Haftasonu hastalanan yandı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
SGK, doktorların tatil günlerinde yazdığı reçeteyi ödemeyeceğini açıkladı. Acil, hemodiyaliz ve onkoloji ilaçları ise kapsam dışına çıkarıldı.


Sağlık harcamalarını kısmak için pazar günü ve resmi tatillerde sigortalı hastaların poliklinik hizmeti almasını yasaklayan hükümet, düzenlemenin kapsamını genişletiyor. SGK, doktorların tatil günlerinde yazdığı reçeteyi ödemeyeceğini açıkladı. Acil, hemodiyaliz ve onkoloji ilaçları ise kapsam dışına çıkarıldı.

Sağlık harcamalarını düşürmek isteyen hükümet vatandaşa ilaç kotası koydu. Daha önce pazar günleri ve resmi tatillerde sigortalıların ücretsiz muayene olmasını yasaklayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şimdi de tatillerde doktorun yazdığı ilaç reçetelerini karşılamayacağını açıkladı. SGK sadece acil, hemodiyaliz ve onkoloji reçetelerinin bedelini ödeyecek.

Vatandaş şoka girdi

İlginç kota doktorların sigortalı hastalara yazdığı reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmaması üzerine ortaya çıktı. Zaman Gazetesi’nin haberine göre gelen şikayetler üzerine Özel Hastaneler ve sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), İstanbul Eczacı Odası’na başvurdu.

Oda yaptığı yazılı açıklamada, “1 Nisan’dan itibaren özel sağlık hizmet sunucuları tarafından pazar günleri ve resmi tatil günlerinde acil, hemodiyaliz ve onkoloji dışında provizyon verilmemektedir. Bunun neticesi olarak da bu branşlar dışında e-reçete verilmemekte veya manuel düzenlenen reçeteler SGK’nın duyurusu gereği karşılanmamaktadır.” bilgisini verdi.

Özellikle, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) cari açığı kapatmak için vatandaşın sağlık hizmetlerini kısması son yıllarda artarak devam etmişti. Muayene ve ilaçta katkı payı, bazı ilaçların ödeme kapsamına çıkarılması bunların başında geliyor. Bu uygulamalara ek olarak 1 Temmuz’dan itibaren başlayan uygulama ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TSK’ya bağlı 2. ve 3. basamak hastanelere e-reçete ve e-rapor düzenlenmesi zorunluluğu getirdi. SGK bu tarihten itibaren askeri hastanelerde zorunlu haller dışında manuel olarak düzenlen ilaç reçetelerini ödemeyeceğini açıkladı. milliyet
 
Saçmalık çalışanlar ne yapsın peki? Çalışıyorlar para kazanıyorlar nasılsa ilaçlarının da parasını ödesinler dimi? Ay böyle şey var mı ya. Geçen gün milletvekilerine trafikte ceza yazılmaması kanunun kapsamı genişletildi. Artık milletvekili arabasını kim kullanıyorsa kullansın ceza yemeyecek, ayrıca milletvekili istediği kadar araca milletvekili stickerı koyabilecek. Hmmm halktan nasıl para yolsak da bu kanunla dengelesek demişler heralde.
 
hiç doğru bir karar olmamış.Hafta içine denk gelsin hastalığımız diye bekleyeceğiz artık.Hele benim oğlanlar hep hafta sonunu beklerlerdi,bu kış epey ilaç parası vereceğiz o zaman.
 
Acile de giris parayla artik desene...Begendigim olumlu yaklastigim tek hizmeti vardi o da saglikti ama kisa surdu...Algiyi yonetmede artik humuketimizin ustune yok..Saglik muayene ucretsiz diyorlar elini kolunu sallayarak cikiyosun hastaneden ayin 15 i oldumu maasinda kesintiden herseyi anliyorsun.Recete ucreti diye birsey cikardilar.Ben ilaclarimin yanina neden recete parasi vereyim ayrica?Mumkun mertebe bogaz fisfisi,agri kesici,bepantene,goz damlasi bu tarz ilaclari yazdirmiyorum recete parasiyla ilacin kendisinden fazla para veriyosun cunku..Ozel hastaneleri hic soylemiyorum bile.Soygun resmen.Ticarethane ya da.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
ne mutlu bizlere sağlık sistemimiz müthiş ilerleme kaydetti
 
sağlık hizmetlerinin gün be gün ne hale geldiğini görüyoruz. yok şöyle yok böyle diyordu sayın başbakanımız ama sağlık her geçen gün paralıya doğru yol alıyor. artık sıra beklemiyorsunuz diyorlardı muayene ücreti çıktı. millet isyan edince aile hekiminden yardım alın o ücretsiz dendi. millet bu sisteme alışınca aile hekiminden muayene de ücretli hale geldi. şimdi sıra acillerde. sgk lı çalışmanın ameliyat ve emeklilik dışında bir etkisi kalmadı. yarabbi şükür
 

Sanırım bunlar daha, iyi günlerimiz ...

Allah gençlerin ve çocukların yardımcısı olsun.

Kısa vadede pek hoş olan bazı şeylerin asıl sonucu/sonuçları -orta ve uzun vadede daha belirgin ortaya çıkar- ve ne yazık ki; neticelerin kısa vadedeki hoşluk ölçütünde olmayacağı kesin gibi duruyor, göstergeler.
 

Çalışanlardan da mı ücret kesiyorlar? Ben birtek emeklilerden kesiyorlar sanıyordum, emekliden acile gittiyse 75 lira kesiliyormuş, ilaçlardan da para kesiliyormuş, geçen ay emekli bir yakınım gitti, ilaç parası vs diye maaşından kesmişler, kadının aldığı 3 kuruş aylık zaten, epey üzülmüştü, 90 lira mı ne eksik almış maaşını, o para aldığı maaşı göz önüne alınca büyük bir meblağ.

Sağlık reformu, o reform her seferinde birşeyleri kırpmaya başladı nedense, bazı hizmetler kapsam dışı bırakıldı, bunca çalışandan her ay 400 lira sgk primi kesilmesine rağmen reçete ücreti, muayne ücreti, acil ücreti.

Peki o zaman ödenen bu primler ne işe yarıyor?
 

Ablacım yalan olmasın biz çalışanlarda ya her hastaneye girişinde %5 ya da % 7 kesinti olduğunu biliyorum.Bunun yanısıra eskiden öğretmenlere ayda 4 defa sevk hakkı vardı ve herhangi bir kesintiye uğramıyorduk.Tamam işin kötü niyetinde olan öğretmen her hafta bir gün okula gitmemezlik yapabiliyordu bu şekilde.Bu kötü niyetlilerin bu yaptığını ortadan kaldırmak için o hak uygulamasına son verildi.Ama birşeyi düzelteyim derken hak kaybına uğratmazlarsa olur mu? Bu defada okula gitmeyip sevke çıktığın günün ek dersini alamıyorsun.(burda bir sıkıntı yok.derse girmiyorsan o dersin parasını almayacaksın) ama eger o gün full derse giriyorsan misal 7 saat,7*9 tl= 63 lira gidecekken full derse girdiğin güne denk geldiği için bütün haftanın ek dersi gitmiş oluyor.Hastaysan gözün tabiki bişey görmez ama hastalanmak için en iyi gün ya boş günün ya da en az dersinin oldugu gün
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…