• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta Sonu İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri Listesi

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.063
30.528
1.123
61
Konya
Havaların ısınması ile sanki tüm arkadaşlarım Bodrum‘da, Alaçatı‘da ya da Yunan Adaları‘nda yaşıyor hissine kapılıyorum. Ben ise yeni işe başlamanın verdiği izinsizlikle hafta sonunu fırsata çevirme çabasındayım. Bu dönemde uçak biletlerinin çok yüksek odluğu da düşünülünce en mantıklı seçenek araba ile gidilebilecek İstanbul‘a yakın tatil yerleri bulmak oluyor.

Hafta sonu tatili için İstanbul’a yakın gezilecek yerler arayanlara aslında birçok alternatif var. Burada kaç saatlik otomobil yolculuğunu göze aldığınız ve konaklama yapmak isteyip istemediğiniz gideceğiniz yeri belirlemekte önemli rol oynuyor. Aslında yeni yapılan Osman Gazi Köprüsü ve feribot imkanları sayesinde birçok yer İstanbul’a çok daha yakın oldu. Bu açıdan özellikle Bursa günübirlik gezi rotaları için ilk akla gelen şehir oluyor. Konaklamalı gezi düşünenler için ise Balıkesir, Çanakkale ve Batı Karadeniz bölgesinde oldukça cazip rotalar var. İşte hem kendim hem de sizin için belirlediğim birkaç hafta sonu gezi rotası.



İstanbul’a Yakın Tatil Yerleri Listesi
Gökçetepe
Gokcetepe-Edirne-Turkiye-26.jpg
İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında plajı ve kamping imkanları ile ayrışan yerlerden biri Edirne‘nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Köyü ve sahili oluyor. Gökçetepe sahili ‘kayıp cennet’ veya ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan bir yer. Şairin ‘Gemlik’e gelirken denizi göreceksin, sakın şaşırma’ dediği gibi Gökçetepe de aynı şekilde orman yollarının ve köylerin arasından geçtikten sonra bir anda sürpriz bir şekilde denizle karşılaşılan minicik bir köy ve çok güzel bir sahil. Detaylı Gökçetepe yazımı aşağıdaki blog yazımdan okuyabilirsiniz


Güneyli
Guneyli_Koyu_Canakkale-9.jpg
İstanbul’a yakın tatil yerleri arayanlar için yazın tavsiye ettiğim yerlerin başında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli Köyü oluyor. Saros Körfezi‘nin berrak sularında yazın tadını çıkartabileceğiniz Güneyli’ye araba ile 3 buçuk 4 saatlik bir yolculuk ile ulaşmak mümkün. Özellikle çocuklu aileler için hafta sonu tatili için oldukça güzel bir alternatif. Fiyatlar köyün popülerleşmesi ile birlikte artmış durumda ama tabi ki de bir Çeşme, Alaçatı ve Bodrum değil. Detaylı Güneyli Gezi Rehberi için blog yazımı okuyabilirsiniz.


Kocaeli
İstanbul’dan 2 saatlik bir otomobil yolculuğu ile kendinizi Karadeniz sahillerine atmak mümkün. Kocaeli’nin Kerpe ve Kefken sahilleri hem doğal güzelliği hem de sahilleri ile İstanbullular için alternatif bir kaçış rotası olmayı başarıyor.

Yalova
2017-model-Yeni-Peugeot-301-kapak.jpg

Limak Thermal Butik Hotel, Yalova
Bir dönem İstanbul’un ilçesi olan Yalova, Osman Gazi Köprüsü ve ucuzlayan feribot seferleri ile eskiye göre çok daha yakın. Erikli Yaylası, Dipsiz Göl ve Çifte Şelale Yalova’da görülmesi gereken yerlerin balında geliyor. Ayrıca hafta sonu İstanbul’a yakın termal oteller arayışında olanların sıkça tercih ettiği bir yer. Bu konuda benim tavsiyem bütçesi olanlar için Limak Thermal Butik Hotel. Burası Atatürk’ün Yalova’ya geldiğinde kaldığı otel imiş. Aslına uygun olarak ahşap köşk restore edilmiş. Atatürk’ün anısına saygı olarak oda numaraları 1881’den başlayıp 1938’de sona eriyor. Gerçekten butik bir termal otel ama fiyatı da ona göre tuzlu. Hemen yakılarında Aksa Hatıra Ormanı ve Gökçe Baraj Gölü yer alıyor.

Adapazarı
Türk otomotiv sanayisindeki rolü nedeniyle Torino’ya benzettiğim Adapazarı hafta sonu tatili için ilk akla gelen yerlerden biri olmuyor. Oysa Memduhiye Köyü, Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Karasu gibi birçok doğa harikası Adapazarı’nda görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Üstelik İstanbul’dan sadece 2 saatlik bir araba yolculuğu ile buraya ulaşmak mümkün. Bu yüzden İstanbul’a yakın tatil yerleri arayanların Adapazarı’nı da üst sıralara yazmalarını tavsiye ederim.

Trilye
Trilye-Bursa-kapak.jpg
İstanbul’a yakın gezilecek yerler arayanlara en zengin alternatifi sunan şehrimiz Bursa oluyor desem abartmış olmam sanırım. Bursa’da son dönemlerde en etkilendiğim yerlerin başında ise Trilye geliyor. İstanbul’dan sadece 2 saat gibi bir sürede ulaşabileceğiniz Trilye, Rumlar’dan kalma bir balıkçı kasabası. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler buraya bayılacak. Bursa’nın diğer turistik kasabalarından sonra burası da turizmin önemini anlamış ve yeni yeni adımlar atıyor. İyice popülerleşmeden Trilye’yi gezmekte fayda var. Trilye yarım günde rahatlıkla gezilebilecek bir yer. Burası ile birlikte Mudanya ve Misi Köyü hatta zamanınız yeterse Gölyazı’yı da ziyaret edebilirsiniz.

Mudanya
Mudanya-Mubadele-Muzesi.jpg

Mudanya Mübadele Müzesi
Mudanya feribotları sayesinde buraya trafik bile çekmeden 1 buçuk 2 saatte ulaşmak mümkün. Ben Maslak’ta çalışırken işten eve o kadar saatte gidemiyordum. Trilye’ye yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alan Mudanya’nın tarihi Milattan Önce 7. yüzyıla kadar dayanıyor. Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran Mudanya Mütarekesi ile meşhur bu güzide ilçemizin sokaklarında o ahşap evlerin büyüsüne kapılmamak elde değil. Ayrıca sahilde yürüyüş yapabilir ve Mudanya’nın meşhur köftelerinin tadına bakabilirsiniz. Sahildeki Mütareke Müzesi Evi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Misi Köyü
Misi-Koy-Bursa.jpg


Bursa’da gezilecek yerler için bir diğer alternatifim de Misi Köyü. Misi ya da bugünkü adı ile Gümüştepe Mahallesi Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde Bursa’dan yaklaşık 12 km uzaklıkta yer alıyor. Misi köyü renkli evleri ile oldukça şirin bir köy. 1989 yılından beri kentsel sit alanı ilan edilen köyün evleri koruma altına alınmış. Eski bir Rum Köyü olan Misi’de rengarenk evlerin olduğu sokaklarında kaybolup fotoğraflar çekin. Ayrıca dere kenarındaki çaycıda suyun verdiği huzur ile çayınızı yudumlayın. Bu arada Misi Köyü’nü navigasyonda aradığınızda Gümüştepe Mahallesi diye aramanız gerekiyor. Misi Köyü diye yazınca çıkmıyor.


Gölyazı
Bursa-Golyazi.jpg
Fotoğraf severlere Bursa’da bir tek yer önerme imkanım olsa, tavsiyem Gölyazı olurdu. Coğrafi şekli ile Karadağ’ın Sveti Steffan Köyü’nü andıran Gölyazı Eski Adı ile Apolyont Gölü kıyısına kurulmuş eski bir Rum Köyü. Ağlayan Çınar, tarihi kilisesi ve doğal güzellikleri ile İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip. Ancak son dönemlerde çok fazla popülerleşmesi ile birçok insandan negatif yorumlar da almaya başladım. Bu yüzden imkanı olanların burayı hafta içi daha tenha iken gezmesini öneririm. Bu arada yarım gün bu köyü gezmek için bence yeterli bir süre.

Cumalıkızık
bursa-cumalıkızık-1024x687.jpg
Bir dönemler Emrah’ın Kınalı Kar dizisi ile popülerleşen Bursa’nın Cumalıkızık Köyü 2000 yılında UNESCO‘nun Dünya Mirası Geçici Listesi‘ne girdi. 2014 yılında ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Türkiye’de popülerleşmesinde Emrah’ın dizisinin payı çok daha yüksek olabilir. Tarihi evleri ile oldukça şirin bir köy. Ancak burası da yıllar içerisinde turistik bir tarihi köy platosuna dönüştü. Yıllar önce daha samimiydi bence. Hala güzel ama eskiye göre oldukça pahalı ve hafta sonları belli saatlerden sonra adım atmanın zorlaştığı bir yer.


Edirne
Edirne-Muradiye-camii-4-e1500201151156-1024x699.jpg

Edirne Muradiye Camii
Sadece Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii‘ni görmek için bile gidilebilecek bir yer Edirne. İstanbul’dan 2 buçuk saatlik bir otomobil yolculuğu ile Osmanlı’nın eski başkentlerinden Edirne’ye ulaşmak mümkün. İyi planlanırsa günübirlik tatil kaçamağı yapmak isteyenler için Edirne oldukça güzel bir rota. Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Rüstempaşa Kervansarayı, Edirne Sokullu Hamamı, II Beyazıt Külliyesi, Muradiye Camii Edirne’de gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ayrıca Edirne Meriç Nehri manzarasında kahvaltı yapmadan, Köfteci Osman’da köftenin, meşhur Edirne ciğercilerinde de tava ciğerinin tadına bakmadan Edirne’den dönmeyin.


Tekirdağ
Miras-Yolu-Ucmakdere.jpg

Uçmakdere Köyü
İstanbul’a yakın yerler arasında en kolay ulaşılabilecek yerlerden biri de Tekirdağ. İstanbul’dan 15 TL’ye vızır vızır Tekirdağ otobüsleri kalkıyor. Buraya sadece köfte yemek ve benim favori tatlılarımdan Hayrabolu yemek için bile gidilebilir. Ayrıca Uçmakdere‘de yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Uçmakdere’den Şarköy’e kadar uzanan bölümde Miras Yolu adı verilen bir ekoköy projesi de zamanla hayata geçiyor. Bu rotayı daha çok da popülerleşmeden keşfe çıkabilirsiniz.


Safranbolu
Safranbolu-Cinci-Hanı-2.jpg
Günübirlik tatil değil bana şöyle konaklamalı bir şey öner diyenlere Batı Karadeniz’de Safranbolu’yu öneriyorum. Karabük’ün meşhur Safranbolu ilçesi İstanbul’dan yaklaşık 409 km uzaklıkta yer alıyor. Yörük Köyü, Bucak Mencilis Mağarası, Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras Safranbolu’da gezilecek ve görülecek yerlerin başında geliyor. Safranbolu yeme içme anlamında da oldukça zengin bir tatil bölgesi. Safranbolu’ya gezi planlaması için aşağıdaki yazılarıma da göz atmanızı tavsiye ederim.

Kaz Dağları
Kazdağları-otelleri-zeus-altarı-1.jpg

Zeus Altarı
İstanbul’dan yaklaşık 430 km’lik bir yolculuk sonrasında Türkiye’nin hatta belki de dünyanın en temiz havasına sahip yerlerinden birine ulaşmak mümkün. Burası tabi ki de Yunan mitolojilerinin de önemli bir merkezi olan Kaz Dağları ya da eski adı ile İda Dağı. Yeşilyurt, Adatepe, Zeus Altarı, Tahtakuşlar Köyü, Kazdağları Milli Parkı, Mıhlı Çayı, Hasanboğuldu ve Sütüven Şelalesi Kazdağları’nda gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kazdağları’nda gezi planlaması için bloğumda çok detaylı yazılar mevcut. Bu yazıları okuyarak siz de keyifli bir yolculuk planlayabilirsiniz.


Taraklı
TarakliGeziRehberi-1.jpg
Bir çoğumuz burayı Şener Şen‘in Türk Telekom için rol aldığı “Mümkünlü’de Her Şey Mümkün” reklam filmi ile tanıdık. Mümkünlü olarak ünlense de gerçek adı Taraklı olan Sakarya‘nın bu güzide ilçesi Bolu’nun meşhur Göynük ve Mudurnu ilçelerine yakınlığı ile de ayrıca radarınıza alınması gereken bir yer. Taraklı 2011 yılında uluslararası Cittaslow (sakin şehir) ağına girmeyi başarmış bir ilçe. Taraklı hakkında detaylı gezi rehberini aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.



Mudurnu
Mudurnu-Saat-Kulesi.jpg
Mudurnu deyince hemen tavuk esprisi yapacaklar lütfen dışarı
1f642.svg
Maalesef Bolu‘nun Mudurnu ilçesi tavukçuluk endüstrisi nedeniyle pek tarihi güzelliklerini duyuramamış. Biraz gizli kalmış cevherlerden biri. Safranbolu’yu andıran tarihi konakları, leziz yemekleri ve termal tesisleri ile hafta sonunda gezilecek yerler arasında yer almayı hak ediyor. Hatta cuma günü izin alabilenler yaklaşık 700 yıldır süren Ahi duasını görmek için buraya gelmeli. Ayrıca Mudurnu’nun Kurtuluş Savaşı sırasında Milli Mücadele’de oynadığı etkin rolü de burada öğrenince ayrı bir gözle bakıyorsunuz ilçeye. Mudurnu hakkında detaylı gezi yazımı okuyarak hem esnafın 700 yıldır süregelen Ahi Duası hem de gezilecek yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.



Göynük
Goynuk-Zafer-Kulesi.jpg
2017 yılında uluslararası Cittaslow (sakin şehir) ağına girmeyi başaran Bolu’nun tarihi ilçesi Göynük ayrıca Fatih’in Hocası Akşemseddin’in türbesine ev sahipliği yapması ile de meşhur. Osmanlı mimarisini bugüne kadar korumayı başarabilmiş Göynük’te özellikle Saat Kulesi ya da diğer adı ile Zafer Anıtı şehrin siluetine ayrı bir güzellik katıyor. Günübirlik turların ilgi odağı olan ilçe Mudurnu ve Taraklı ile birleştirilerek keyifli bir haftasonu rotası çizilebilir. Detaylar için:



Kıyıköy
Hafta sonu tatilinde Karadeniz sahillerinde trekking yapmak isteyenler için Ağva gibi bir alternatif de Kırklareli’nin Kıyıköy’ü oluyor. İstanbul’dan 155 km uzaklıktaki Kıyıköy’e araba ile yaklaşık 2 buçuk saatte ulaşmanız mümkün.

Amasra
Gideros-Koyu-Amasra.jpg

Gideros Koyu, Amasra
Evet görece diğer alternatiflere göre İstanbul’a biraz uzak ama 3 bin yıllık tarihinin yanı sıra doğal güzelliği ile acaba rüyada mıyım diyeceğiniz bir yer Amasra. Bartın’a bağlı Karadeniz kıyısındaki bu güzide ilçemize İstanbul’dan yaklaşık 6 saatlik bir yolculuk sonrası ulaşıyorsunuz. Yani bir gece konaklamanız şart. Özellikle deniz kenarında güzel balık yemeden dönmeyin derim. Detaylı Amasra notları için aşağıdaki blog yazısını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Başlığında Amasra yer almasa da içinde çok detaylı Amasra tüyoları da bulabilirsiniz.


Çanakkale
Truva-Atı-Çanakkale-Görülecek-Yerler-kapak.jpg
İstanbul gibi Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Çanakkale hafta sonu gezilecek yerler listenizde muhakkak olması gereken bir şehir. Zaten şehre bir değil birkaç hafta sonu gitseniz doymanız pek mümkün değil. Tarihi Gelibolu Yarımadası başlı başına ruhunuza işleyen bir yer. Tarihi Gelibolu Yarımadası, Truva Antik Kenti, Çanakkale kent merkezi ve yaz aylarında Bozcaada ve Gökçeada Çanakkale’nin gezilip görülmesi gereken yerleri olarak ön plana çıkıyor. Çanakkale yeme içme anlamında da sizi şaşırtacak zenginlikte bir şehir.
cokgezenadam.com
 
Back