat çekici küpeler takıyosun olacağı bu dedi bana
bu zihniyette insanlar var yani
kıyafetime laf bulamayıp küpemden dolayı beni suçladı

arkadaşım ben şehirler arası yolculukta bi olay yaşamıştım kış günüydü üstümde mont var düşün iki tane pisliğin tacizine maruz kaldım oradaki bi bayan ne dese beğenirsin kulağımda halka küpe vardı neden öyle dikkat çekici küpeler takıyosun olacağı bu dedi bana
bu zihniyette insanlar var yani
kıyafetime laf bulamayıp küpemden dolayı beni suçladı
Bide kadın olacak söyleyen,hemcinsini koruyacağına dediği lafa bak.Bu ülkede taciz edilmez taciz hak edilir zihniyet bu!

Back